Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Leviatan je obrovský morský netvor, ktorý sa spomína v Starom zákone kresťanskej svätej Biblie. Toto označenie sa časom stalo synonymom pre označenie veľkých, nebezpečných, mytických oblúd prebývajúcich v morských hlbinách. Avšak "Leviathan" je aj názov film, ktorý v roku 1989 natočil režisér George P. Cosmatos. Je to béčkový horror, ktorý čerpá inšpiráciu z omnoho kvalitnejších snímkov ako sú napríklad Cameronova "Priepasť", Carpenterova "Vec" či Ridley Scottov "Votrelec". Nie je nič originálne, ale mne sa to celkom páčilo. *** ()

oLí 

všechny recenze uživatele

4.5/10 Nemůžu se ubránit pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Režisér Ramba 2 na stoličce, RoboCop Weller, Plukovník Trautman Richard Crenna a mokrej bandita Stern před kamerou, specialní efekty Stana Winstona, hudba Jerryho Goldsmitha - to je přeci parádní sestava a potenciál pro dobrý film. Vetřelec byl ve vesmíru, Věc na arktidě, Leviathan se odehrává pod vodou. Velkou chybou je příliš dlouhý a nudný začátek a když se konečně začalo něco dít, tak film prakticky končil. No když se údajně mrtvej Stern začal pod peřinou hýbat, napětí se dostavilo - s ním i očekávání. Mírné zklamání, fakt to mělo na víc. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Alien meets The Thing in The Abyss 16,000 feets under the sea. Zpočátku to vypadalo opravdu lákavě a dost jsem se na Leviathan těšil. Nakonec jsem ale nebyl až tak uspokojen, jak jsem čekal. Rozjezd je vcelku dost pomalý, což by nemuselo být tak špatné, kdyby alespoň film v polovině nabral rychlost, což se však nestalo. Příšerka taky není moc často vidět a navíc některé scény jsou jako okopírované z Vetřelce. Myslel jsem, že na takovémto snímku se nedá nic zkazit, ale nakonec z toho vylezla jen lepší průměrná podívaná s pěkným obsazením a hudbou. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Leviathan je názornou ukázkou toho, že vykradením různých prvků ze slavnějších filmů (tady je to Propast, Věc a hlavně Vetřelec), lze vzniknout zdařilé béčko, i když mi po jeho zhlédnutí zůstala taková mírná pachuť v ústech, protože být tam, po vizuální a trikové stránce, propracovanější hlavní monstrum, asi bych chrotal daleko více blahem než teď. Ale nejvíc si paradoxně cením první půlky, kde o monstru není vidu ani slechu, potažmo prochází počátečním vývojem, a v níž je pro mě Leviathan nejzajímavější. Hereckému obsazení, s ohledem na standard těchto filmů, bych máloco vytknul... snad jedině to, že "hlavní dvě přednosti" Amandy Pays zůstanou bohužel zahaleny. Leviathan se nijak nesnaží vměstnat mezi nejlepší snímky (i když by kdekdo, díky jménům Winstona či Goldsmithe, mohl nabýt opačného dojmu), což je v konečném součtu jedině dobře. Béčkových 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o solidní skloubení několika známějších filmů, kdy si tenhle kousek vždy vypůjčil to nejlepší a dokázal z toho celkem hodně vytěžit. Začátek je sice trošku vlažnější a napětí se zde rozjíždí dost pomalým tempem, ale jinak nemám větších připomínek skoro k ničemu. Monstrum vypadá dobře (všechny jeho fáze přemeny), herecké výkony jsou na hodně slušné úrovni (vždyť se zde sešla spousta skvělých herců), kamera i zvuk taktéž. Jen mě trošku sral ten český dabing. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama