Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálové spracovanie klasickej rozprávky, v ktorom sa nám predstavia spevácke hviezdy Brandy a Whitney Houstonová.  S Popoluškou (Brandy Norwoodová) sa osud kruto zahral. Nedávno stratila milovaného otca a teraz žije s krutou macochou a nevlastnými sestrami, ktoré ju len využívajú. Jedného dňa sa na ňu usmeje šťastie. Na trhu sa zoznámi s neznámym cudzincom a na prvý pohľad sa do seba zaľúbia. Popoluška netuší, že stretla samotného princa (Paolo Montalban), ktorý sa prezliekol za obyčajného pustovníka. Lionel (Jason Alexander), jeho verný sluha, dohovára Christopherovi, že ak príde jeho kráľovská matka (Whoopi Goldbergová) na jeho nepovolené výlety, ešte len vtedy spoznajú jej hnev. Princ však odmieta naďalej plniť svoje každodenné povinnosti a stále počúvať len niekoho nariadenia. Kráľovná Constantina usporiada veľkolepý ples, aby si jej syn konečne našiel svoju manželku. Christopher s jej hrou súhlasí, ale len pod jednou podmienkou. Ak si na plese nenájde ženu svojho srdca, ďalej si ju bude hľadať sám. Na významnú udalosť sa chystajú i macocha so svojimi dcérami, ale Popolušku odmietajú vziať so sebou. Nešťastná dievčina si teda aspoň sníva svoj sen o neznámom mladíkovi. Nečakane sa jej zjaví múdra víla (Whitney Houstonová) a prehovorí ju, aby na ples šla i ona. Z tekvice jej vykúzli koč, z myší lokajov a pričaruje jej nádherné šaty. Musí si však zapamätať jedno, kúzlo polnocou pominie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

:D Zdá se, že zdejším komentujícím hlavně vadí, že Popelka je černá, nebo že ve filmu je Asiat :D Jo… Asiatů je na světě víc než několik Českých republik dohromady a černí lidé taky žijí na planetě, ale chraň bůh, aby hráli ve filmu. Bílý Ježíš nevadí, ani všechny asijské postavy, které hraje běloch/běloška :D A světě div se v muzikál use zpívá :D A je to kýčové, je to Popelka :D A to klasická verze z 50. let. My jsem v ČR ale vážně zaprděný rybníček a Zeman prezidentem, dobře nám tak. (Rotten Tomatoes 74-86 %) ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hluboko lze klesnout. Mohu se jen omlouvat Michaelu Bayovi, protože proti tomuhle je Pearl Harbor takřka umělecké dílo. Politicky nejkorektnější patlanina, jakou lze vůbec vymyslet (no, místo "myslet" v předchozím slově si dosaďte spíš "srat"), takže když zkřížíte bílého krále z Kanady a Whoopi Goldbergovou, výsledkem je Číňan (už chápu, proč je jich miliarda), Popelka černoška projevem odněkud z Bronxu (otec běloch), macecha má jednu dceru bílou a jednu černou... Muzikálová čísla a kostýmy vhodné do repertoáru travesti skupin, nemožně debiloidní dialogy, texty písní asi psal Chrochtos Prďoch, celková hodnota blížící se Vogonské poezii. Jak by u toho asi dopadl předseda Galaktické rady pro mrzačení umění? ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Keď som mala asi 6 rokov, páčilo sa mi to a keď som mala 8, chcela som ukradnúť kazetu z videopožičovne a spávala som s ňou v posteli. A čo, že je tam plno logických chýb? Preboha, veď je to farebná rozprávka plná hudby a že je to gýčové? Všetky 1000x natočené rozprávky sú gýčové. Keď sa niaky človek zobudí po 12 rokoch čo pozná nejaký film s tým, že si z neho spieva pesničku niečo to znamená. Na rozprávku pre deti dať odpad len preto lebo to tvrdí pár jedincov je neuveriteľne nízke. Hlavne, že sa vám páčia rozprávky pre deti, kde sa bijú, nadávajú a podvádzajú. 100% A čo? ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to není zas až tak špatný pohádkový muzikál, jak tu mnozí tvrdí. Najeďte na 32. minutu - Fidli, tydli, fidly dý. Divím se, že si na tom Whitney nezlomila jazyk. A tady také zjistíte, že autoři nesází na spořádanou pohádku, ale je tu i prvoplánově trocha parodie. ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Oh shit, popelka, která se ani nemusí ušpinit, aby byla popelavá...(neberte mě rasisticky, mně vaděj snad akurát naši tmavší spoluobčané, ale vzhledem k tomu, že nejsou samostatná rasa, tak rasista vlastně nejsem...)ale dokázat americký pravidlo černošského procenta dotlačit i do klasický evropský pohádky je vážně machrovina. A taky jsem netušila, že když se zkříží Afroameričan a Běloch, tak se narodí Filipínec.... A pokud máme úctu k hudbě, té krásné nesmrtelné dámě v kaméliích, tak písničky zapomeneme hned jak je uslyšíme... ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

