Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle minulou sobotu ve 3 hodiny ráno psal hodnocení na čelisti 3 a nevěřil vlastním očím, co jsem to vlastně viděl. Z čirého milosrdenství, jsem film neodeslal do věčných odpadních stok a rychle na ten hnus zapomněl. No a přišlo dnešní ráno, já si opět dělal to svoje a jen v údivu sledoval, že se na obrazovku hrne 4 pokračování, téhle už celkem trapné žraločí ságy. Co říct? Myslím, že to snad ani nebudu komentovat a neučinkovat tam Michael Caine, tak už tam ta žumpa byla. Tenhle oploutvený červotoč, požírající celé lodě, už totiž nebyl ani děsivý a bohužel ani zábavný! Byla to už prachsprostá trapárna!!! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že je to o něco málo méně nudné než předchozí díl, ale co do pitomosti zápletky, absence atmosféry a čehokoliv hororového si to nemá vůbec co vyčítat. Jakoby si spiebergovi pokračovatelé vůbec neuvědomovali, v čem tkvělo kouzlo prvního dílu s náznaky hrozby a gumového nebo kresleného žraloka servírovali jak na stříbrném podnose. Tohle nemohlo dopadnout dobře. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je námět! Další žralok v řadě, co Brodyovým nedá chvíli klidu. Zabiják si tentokrát připlaval ze studených vod rovnou na Bahamy, aby si tu s posledními členy lidské rodiny vyřídil své účty. PROČ a JAK jí našel, na to se mě však neptejte. Závěrečný díl série je jedno neskutečné WTF. Logika se utopila už někde s trojkou a napětí chcíplo s Williamsovým odchodem. Jediným kladem čtyřky zůstává asi ten žralok, který tu vypadá přece jen o trošičku líp než minule. Ale opravdu jen trošičku. Bohužel pro něj i pro nás se zase moc nenažere. Tvůrcům se tak podařilo spláchnout tuhle sérii úplně do hajzlu a od té doby se nenašel nikdo s takovou drzostí, aby jí z těch sraček vyhrabal. Ať odpočívá v pokoji. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Až do nějakých pětadvaceti let jsem vůbec netušil, že existují Čelisti 4. Celý tehdejší dosavadní život jsem žil v bludu/domnění, že série končí trojkou z aquaparku. I televize vždy vysílala pouze první tři díly. No, někdy člověk lituje, že se o POMSTĚ dozvěděl a tento pokus o film viděl. Absolutní dno ve všech filmařských ohledech. Tady není vůbec nic. Michael Caine?! Vážně?! To je asi jako kdyby si šel Messi kopnout za Houslice... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Takže žralok pronásleduje Brodyovi, jo? No tak jo, to už je trošku moc... A zdálo se mi to, nebo IV. ignoruje III.? Nejen jinými herci, kteří ani vzdáleně nepřipomínají ty z minulého dílu, ale snad ani věkem, a dějem vůbec. Celkově špatný film si ale tu jednu hvězdičku zaslouží. Plně za Michaela Caina, jehož charizma a britský přízvuk dělají koukatelných alespoň pár scén. Kdybych měl zmínit další nezapomenutelné součástí "Pomsty", napadá mě: opravdu amaterská atrapa žraloka, hysterická a otravná Lorraine Gary, uspávací Lance Guest, jedny z nejhůř sestříhaných dramatických momentů a útoků, stále husí kůži nahánějící motiv Johna Williamse a radost, když film skončil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Při scénce na policejní stanici v Amity si můžeme všimnout na zdi portrétu Martina Brodyho (hlavního hrdiny prvních dvou dílů série, kterého si zahrál Roy Scheider). (darek kartac)
  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)

Reklama

Reklama