Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1965 prosila malá Lucy Cullinsová úpěnlivě Santu, aby jí přivedl ve zdraví domů tatínka, bojujícího ve Vietnamu. Když otec navzdory jejím prosbám zahynul, zahořklá Lucy zanevřela na svátky a přestala věřit na Santa Clause. Nyní je dospělá, energická a značně cynická, zejména pokud jde o Vánoce. Pracuje jako producentka firmy prodávající v teleshoppingu různé cetky. Její necitelnost se vyrovná snad jen chamtivosti jejího šéfa. A tak si Lucy neudělá si čas ani na to, aby se zašla podívat na malou neteř a její vystoupení na vánoční besídce. Letos se však mnohé změní. Santa Claus se totiž po dvou stoletích chystá do penze. Musí si najít náhradu a jeho tajným favoritem je právě Lucy. Pro ni však Vánoce znamenají tak málo, že nemá příležitost ji pro službu získat. Skřítek Ralph ho však začíná uhánět, protože pokud Santa nebude mít nástupce včas, začne polární čepice tát, a to by znamenalo katastrofu. A tak Santa využije příležitosti, když Lucy hledá pro natáčení reklamy představitele Santy, a přihlásí se. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Whoopi tady hraje postavu, která je protivná jak průvan ve dveřích a do toho nesnáší Vánoce. A i když jí opravdový Santa Claus, nám jinak dobře známý coby tajemník ministerstva Sir Humprey Appleby z Jistě pane Ministře, přesvědčí, tak to celkový dojem z filmu nezachrání. Alespoň, že Amíci směřovali bydliště Santy Clause do Norska. Lepší, jak drátem do voka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A tohle proboha vymyslel kdo? Děj je zajisté zajímavý a mohlo by to i fungovat, to by v tom ovšem nesměla hrát absolutně nesympatická Whoopi Goldbergová, která v tomto filmu působí jako pěst na oko a ani trochu sem nezapadá. Ale dobře, tohle teď nechme stranou. Stalo se a Whoopi Goldberg byla obsazena do hlavní role budoucího Santa Clause (moc bych za to nedal, že si zde zahrála jen díky tomu, že to určitě sama produkovala, protože bych chtěl vidět režiséra, který by Whoopi přiřkl takovouto roli zcela dobrovolně, to je to samé, jako byste chtěli, aby ve filmech, které produkovaly holky Olsenovy také ony samy nehrály) a my s tím už nic nenaděláme. Když tohle odmyslím, tak je to příjemný, milý a zajímavý film. Ale s Whoopi to prostě nefunguje a je to evidentní. Takže dávám pouhé dvě hvězdičky. A to jen díky zajímavému scénáři a díky tomu, že mám rád vánoční filmy. Ale Whoopi Goldberg by měla sakra odhadnout, do jaké role se hodí a v jaké roli je nevkusná! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné to nebylo, i když vánoční film, který se točí kolem byznysu nikdy nedopadá dobře, v tomto případě to bylo v mezích možností dobré. Whoopi nebyla úplně ta správná volba, ale divím se, že film je na svou dobu docela pokrokový. Černý santa a ještě k tomu ženská. :D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ach Bože ... už by niekto mohol na čas zrušiť kariéru Whoopi Goldberg. Veď tá žena už ani nevie rozoznať priemer od odpadu. Nikdy som ju nepovažoval za nejaký komediálny, alebo dokonca herecký extratalent, ale na jej filmy sa viac menej dalo pozerať. Ale v posledných rokoch sa začala uchyľovať ku video filmom, ba dokonca (ako tu) k televízii! No a tak to potom vyzerá. Vtipy tu takmer nie sú, efekty sú strašné a príbeh je STRAŠNE neoriginálny. Je to akýsi miešanec Santa Clausa s Timom Allenom a Gurua s Eddiem Murphym. Šialená predstava čo? Dokonca tieto filmy v mnohých fázach verne kopírujú ... strata času ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná rodinná podívaná postrádající jakoukoliv vánoční atmosféru. Jediné co celý film táhne je Whoopi ale ona asi neudrží u obrazovek dětské publikum nebo rodiče. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezábavné až umelé, znova žiadna komédia. Whoopi Goldberg je zárukou veľa rečí, hystérie a nezmyslov v tých rečiach. Veľmi nesympatický komerčný americký nezmysel. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak vidím, jsem jedna z mála, kdo dal tomuto filmu vyšší hodnocení. Měl pro mě velké kouzlo tím, že v něm (mimochodem vizuálně naprosto bezchybný) Santa Claus svým tradičním veršováním dával povel svým věrným sobům, aby daly jeho sáně do pohybu. To jsem do té doby nikdy v žádném jiném americkém vánočním filmu neviděla. A klasickou scénu letících saní tažených soby, které se blíží k zářícímu měsíci, to jsem do té doby viděla jen na obrázcích. Pak ale přišel Polární expres a vše bylo zapomenuto. Ten je pro mě, z těch amerických, králem vánočních filmů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg s dredama co by Santa Claus? To musel být nějaký vtip. Bohužel ale velmi špatný. Proti herečce a nápadu s černošskou ženou nemám ani to nejmenší. Jenže potenciál je tady trestuhodně nevyužitý. Chtělo by to více přitáhnout za vlasy a přidat na bláznivosti. Tohle totiž skoro po celou dobu jedna velká nuda, kterou občas něco pročísne. Ale toho bylo málo. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Moje nejneoblíbenější herečka v hlavní roli pseudokomedie. Příběh nedokáže vtáhnout do děje. Celkově to působí velmi lacině a k teplu a pohodě rodinného krbu si tento filmový počin neumím představit. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

