Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravuje se velká loupež banky a největší zločinci se připravují na akci. Všechno vyjde podle plánu až do určité chvíle a to je odjezd z banky. Každý se snaží urvat co největší kousek ale jen jednomu se to podaří. (BUD-SFIS)

Recenze (5)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

S tou chválou bych to zrovna moc nepřeháněl. Jediné co by se mohlo ohodnotit jako překvapením je děj. Někdy krásně zvratový. Ale první 3/4 filmu jsou nemasné a neslané. Mimo počáteční honičky, která mně navnadila na dobrý film ale zbyl z toho jen průměr. Škoda toho. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jen lehce nadprůměrné zlodějsko komediální drama, které je moc překombinované a jehož největším kladem je úžasná technická stránka, počínaje kamerou a konče úžasným soundtrackem. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Lupičský film, kterému se nedaří odvrátit vaše očekávání závěrečného twistu - spíše ho v divákovi po celou stopáž vynucuje a nutí ho k jakési apatii k "meziději" před závěrečným rozzuzlením. Ale řemeslně je Švindl perfektně zvládnut a neznámý režisér jím kráči s jistotou protřelého matadora. 60 % ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ďaľšia "žánrova čistota" výrazových prostriedkov od juhokórejcov. Tentokrát ide o mix gangsterkej krimi a tzv. subžánru "heist movie" navrch reznuté slušnou porciou drsného humoru. Výrazne americký žáner derivovaný tarantinovkami dostáva v režisérovom podaní nadpriemernú zábavu - tak od samotného scenára, plného naračných twist efektov až po postprodukčné úpravy, medzi ktorými vyniká prepracovaná strihová skladba. Dravé, moderné, dynamické, kvalitné :-) ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Len nedávno som videl žánrovo podobný juhokórejský heist movie Jakarta, ktorý dopadol len priemerne, a bohužial The Big Swindle na tom nie je o nič lepšie. Budem sa teda mierne opakovať. Film je veľmi nešťastne rozkúskovaný na obrovské množstvo flashbackov a flashbackov vo vnútri flashbackov, ktoré nie sú od deja v prítomnosti nijak rozlíšené a divák začína mať už v prvej tretine z deja mohutný guláš. Postavy sú veľmi divné, a svojim správaním a intelektom nedokazujú, že sú schopní vylúpiť čo i len obchod s hračkami. Samotná lúpež centrálnej banky Kóreje trvá v prepočte 6 minút a zakladá sa na podstate zduplikovaného šeku na výber niekoľkých miliónov wonov (!!) Akcia, dravosť, dynamičnosť - no pokiaľ počítame výbuch jedného auta a fackovanie sa medzi gangstermi, v tom prípade súhlasím. Ale vážne, preboha, štýlovosť Guns and Talks a dravosť Public Enemy nečakajte ani náhodou. Našťastie film zachraňujú niektoré scenáristické zvraty, občas fungujúci čierny humor a temne charismatický Yun-shik Baek, ktorý neskôr zažiaril vo výbornom filme The President's Last Bang. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvůrci se nechali inspirovat skutečnou kriminální událostí, která se odehrála v roce 1996 v malém jihokorejském městě Kumi, nacházejícím se v provincii Severní Kjongsang. Vše tehdy nabralo velkého mediálního zájmu, a tak se není čemu divit, že se ve snímku objevují takřka identické metody, které byly skupinou maskovaných kriminálníků použity. (Conspi)

Reklama

Reklama