Reklama

Reklama

Kyun...! Ho Gaya Na

  • Indie क्यूँ! हो गया ना... (více)

Obsahy(1)

Diya je vzdělaná, citlivá, věří na lásku a odmítá snahy rodičů o zprostředkování její svatby. Arjun je pravý opak - věří, že jeho maminka mu vybere tu nejlepší nevěstu, protože dvě slova nejsou v jeho slovníku - láska a prohra. Tito dva se samozřejmě potkají, aniž by věděli, že jejich rodiče je plánují dát dohromady. Stanou se skvělými přáteli, ale Diya čeká od vztahu trošku víc... Dokud se ale neobjeví druhý kohout na smetišti, který má s Diyou sakramentsky vážné úmysly, Arjuna ani nenapadne, že i u něj přátelství přerostlo v lásku... Ale není už pozdě? (bolly.cz)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelná rodinná romantická komedie s nezapomenutelnou trojicí písní Pyar Mein Sau, Goonji Si Hai a Dilwalon Suno Re Suno. Z nichž první je dokonalým klasickým muzikálovým číslem, druhá příjemná romantická záležitost a třetí tradiční taškařice a Amitabhem v čele. Ve své době vytvořil Kyun...! Ho Gaya Na jediné zrcadlo ke skutečnému vztahu Aishwaryi Rai a Viveka Oberoie. Vivek se na filmu podíle též jako autor scénáře a dialogů. A vzhledem k tomu, že pracoval v partě pěti lidí a produkci filmu poznamenaly dlouhá jednání s Amitabhem a debutující režisér, nemůžu se zbavit dojmu, že v klidnější atmosféře by byl celek mnohem kompaktnější. Takto jsou zde sloučeny dva různé příběhy nezralého floutka a strastí v sirotčinci, jenom proto, aby se ukázalo, že je strýček skutečným filutou - protože kromě péče o sirotky dokáže poradit i v lásce. V kontextu obdobných filmů s Aish se automaticky nabízí srovnání například s o rok mladším Kuch Naa Kaho, jehož pozice zůstala naprosto neotřesena. V KNK stojí a padá celá romance na stejném mustru a přesto je výsledný film mnohem živější, hravější a přirozenější. Asi bych si Kyun...! Ho Gaya Na dokázala oblíbit více, kdyby bylo ponecháno více prostoru starším - Amitabhovi, Purimu nebo Anandovi. Nicméně společně s faktem, že napříště zůstalo párování Aish s Vivem solitérním, nemohu jinak. Není kam pokračovat, není na co navazovat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Na jednom konci filmového vesmíru jsou korejské a japonské romance, hrané tak civilně, že vyvolávají dojem zachycené reality, umocněný navíc zasazením do zcela běžného prostředí.. a na úplně opačném konci vesmíru je Bollywood s nablýskanými kýčovitými kulisami, výrazně nalíčenými herci, kteří všechna gesta razantně přehrávají. A přesně takový je i Kyun..! Příběh romantické dívky toužící po lásce a poněkud zastydlého puberťáka, kterého láska tak nějak příliš nezajímá. Přeslazená a notně naivní romantika kombinovaná s naivní dětinskou taškařicí, to vše bohatě prokládáno písničkami a hromadnými tanečními scénami. Chvilku mi sice trvalo než jsem si našel správný zorný úhel, ale pak jsem se dobře pobavil a užil si kýčovité přehnané hollywoodské stylizace (se všemi těmi zpomalenými záběry a bombastickou hudbou v poměrně banálních situacích) naroubované na bollywoodské tradice, všech těch naivních situací, notně předimenzovaných gest a reakcí, pohledů tak smutných a dojemných, že by se za ně nemusel stydět ani Shrekův Kocour v botách, a kupodivu se mi více líbila druhá půlka, ve které dostal hlavní slovo strýček a jeho sirotci, vymýšlející jednu bejkárnu za druhou. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená klasika, áno-nie, ľúbim-neľúbim atď... piesne takmer všetky skvelé.Čo sa týka obsadenia veľmi nesúrodé, Vivek je herec ku ktorému si v plnej miere nedokážem nájsť pozitívny vzťah, Aish čo povedať, moc talentu nepobrala ale vynahrádza to snahou a krásou a Sunil hrozný týpek, ktorý sa mi vizážou do romantiky absolútne nehodí.... ale nejako sa tu navzájom dopĺňali. A poučenie z filmu, skutočne... človek si uvedomuje hodnotu toho čo má, bez ohľadu na to čo to je, až vtedy keď o to príde, žiaľ v reálnom živote posledné šance ako v tomto filme neprichádzajú, takže si tú poslednú šancu užite aspoň vo filme a poučte sa :-) ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

"Mám tolik práce, že nestíhám ani dýchat." To asi začnu citovat. Kromě "Jab We Met" asi nejlepší bollywoodská romantická komedie, jakou jsem zatím viděla. Ze začátku jsem si říkala "Jak tyhle dva chtějí dát dohromady?!" ale nakonec se to povedlo, a dokonce i vtipně a zajímavě. Třeba ta "bunda pro štěstí", jejíž štěstí spočívá v tom, že je plná taháků... "Kyun! Ho Gaya Na" mě dokázal zaujmout i přesto, že Aishwariya není můj šálek čaje, a to už o něčem vypovídá. Vadil mně zbytečně vykonstruovaný závěr, nedostatek tradičnějších tanečních čísel a ostrý řez za první polovinou. Jinak to ale je lehká, decentní a vtipná romantická komedie, která si z Bollywoodu bere jen to dobré. Fanouškům žánru rozhodně doporučuji. ()

Yara8 

všechny recenze uživatele

Nejlepší indický film který jsem ztaím viděla. Je tam snad všechno, láska, žárlivost,přátelství, ale hlavně plno legrace a vtipných scének. Úžasné postavy a báječná Aishwarya Rai Bachchan a její ještě báječnější tchán Amitabh Bachchan :) Tenhle film má šmrnc a jdou z něj i dobře používat hlášky (jak je u nás zdoma vykem) :) A taky nezapomenutelná věta : "Come on, Charlie!!" xD Zkrátka, tenhle film si těch 5 hvězdiček opravdu zaslouží :) ()

Reklama

Reklama