ALe tak nemůžu říct, že by nepadlo pár skvělých nápadů. Santa Claus je funkce, v níž se lidé střídají po 200 letech, jinak by roztál severní pol. Škoda jen, že Santu Clause vymyslela Coca-Cola. Ale kde jsem už vážně padal smíchy je místo, kde se všichni dozvíme, že novým Santa Clausem se má stát ženská aještě k tomu všemu černoška a aby toho nybalo málo tak ještě v podání bláznivé Whoopi Goldberg. Ten souhrn nápadů je natolik ujetý, že si nemyslím, že by obsdazení kohokoli jiného do havní role přineslo nějakké zlepšení. Whoopi Goldberg je sice v tomhle filmu strašně kýčovitá, nesympatická a vůbec nefunguje, ale když se zamyslíme, tak nefunguje jiným možným způsobem, který se dá snést - máte-li náladu na zhlédnutí kraviny podobného druhu. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Slušný začátek, stále slušný prostředek a otřesný konec. Whoopi jako další Santa Claus je nakonci k nevydžení otravnáá a protivná. Začne ze sebe chrlit hlášky, které asi měly být vtipné, ale jenom kazily, co se dalo. Námět by byl možná celkem zajímavý (taková trochu ekologická agitka - asi Amíci dodnes nesehnali Santu, protože ledovce tají dál.. :D). Whoopi, Whoopi. Mám tě celkem ráda, ale tohle jsi nemusela. Kýčovitý americký happyend sráží jednu hvězdičku, kterou jsem ti původně zamýšlela dát. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Asi bych to neměl dělat a dívat se na obdobné filmy, ale mám osobní averzi vůči všem filmům s pohádkovou postavou cocacolového panáka. I přetrpěl jsem tuto hollywoodskou komedii a patřičně ji i hodnotím. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Taková klasická vánoční blbina devadesátkové estetiky. Z hrdinky se důsledkem traumatu spojeným s Vánocemi stane arogantní markeťačka, které jde jen o kariéru a kouzlo Vánoc jí nic neříká. No a do toho se vloží skutečný Santa, který hledá svého nástupce a hrdinka je shodou náhod jedinou zbývající adeptkou. Hodně na pozadí je tu pak skutečnost, že pokud se mu jí nepodaří přesvědčit, roztají ledovce a nastane konec světa (mimochodem, hezké přímé pomrknutí na Vodní svět). Nic víc, nic míň. Jedna obrovská hvězda za Nigela Hawthorna, který dokázal oblbnout nejen všechny v rámci příběhu, ale i mě - asi ten nejlepší filmový Santa, jakého jsem kdy viděl. Whoopi Goldberg si opět zahrála roli hláškující baby, bohužel zde vše, co vypustila, bylo takové suché a popravdě to jako hlavní humorná složka netáhla. Film se obecně nebál hrát na fantasy strunu, sem tam přišel s jemným sarkasmem na hlavu Vánoc a všeho okolo nich, ale jinak se držel naivity a pohádkovosti, která nicméně s Vánocemi souvisí. Mohlo to být humornější, velkolepější, trochu víc zabředávající do nějakého toho rodinného dramatu, které zde bylo jen lehce nakousnuto a zbytek se vyloženě zabýval jen tím, že Santa hrdinku ukecával do té doby, dokud se sama nerozhodla, že by bylo dobré upustit ze své zapšklosti. Na druhou stranu se to i okolo mě momentálně hemží lidmi, kteří Vánoce přímo odmítají a baží si v tom, jak je nemají rádi, protože si s nimi spojují jen to špatné, a tak mi film svou pozitivitou a vnímáním těch lepších aspektů svátků zahrál na notu. Téma konce světa zde bylo taky jen naťuknuté a ve výsledku nehrálo až tak významnou roli - nulový pocit hrozby. Jak říkám, je to nedotažená vánoční blbina, kterou rozhodně nezařazuju na seznam svých vánočních filmů, jaké si jinak pouštím každý rok a tvoří mou nedílnou součást sváteční kinematografie. Líbilo se mi zpracování, které se nebálo v rámci četných praktických zakomponovat i třeba skutečné soby, Santa byl úžasně přesvědčivý a pozitivita z filmu jen sálala. Ale tohle všechno stačí sotva na podprůměr. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát omílané vánoční klišé, které nebylo ale nikterak vtipné a dokázalo zahrát na city fakt jen těm nejmladším divákům. Vánoční filmy miluji, ale tohle prostě nebylo ono. Jako by to bylo natočeno nasílu, aby byl v roce 2001 nějaký vánoční film vyprodukován. ()

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Tento film má jen dvě chyby, bohužel za to obrovský. Nehodící se herce a dobu. Bláznivá komedie, plná stresu na Vánoce? A, žena černoška v roli Santa Clause? ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Jak mně tady byla Whoopi nesympatická... a tím se mi zkazil celý dojem z filmu. Film nebyl žádný zázrak. Santa po sté a pořád stejně. Ale na nedělní dopoledne, kdy nemá člověk zrovna co na práci, to šlo. Až na tu WG. ()

Reklama

Reklama