Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,8miliónaTržby USA $86,273,333Tržby Celosvetovo $87,300,000Tržby za predaj DVD v USA $15,500,333 //počet predaných kusov 1,449,778║ Mel Brooks a jeho humorná stránka ide v dosť planej podobe, príliš suché nezaujímavé. /35%/ ()

svik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komediální podání Frankensteina . Bavil sem se do poslední chvíle. Horor? ani náhodou nebylo ami jediné místo kde bych se bál. Kameňáky na každém kroku straá paní při vyřknutí jejího jména se spalšili koně-to byla prča. Gene Wilder byl skvělý - mám na tenhle film skvělé vzpomýnky a doufám že ho ještě někdy uvidím. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dobrá paródia s niekoľkými úchvatnými sériami vtipov a narážok - návšteva frankensteinovho monštra u starého slepca TOP + prehrávaný akcent Gene Wildera alias Dr. Fronkonstína. Lenže potom je tu množstvo nekončiacej nudnej vaty a menej humorných momentiek, ktoré to podkopávajú pod čiernu zem. Ale stále spokojnosť, akurát to v Amerike moc nadhodnocujú. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

U téhle parodie jsem se smál víc než u Závrati, ale hluchých míst ve snímku bylo opět hodně. Jenže moje pobavení vyvolával z velmi velké části Gene Wilder, který spolupracoval i na scénáři. Kruci, kdy vůbec televize dá jeho nejlepší kousek "Dobrodružství mladšího a chytřejšího bratra Sherlocka Holmese?" Takže opět 70%, ale na osmdesátku si to skoro sáhlo. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Vnuk slavného profesora Frankensteina nechce mít se svým předkem nic společného. Po obdržení jeho závěti mu ale nezbývá nic jiného, než si do bohem zapomenuté Transylvánie převzít své dědictví. Na hradě mu dělá společnost velmi okatý a vždy vesele naložený chromajzlík Igor, přísná paní domácí a sličná slečna asistentka. Je jen otázka času, kdy nadaný mladík objeví odkaz svého dědečka a zvědavost mu nedá, aby znovu nezaexperimentoval s oživením mrtvého člověka. Velmi podařená, vtipná a herecky obsazená komedie, parodie chcete-li. Mladý vědátor je šarmatní pošuk, Igorovi postavu Martymu Feldmanovi ušili na míru. Jeho excentrický vzhled a vtipem hýřící komentáře dělají z celého filmu mnohem víc. Bát se u tohoto filmu rozhodně nebudete, spíš se velmi pobavíte. Skvělé skvělé skvělé! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • Film byl promítán v londýnském kině Times po celé 4 roky a 9 měsíců. (pan Hnědý)
  • Podľa vyjadrenia Mela Brooksa je spomedzi všetkých filmov, ktoré režíroval, jeho najobľúbenejším práve Mladý Frankenstein. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama