Reklama

Reklama

Charles Boulin je skrblík k pohledání, který velice se jen velice nerad loučí se svými penězi. Jeho žena by si však ráda dopřála občas trochu luxusu, a tak se Charles nakonec rozhodne, že ji překvapí a pořídí jim k výročí dům na venkově. Jenže vysněný domeček se mění spíše v noční můru a Charles bude muset své úspory řádně provětrat, aby celou akci zachránil! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fajnová komedie, jen jí nedokážu dát víc, protože si myslím, že dělat si legraci ze zadlužených lidí není zrovna dvakrát výhra. Kromě toho...takové konce, jako má tenhle film, může mít skutečně jenom film. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Finanční poradce si chce vyžehlit vroubek u manželky tajnou koupí domu, který se ukáže být ruinou a polyká další a další výdaje. V rámci současné francouzské produkce je to docela solidní situační komedie, ale… Protože rejdit v bankovních výpisech a uhrazovat pohledávky všelijakých hýřilů mám v popisu práce, tematice úvěrů, dluhů a neschopnosti je splácet se nějak nedokážu smát. Situace, do nichž se Dany Boon dostává, jsou děsivě realistické na to, aby byly vtipné. 40% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dany, Ty jsi moc sympatickej kluk a určitě Skrblík nebyl na Tvůj první režijní debut špatný filmek i když Ti musím říct, že ty druhé dva filmy byly přece jen o chlup lepší. Každý začátek má holt svá rizika a tady jsem našla pár hluchých míst. Podstatné pro mě ale bylo to, že jsem potřebovala odreagovat něčím příjemně pohodovým, to jsi splnil a nejen to. Já jsem totiž při celé té anabázi koupi a opravy jednoho domu viděla tak trochu i své osobní déja vu. Ovšem ve srovnání se Skrblíkem to byla úplná havaj. Myslím si, že za tenhle první počin můžeš dát hlavu klidně vzhúru nebo nahoru......to je jedno :-) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc milá komedie o jednom opravdu nepovedeném dárku. Byt za dům je dobrá změna, ale nesměli by u toho být dva řemeslníci-blbové a vychytralý realitní makléř... :-)) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník francouzské komedie, musím uznat, že tahle ke špičkám rozhodně nepatří. Je pravdou, že humor na toto téma ztrácí kouzlo, právě díky naprosté reálnosti celého příběhu. Může se to opravdu stát komukoli. Snad jen lehkou komičnost dodávají dva dělníci, kteří Boulinovi domeček dávají dohromady, pravda mají trošku ukradeno z Bláznivých komedií s Pozzetem a Villaggiem, ale tento druh humoru se právě do tohoto filmu hodí a příjemě ho zpestřuje ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to komedia pri ktorej by som sa cely cas chytal za brucho od smiechu, ale zapletka bola prijemna a ani na chvilu som sa nenudil. Proste prijemna odychovka. Dany Boon tymto filmom dokazal, ze je nielen skvely komik, ale aj reziser. 7/10. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Když komedie tak jedině hodně hořká. Spíše než komediálně mi to ovšem vyznělo jako varování. Toto je dobrý film od Boona, který je přímo ze života (ovšem až na ten konec že…). Velmi trefné, velmi poučné ! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů, kde je řada nešťastných náhod a příhod, které jsou ve svém výsledku k pláči, ale my se smějeme. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dannymu Boonovi jsem věřil a jeho debut (a můj první film s ním) mě nezklamal. Neříkám, že jsem se válel smíchy po zemi, ale dost mě to bavilo a také mě to neustále nutilo přemýšlet, co se bude dít dál. A pokud mě něco rozesmálo, tak to byli psí kusy mistrů dělníku. A neprávem opomíjený herec Daniel Prevoist vystihl typického podvodníka a šmejda naprosto přesně (a já nemohu zapomenout ani na skvělého Olivu v českém znění.) Některé vážnější chvilky se do toho hodili a do příběhu zapadali. Vytknout bych mohl jenom to že některé situace mi připadali až moc reálné a občas mi při nich bylo spíš smutno. Ale možná to bylo cílem. No, každopádně se těším se na další Boonovky.:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zacpe svojí ženě finanční poradce, který by si příslovečně pro korunu (nebo spíše pro euro) nechal vrtat koleno, ústa novým domem na venkově. Možná by se mu to povedlo, kdyby zároveň díky svému kolegovi zajímajícímu se o stejnou parcelu nepřišel o letitou práci, nebyl nucen potají prodat stávající dům, s kterým je jeho manželka přílišně spjatá nebo nové sídlo nebylo jedna velká ruina, na jehož opravu najal vzdálené příbuzné Pata a Mata. Velmi příjemné překvapení – jelikož na mne poslední dobou francouzské komedie nepůsobí jako důstojní pokračovatelé tradice pánů de Funése, Belmonda nebo Richarda a díky celkem chladnému přijetí na ČSFD, nečekal jsem od této situační komedie žádné zázraky o což větší bylo moje překvapení. Sice musím souhlasit s komentáři, že nejde o žánrovou špičku nebo o prokoukatelnosti zápletky, ale jako volba na všední podvečer je televizní Skrblík ideálním řešením. Autor nechává la Maison du bonheur s lehce humorným nádechem příjemně plynout, k čemuž dopomáhá i fakt, že Dany Boon neinklinuje k lacinému gejzíru gagů, ačkoliv k tomu situace přímo vyzívají. Cromo, na pět hvězdiček to asi nebude, ale Durandův „odpad“ rozhodně není fér! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Reálný příběh z oblasti osobních financí. Nevýrazná francouzská komedie lačnící po velice nudné atmosféře bez špetky zábavy a nějakého humoru. Je to prostě velice slabé. Námět sice nebyl nijak špatný, ale scénář je naprosto bez nápadů a něčeho, co by připomínalo staré dobré francouzské komedie. Nuda, šeď a zívání. Ne, tohle se nepovedlo. ()

elshish 

všechny recenze uživatele

Ano je to trošku životně brutálnější komedie a myslím si, že i autor vycházel opravdu ze zkušeností života, ale kdyby se člověk měl jen stresovat a nadávat, už by se pomalu nemohl podívat ani např. na pošetilost mocných, kde Luis de Funes příjde takřka taky o vše.. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých menej hláškovitých francúzskych komédii, ktorá na druhú stranu dokáže rozosmiať a zamraziť zároveň, vzhľadom k problémom, ktoré sa Charlesovi okolo jeho nového domu hromadia a zlej finančnej situácii, do ktorej čoraz viac prepadá. Daniel Prévost ako prefíkaný realitný maklér ale nemá chybu a rovnako tak aj duo neschopných robotníkov. Ten dom je darček, ktorý by azda nikto nechcel. Za mňa 70%. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Komedie jako ze starých francouzských časů, pěkně bezstarostná, bláznivá, a přesto ze života.....jen to někdy chtělo se ještě více se odvázat, přeci jen trochu konvenční a trochu pomalejší...Danny je komik, kterých je dnes málo, a má skvělé nápady (duo řemeslníků - blbců) ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá francouzská komedie, jež nabídne několik dost povedených komických situací. Film přinese docela zajímavou zápletku, která je neustále nápaditě rozvíjena. Zvlášť se mi líbily scény z rekonstrukce polorozpadlého domu. Dvojička dělníků všeumělů byla naprosto vynikající. Divák jim může vděčit za ty nejlepší srandovní kousky. ()

Reklama

Reklama