Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imperátor Tod, vládce nejmenší planety ve vesmíru, se rozhodne zničit Zemi. Předtím se ale stačí zamilovat do obyčejné pozemské ženy Marge a unese ji na svou planetu. Spolu s ní však neúmyslně unese i jejího manžela Dicka. Dickovi nezbývá nic jiného, než spojit se s obyvateli planety, kteří Toda také nemají v lásce, způsobit revoltu a zachránit Zemi. (Hans.)

(více)

Recenze (12)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poznáte to. Sú filmy, ktoré sú vtipné, napriek tomu že to ich tvorcovia nezamýšľali. A sú snímky, ktoré sa snažia byť tak silou mocou žartovné, až niesu zábavné vôbec. Táto streštená sci-fi komédia patrí do poslednej menovanej kategórie. Vyzerá to ako násilná paródia na Flasha Gordona a Johna Cartera, pričom humor je tu chytený za gule a pôsobí veľmi kŕčovito. Snáď ako nostalgická spomienka na časy, keď VHS vládli domácnostiam, to postačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na tuhle sci-fi taškařici, připomínající příběhy ze 70. a počátku 80. let musí být člověk naladěn. Samozřejmě vše je legrační, levné, ale barevné a fantastické. Skvělé kostýmy, stroje, interiéry, šílené plyšové masky, legrační zbraně. Za skvělou hudbou stojí pan Goldsmith a je to znát. V napínavých scénách v paláci zní tak trochu jako z Conana (i když k tomu ji Goldsmith nesložil). když jsem uviděl potvůrky v kanále, hned jsem měl jasno, kde se nejspíše inspirovaly ty z Galaxy Quest. Hrátky s granátem jsou jak z dílny Monty Python. Samotný film se kromě jiného pohybuje mezi Flesh Gordon (1974) a Star Wars. A možná bych neměl zapomenout na Spaceballs (1987), o Íliadě, tedy trójské válce, nemluvě. Pobaví hlavně ty, co mají rádi parodie a ulítlé komedie, kde Země je v ohrožení, ale mělo by vše dobře dopadnout. ()

Reklama

mpet 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé přišlo mě to skvělí,.... ale teď už mě to přijde jen jako bláznivá kravinka. Místy je to vtipné, místy trapné,... ale celkově se to určitě dá zkouknout,..... Normálně bych hodnotil jako průměr za tři hvězdy, ale z nostalgie dám ještě jednu navíc, neboť když jsem byl malej, tak mě to fakt bavilo,..... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V tomto filme môžete jasne vidieť niektoré vplyvy Monty Python. Je to nepretržitá ukážka absurdnej komédie, scénu po scéne dostávame humorné scény a hlúpe dialógy. Bohužiaľ je to len veľmi slabá kópia toho, čo nám priniesol Monty Python. Dialógy nemajú rovnaký účinok, všetko pôsobí nevýrazne. Je tam niekoľko mierne zábavných momentov, ale nie dosť na to, aby bol tento film dobrý. 2/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vesmírný uzurpátor Jon Lovitz se chystá zničit Zemi, protože je větší než jeho planeta, a oženit se s nejkrásnější pozemskou bytostí - obyčejnou maminou středního věku Teri Garrovou. Právě cestuje s manželem Jeffreym Jonesem na dovolenou a ze silnice vyjedou rovnou na oběžnou dráhu... "I když nemáme moc rozumu, máme dobré úmysly," říká jedna z postav filmu a jako by mluvila za autory. Ed Solomon později napsal Muže v černém a věřte, že i Máma a táta nabízejí spoustu vtipných sci-fi nápadů. Řada jich ale zaniká vinou neohrabané režie na hranici amatérského filmu a mnoha vizuálním gagům neprospívá papundeklová výprava televizní pohádky (vetšinu peněz zřejmě pohltila výroba animatronických loutek). Výsledek se těžko popisuje. Je to něco mezi Bláznivou dovolenou, Barbarellou, Vesmírnými tělesy a comicsem Arnal a dva dračí zuby. :-) Před sedmnácti lety, kdy jsem film viděl poprvé, mu nahrával tehdejší VHS boom. Byli jsme celí pryč ze všeho nečeského. Ale i po těch letech jsem se kupodivu obstojně bavil a sám nevím, jestli za to může víc nostalgie nebo nepotlačitelná vnitřní osobitost filmu. 50% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama