Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď policajná informátorka Claire Beaucageová (JULIETTE LEWISOVÁ) len o vlások unikne zo svojho montrealského bytu pred sadistickým drogovým gangom, utečie do Toronta. Verí, že jej pomôže dlho nezvestný mielenc Billy Stuart (KELLY HARMS). Bohužiaľ, nikoho iného v meste nepozná, Billyho nemôže nájsť a nevie ani slovko po anglicky. Čoskoro narazí na odporného gangstra Eddieho (MICKEY ROURKE) a jeho šľapku Lily Wardenovú (GINA GERSHONOVÁ), ktorá sa usiluje dostať Claire do ich odporných obchodov. A keď sa Claire zapletie do zločinu, ktorý nespáchala, musí si zachrániť život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Gary 

všechny recenze uživatele

Upřímně: Díval jsem se na tenhle film jenom kvůli Mickey Rourkeovi a Juliette Lewis nemusím. Jak již spoileruje anderson ,Rourkea si tam člověk moc neužije a krom toho vypadá jako by ho vytáhli po roce z hrobu, natužili mu vlasy a nasadili sluneční brýle. Ještěže existuje taky plastická chirurgie a on už dnes vypadá líp :) (Hůř?) Lewisová mluví celý film francouzsky, záporáci mají příšerný, ale příšerný dialogy a snaží se tam vnutit jakousi psychiku. No, dneska to nějak nevyšlo, bude to s tím mínusem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Claire Beaucage ( Juliette Lewis) je na pokraji sil. Sama v cizím městě, pronásledovaná smůlou, policií i gangstery, hledá způsob, jak si zachránit život........ Produkce : Wendy Grean a Robert Lantos. Scénář : Semi Chellas. Kamera : Miroslaw Baszak ........Jenže muže, na kterého vsadila, najde v náručí jiné... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Baví ma byť tým kto "odpaňuje" zatiaľ neokomentované filmy. :-) Tento kanadský počin ale nepatrí k vrcholom severoamerickej ani svetovej kinematografie. Čitatelia tých "pošahaných" oficiálnych texov distribútora, nech sa majú na pozore. Z obsahu tých vyššie uvedených kecov sa snímka javí ako drsná dráma, či akčná pecka. V skutočnosti sa režisér snaží o pseudolyrický portrét citlivého (či skôr precitliveného) dievčaťa, ktoré blúdi časťou montrealského predmestia a náhodou sa pripletie do nevydarenej akcie miestneho "priekupníčka a lokál-mafiánika". Dej je oprostený od surovostí, ale nedisponuje ani čímsi čo by sa dalo nazvať poetika. V úvode sa režisér snaží evokovať zdanie atmosféry prácou s obrazom, táto ornamentalistika ale časom vyprchá do stratena a je absolútne samoúčelná. Za zmienku stojí iba výkon Giny Gershon, ktorá je aj po rokoch veľmi sexi. SPOILER: Mickey "natiahne brká" hneď v úvode, takže comeback Johnny Handsome sa nekoná. Verdikt: Strata 91minút z Vášho drahocenného času. (27.10.2004) ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....včera som dostal orig.DVD ako darček z dvd predajne - no a dnes tento "filmový skvost" darujem kamarátovi - nech aj on zabije 90 minut svojho času :))))) .......no ,ale aj niečo k filmu:Juliette Lewis tam pobehuje a híííkááá ako retardovaná, Gina Gershon tam hrá prostitútku - ozaj vizuálne to sedelo....Mickey Rourke tam hral asi 1,5 minuty aj to sedel na prdeli....strihy-dej-vizuálne :( .......ozaj odpad priamo vzorový.... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek odehrávající se během jediného dne a noci. Vyprávění se snaží mít přirozené tempo a drží si volnou atmosféru, která jakoby chtěla spadnout do artu, ale něco tomu bránilo. Zajímavým momentem jsou scény, kde se běhá. Rytmus a energičnost je podporováno elektronickou taneční hudbou a mnohé scény jsou prezentovány několika obrazy v obraze. To už bylo úspěšně použito v německém snímku: 'Lola běží o život.' A nemohu tvrdit, že se to i tentokrát nepovedlo. Naopak. Netlačí se na pilu a tak nějaká vehementní akční jízda se nekoná. Ono to nakonec ani žádný akční film není, tak proč taky. Příjemné drama, které je určeno spíše pro náročnějšího diváka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení v torontských ulicích byla zatčena jedna místní obyvatelka, která rušila natáčení pískáním na píšťalku. Když odmítla přestat, byla zavolána místní policie. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2001. (Terva)

Reklama

Reklama