COOO?! velice multikulturní.. rasově přátelské.. ale jinak naprosto debilní. Trapas a kýč. Možná by si měli páni tvůrci přečíst takovou tu knížku o plození, nebo si hodit opáčko z bižule, aby věděli, že jakože pani černý jak bota a sněhobílému pánovi se nenarodí šikmovokej chlapeček. ()

kamisu 

všechny recenze uživatele

Matka černoška, otec běloch a syn Asiat - toť poznatek, který mi nejvíc utkvěl v paměti. Princi s Popelkou - černoškou - by se mohli narodit třeba Indiáni. Jinak pohádka to není špatná, v dětství se mi docela líbila. Dneska by už toho kýče na mě bylo trochu moc. ()

chalp odpad!

všechny recenze uživatele

Černoška+beloch=číňan? viete ako sa hovorí, že film je plný logických chýb, alebo tak podobne?Tak celý tento film je jedná logická chyba a jeden z vobec najhorších filmov čo som kedy videl. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Typický americká rozprávka. Popoluška černoška, princ číňan, kráľovná tiež černoška a kráľ kanaďan :))To by mi ani tak nevadilo, len to chcel byť raz muzikál, raz rozprávka a vyšla z toho dosť slabá fraška... ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to zdejším recenzentům někdo zdělil, ale tahle verze Popelky je MUZIKÁL. A muzikály hýří barvami (pravda, tady tu kýčovitost opravdu trochu přepískli) a je úplně jedno jestli tam hrají černoši, běloši, asiaté a jaké jsou jejich rodinné vztahy. Muzikál Popelka napsali Rodgers a Hammerstein (Za zvuků hudby) a poprvé byl zfilmován v padesátých letech s Julií Andrews v hlavní roli. Tato verze je jeho již druhým remakem. Hudba je úžasná (opět záleží na tom, jak moc holdujete roztančeným muzikálovým číslům), stejně fantastická je i choreografie. Scénář má svá silná místa, v některých momentech je bohužel velice slabý (opět doporučuji pustit si verzi s Julii Andrews :-). Nicméně - je to příjemné, rozezpívané, romantické a odpočinkové a já jakožto milovník muzikálů a pohádek mohu s klidem dát ****. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotů z mého dětství, který jsem od té doby neviděl. Zajímavé pojetí Popelky s Whitney Houston jako Vílou kmotřičkou, Whoopi Goldberg jako královnou a Victorem Garberem v roli krále. Celkově mi to přišlo takové orientální (tím krásným černošsko-asijským nádechem) a hudba je překrásná. ()

De.lilah 

všechny recenze uživatele

Moje slabost. Všechny písničky znám kompletně nazpaměť. Je to úžasně barevné, král je běloch, královna černoška, princ je asiat :) Takový mírový film :) Nikdo by mě nepřemluvil dát míň jak čtyři hvězdy. ()

TynTynka 

všechny recenze uživatele

Místo pohádky mi to přijde spíš jako komedie :D Jako malé se mi to hrozně líbilo a líbí se mi to i teď. Asi je to tím, že je to takové ujeté. Písničky příběhu dodávají šmrnc. Kostýmy jsou taky docela šílené a vypadá to fakt vtipně :D Klasický příběh jako muzikál je mnohem lepší, než pouze modernější pojetí pohádky, které se dnes točí. ()

Reklama

Reklama