Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film patřil ve svý době k tomu lepšímu,co se na poli scifi horrorů vyskytovalo.Já mám ten film hodně rád a tak jsem sháněl originál ,ale marně.Na rozdíl od podobné Deep star six,tohle je takový temnější,tajemnější,a hlavně povedenější.Jen ty dvojitý konce byly v tý době až otravný.Jinak dobrý řemeslo.80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Leviathan patří k pozapomenutým titulům svého žánru, po pravdě si ani nevzpomínám, že by ho kdy v minulosti odvysílala nějaká z českých televizních stanic, které jinak s oblibou recyklují kdejaký podřadný šunt. Nutno dodat, že v zapomnění upadl oprávněně. Není tak špatný, aby se řadil ke kategorii guilty pleasure nebo upoutal pozornost svou bizarností. Je jenom zoufale neoriginální, nevýrazný, klišoidní a především nudný. Problém není v hercích ani ve výpravě. Nečekejte oskarové výkony, ale casting odpovídá tomu, co si béčkové sci-fi žádá, a herci odevzdávají přesně to, co je nutné. Interiéry podmořské stanice vypadají obstojně, jenže režisér nemá cit a schopnosti pro vytvoření té správné temné a klaustrofobické atmosféry. Scénář snaživě kopíruje úspěšné sci-fi horory minulé dekády Vetřelcem počínaje a Věcí konče, jenže se moc nenamáhá s logikou a určitě není vynalézavý. Co se vysloveně nepovedlo, je příšera. Když už ji neumí udělat pořádně, aspoň ji neukazuju a pracuji s náznaky. Tu kesonovou nemoc po závěrečném tryskovém úniku ze stanice na mořskou hladinu bych vážně léčit nechtěl... Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle mega mix mě paradoxně bavil první půl hodinu,kde se nic nedělo,v té druhé ´´plné akce,skvělých dialogů a dokonalých efektů´´ jsem měl co dělat abych nevypnul dvd.Nulová atmosféra a ani herecká esa v čele s dobrým Wellerem,sexy Amandou Pays a dokonale hláškujícím Danielem ´´ Márvem´´ Sternem to nezachrání.Režisérsky podprůměrné,efekty komické a hlavně ty stupidní dialogy a demence postav...ufff,nebýt príma první hoďky dám snad odpad,protože pak už to bylo čistě nesledovatelné.35%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super. Rozpocet bol evidentne velky. Herecke obsadenie je tiez zaujimave. Ma to dokonca tu pôsobivu atmosferu aku mali sci-fi filmy v 80tych rokoch. Lenze od polovici filmu sa to neskutocne zhovadi pretoze postavy sa postupne spravaju stale imbecilnejsie a trapnejsie vdaka comu sa to da pozriet iba raz, pretoze znova by som tie nezmysli nerozchodil. Vzhladom na skvelu prvu polovicu ma to dost stve. Podobne dopadol napriklad nedavny Scottov Prometheus. Filmy s velkym potencialom ale imbecilnym vyustenim. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama