Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto snímku z pera dramatika Billa Bozzonea ztvárnil Gene Hackman hlavní postavu jménem Floyd, majitele malého baru v jednom texaském městečku na pobřeží. Tíha jeho životního údělu je strašlivá - nikdy se doopravdy nevzpamatoval ze smrti své ženy, přítěží mu je jeho senilní otec zvaný "Generál" a věřitelé mu jdou po krku. Dobrosrdečná řidička autobusu Louise se snaží ze všech sil, aby mu poskytla morální i finanční podporu, stejně tak jako to dělá i Floydova pravá ruka, bývalý psychiatrický pacient Jimmy. Následují podivné a neočekávané události, v jejichž důsledku by na tom mohl být Floyd ještě hůř než dosud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť príjemný, melancholický príbeh, a niečo také mám veľmi rád. Len škoda, že obsahová stránka a budovanie dejovej linky ma nejak moc výrazne nezasiahlo. Dokonca som pár krát aj zazíval nudou. Až na jednu-dve scény nič, čo by som si mal pamätať dlhšie ako desať minút. Ešte šťastie, že tam hral Gene Hackman, na toho sa dá pozerať aj keby tam tancoval Labutie jazero. Priemer. 60/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hackmanův výkon je zde naprosto úchvatný, scéna s magnetofonem a v márnici je naprosto dokonalá. Mastersonovo rozdělení scény v márnici na to před a potom pomocí hlavy patologa je výtečný režijní nápad. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé tvorby 80. let si poslední dobou začínám všímat s velkým zalíbením. Už jsem si s Genem Hackmanem z toho ranku oblíbil Misunderstood o složitém hledání si cesty otce k staršímu synovi a malé velké drama ze života majitele přímorského Blue Water Grillu může teď pokojně následovat. Emocemi doslova nabitý kus nabízí osobitou katarzi, jakou prochází nejen hlavní postava příběhu. Zatímco svérázný děda (tchán zvaný Generál) si užívá život venku u moře, panu Floydovi po smrti ženy zůstaly podobné chvíle už jen na plátně staré promítačky rodinných videí. Zdánlivě idylický snímek tak brzy předznamenává blížící se drama, i ty opakované úsměvné chvilky s dědou, které měly spočátku potenciál stát se nezapomenutelně dojemným momentem, vrcholí nakonec v jeden tragický zlom. Gene Hackman zde předvádí celou paletu různých emocí... dojímá, chvílemi rozesmívá, jindy mrazí, budí lítost a dovede i zuřit (nicméně jeho hlas se stejně i v těchto chvílích nesmírně hezky poslouchá). Od začátku naladěn na stejnou vlnu jsem se svými pocity ze strany diváka byl taky dost na houpačce, nicméně potěšilo mne, že po všech těch prohrách a zármutcích zbylo i kousků pro naději v šťastný konec. Některé skvělé filmy, které mne zasáhnou, si pustím i opakovaně do měsíce, do dvou, na Úplně v modré vodě jsem koukl hned dva večery po sobě! Pane Hackmane, děkuju za další filmový zážitek, ale tentokrát obzvlášť. :) Mimochodem, soundtrack plný příjemných country písniček je též nádherný. 90% ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové komediální drama, kde necinematická režie sráží film na něco, co se ve výsledku až příliš podobá televizní komedii, než aby mohlo být vytvořeno opravdu dobré kino. Gene Sekáč předvání brilantní herecký výkon, ale nikoliv strhující, je možná trochu brzděn částečně kostrbatým scénářem i zmíněnou režií, i tak je radost sledovat precizní mimiku, která divákům zprostředkovává pocity postavy velmi přesně. Teri Garr mu zdatně sekunduje. Sympatický a docela zábavný film, který naráží na některé své výše uvedené limity. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní žánrová směsice komedie, dramatu a romantiky, jíž neochvějně vládne Gene Hackman. V roli nešťastného vdovce, s nezaplacenými daněmi a Generálem na vozíčku, byl dojemný a po pravdě řečeno velmi mne bavilo sledovat proměny jeho obličeje, očí, úsměvů až po slzy.. S politováním však musím dodat, že Teri Garrová si u mě žádné velké sympatie nezískala, jen takové malé, drobné, asi moje chyba.. ()

Reklama

Reklama