Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozoruhodná poloanimovaná a velmi černá komedie.  Stu Miley to s obživou jako kreslíř na volné noze nikdy neměl lehké, teď se na něj ale konečně usmálo štěstí. A může za to především jeho bývalá terapeutka a nyní velká láska Julie. Tak dlouho ho podporovala, až se Stu vrhnul na tvorbu Opoparchanta nejprovokativnějšího komiksu všech dob. Dopravní nehoda však přesune Stua do Země snů fantaskní říše všech nočních můr. Stua si zde velice váží, jeho noční běsy jsou prý jedny z nejoblíbenějších. Stu se ale pochopitelně v tomto k zešílení vedoucím prostoru nechce zdržet ani o minutu déle, než je nutné. Průšvih je, že cesta ven vede pouze přes propustku, kterou by musel ukrást samotné Smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

themic 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná komedie, i když podle hodnocení a komentářů ostatních uživatelů to tak nevypadá. Film, který pobaví v dlouhý zimních večerech svým zoufale vtipným vtipem:) Příběh ujetý, za to zábavný. Whoopi Goldberg a spousta dalších tam bejt vůbec nemuselo, dle mého jen zaplňovali prostor. Fraser zahrál vcelku opoparchantsky, tak co by kdo chtěl, když hraje v tak hrozném filmu. Hodnotím 3hvězdičkami, takže 45% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

245. nejhorší film? Ohó! Tak to tedy Prrrr, milánkové. Kdyby se pod tuhle skrznaskrz černohumornou ulítlou slátaninu podepsal Tim Buřtoň, tak místní filmoznalci slintají blahem a pějí ódy na autorskou nápaditost a originalitu. Monkeybone není tuctová komedie. Je to divnej a místy až nemocnej nízkorozpočťák, kterej si s osobitou elegancí dělá prču z věcí, o kterých se obvykle nežertuje. Výtvarně hodně dobrý pokoukání, který se snaží vyhýbat prašivýmu třidéčku a používá starý dobrý oldtimerovský postupy. Příběh přitom nezůstává jen u prvoplánových vypravěčských metod a v závěru opravdu správně graduje - Kattanův "Nebožtík na útěku" je skutečně nezapomenutelná kreace. Takže: 4 z 5. Holt ničemu nerozumím. ()

BART! odpad!

všechny recenze uživatele

hruza, hruza, hruza..brrrr. Jak jsem se mohl dodívat až do konce? Je to tím, že to šlo ráno a já měl kocovinu? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Môže niekto tak sa zhovädiť takýmto blbým filmom. Už iba asi Brendan Fraser. Pritom nemá takéto blbé filmy. 2/10 ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně světlo světa spatřily i větší kraviny. Monkeybone je pouze chabý pokus o něco originálně ujetého, toť vše. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stu Miley byl odjakživa tak trochu blázen. Až do doby, kdy mu jeho terapeutka poradila hodit jeho bláznivé druhé já na papír. A tak se Stu Miley stal obdivovaným komixovým kreslířem, který stvořil opičí kreaturu Opoparchanta, miláčka malých i velkých. Po jedné premiéře nového dílu Opoparchanta se však stane nehoda, a Stu upadne do kómatu. Dostane se do Země snů, kde je však velkou celebritou pro své noční můry - a odkud jej jen tak zpět nepustí. A Stu má pouze tři měsíce času, než bude jeho tělo odpojeno od přístrojů ... Tento film mi hodně dlouho se svým slabým hodnocením zacláněl ve filmotéce, a tak jsem si dneska dodal odvahy, a podíval se na něj. A musím říct, že by to nebyl až tak úplně špatný film, nebýt několika maličkostí. 1) Brendan Fraser není žádný velký herec, a v tomto filmu - ač měl dvojí příležitost - to jen potvrdil. 2) Země snů a Země mrtvých by byly docela zajímavé, pokud by člověk byl zfetovaný, opilý, a nebo v kómatu. 3) Příběh byl jednak hloupý, a jednak těžce předvídatelný. 4) Opičák byl děsnej parchant ... aha, tak tohle asi do filmu patřilo. Ale abych jen nekritizoval, párkrát jsem se i zasmál - a to hlavně díky Chrisi Kattanovi a jeho dárci orgánů, a skupině chirurgů, kteří jednotlivé orgány sbírali po městě... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak by se podle umístění a hodnocení tady na databázi mohlo zdát. Celá ta část v bezvědomé říši je příjemně ujetá, s pár dobrými nápady (třeba Sekáč, který měl stejný přízvuk jako Sauronova Ústa nebo obživnutá mrtvola, co se kolem ohání svými orgány) a i když to všechno působí jak nepoužité nebo odložené nápady Tima Burtona, docela to i drželo pohromadě a díky střízlivé stopáži ani nezačalo nudit. Souhlasím však s tím, že občasná všeobecná herecká bezradnost z toho chvílemi cítit byla. 60% ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Prosím? Štípněte mě jestli nespím. Protože tohle by byla dost podivná noční můra.Tahle nádherně ujetá, originální a černohumorná jízda je v 200 nejhorších ? To je stejně špatný vtip jako Donnie Darko v 200 nejlepších. Opravdu jsem jediný komu se to líbilo? Jsem Marťan já , nebo zbytek CSFD? Kritici, doufám že skončíte jako dárci orgánů. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Já bych ten odpad! klidně dala, ale nemůžu. Prostě nemůžu dát odpad něčemu, co mě (ač asi tak na 3 minuty z dvaadevadesáti) tak luxusně pobavilo. A co že to bylo? "Lovci orgánů" a Chris Kattan jako gymnasta :D 20 %. ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Kravina na entu. Ta jedna hviezdička je za mŕtvolu s dolámanými väzmi čo behá po ulici a stráca svoje orgány. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Zdejších 28% mě celkem překvapuje. Teda jako jo, je to absolutní pičovina, a dokážu si představit, že českej dabing musí být otřesnej, takže to až taková záhada není, ale stejně... Něco takhle bizarního a ujetýho se fakt jen tak nevidí, po vizuální a filmařské stránce je to vynalézavější, než většina současné filmové produkce, a i přes tuny trapnosti je to chvílema doopravdy vtipný, místy dokonce i celkem inteligentní. Kdybych to měl popsat jako kombinaci různých filmů, z nichž mi to většinu připomnělo jen jedním, specifickým, nepodstatným elementem, řekl bych, že je to taková kombinace Beetlejuice, Brazil, hraných Scoobydoo, Amerického vlkodlaka v Londýně a Eraserhead, nebo tak něco... Možná je to masterpiece. Giancarlo Esposito je tady diabolickej. 6/10 ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Šílený odvaz porušující veškeré hranice únosnosti. A právě proto je to skvělé. Sice ve fázi s řádícím opičákem to trochu drhne a dostává se za hranice kýčovitosti, ale orgánová akrobacie to bohatě vynahradí. *** Ve zkratce: Nevěřte zdejšímu hodnocení a dejte filmu šanci. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Buď méně absurdit a více humoru (alespoň) trošku chytřejšího, nebo méně srandy, méně romantiky a trochu více napětí a horou. Takto se film potácí od ničeho k ničemu, což mu rozhodně neprospívá. Úplná srágorovina to není, ale dobré také ne, vlastně pokud by tam nebylo tak dobré obsazení, šlo by to celé do kopru. Díky nerozhodnosti tvůrců, jakým směrem se bude film ubírat (neb pro děti to rozhodně není a na dospělé je to dost blbé) zde vidím promarněnou šanci. za mě sotva 45% za snahu. ()

Reklama

Reklama