Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozoruhodná poloanimovaná a velmi černá komedie.  Stu Miley to s obživou jako kreslíř na volné noze nikdy neměl lehké, teď se na něj ale konečně usmálo štěstí. A může za to především jeho bývalá terapeutka a nyní velká láska Julie. Tak dlouho ho podporovala, až se Stu vrhnul na tvorbu Opoparchanta nejprovokativnějšího komiksu všech dob. Dopravní nehoda však přesune Stua do Země snů fantaskní říše všech nočních můr. Stua si zde velice váží, jeho noční běsy jsou prý jedny z nejoblíbenějších. Stu se ale pochopitelně v tomto k zešílení vedoucím prostoru nechce zdržet ani o minutu déle, než je nutné. Průšvih je, že cesta ven vede pouze přes propustku, kterou by musel ukrást samotné Smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kreslíř Stu Miley (Brendan Fraser) utrpí jakýsi nespecifikovaný šok a upadne do komatu. A zatímco tělo leží bez hnutí v nemocnici, ocitne se jeho vědomí v podzemní říši snů v podobě lunaparku plného...nočních můr. Tam potká svůj výtvor, kresleného (CGI animovaného) Opoparchanta. V nemocnici se mezitím rozhoduje, po jak dlouhé době strávené v komatu Stua odpojí od přístrojů - tzn. klasicky hollywoodský deadline. Hlavní hrdina se musí dostat ze snového podsvětí, aby ho neodpojili, a - opět v stylu klasického hollywodu - zachránil svůj vztah s doktorkou, kterou před osudným šokem nestihl požádat o ruku. Co je na filmu zajímavé, to jsou nejrůznější snové představy a bizarnosti, fantazii mají tvůrci docela velkou. Snímek je plný neslušných narážek a náznaků úchylného humoru, ale právě že jen narážek a náznaků - je totiž nepochopitelně zaměřen na mladší publikum. Jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně chtějí. __ Vliv Henryho Selicka při adaptování komiksu byl zásadní, je pozoruhodné, jak se jednotlivá témata v jeho tvorbě opakují a rozvíjejí. Inspirací byl Selickovi určitě i Beetlejuice... Ohledně komiksové předlohy: Komiksovou knihu Dark Town napsal v roce 1995 Kaja Blackley a její příběh se od toho filmového moc neliší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Buď méně absurdit a více humoru (alespoň) trošku chytřejšího, nebo méně srandy, méně romantiky a trochu více napětí a horou. Takto se film potácí od ničeho k ničemu, což mu rozhodně neprospívá. Úplná srágorovina to není, ale dobré také ne, vlastně pokud by tam nebylo tak dobré obsazení, šlo by to celé do kopru. Díky nerozhodnosti tvůrců, jakým směrem se bude film ubírat (neb pro děti to rozhodně není a na dospělé je to dost blbé) zde vidím promarněnou šanci. za mě sotva 45% za snahu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to zas takle tragicky nevidel, naopak misty to je slusna zabava. Mame tu docela originalni a svizne natocenej pribeh, navic tvurci jsou pekny prasaci, takze neni nouze o dost ujetej az uchylnej humor a zaroven maj velikou fantazii, obcas se povede nakej slusnej vtipek, i kdyz ty trapny precejen prevazujou, animovany vsuvky maj docela cool animaci a pak tu jsou sympaticky herci. Fraser jako Stu sice pusobi lehce noumovite, ale bohate to vynahradi jako Opice, kde to teda fakt rozjizdi. Jenze v zaveru prilitne Kattan a vsechny strci do kapsy, jeho mrtvola se zlomenym vazem, vykuchanejma organama a neskutecne homo leginama je totiz naprosto hyper brutalni postava. Takze celkove proste obcas zabavna kravina, ktera nijak neoslni, ale rozhodne to neni zadna tragedie. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

245. nejhorší film? Ohó! Tak to tedy Prrrr, milánkové. Kdyby se pod tuhle skrznaskrz černohumornou ulítlou slátaninu podepsal Tim Buřtoň, tak místní filmoznalci slintají blahem a pějí ódy na autorskou nápaditost a originalitu. Monkeybone není tuctová komedie. Je to divnej a místy až nemocnej nízkorozpočťák, kterej si s osobitou elegancí dělá prču z věcí, o kterých se obvykle nežertuje. Výtvarně hodně dobrý pokoukání, který se snaží vyhýbat prašivýmu třidéčku a používá starý dobrý oldtimerovský postupy. Příběh přitom nezůstává jen u prvoplánových vypravěčských metod a v závěru opravdu správně graduje - Kattanův "Nebožtík na útěku" je skutečně nezapomenutelná kreace. Takže: 4 z 5. Holt ničemu nerozumím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Všechno vypadalo před zhlédnutím nadějně a velmi originálně. Nedovedu si vysvětlit, co se přesně stalo, že kombinace hraného filmu s animovaným vypadá, jako by se k tomu nechtěl nikdo hlásit. Brendan Fraser v roli kreslíře na volné noze vymyslí comics Opoparchant, jehož smyslem je provokovat, jak nikdy předtím. Po nehodě se dostane do říše všech nočních můr, kde si ho všichni váží, protože jeho běsi jdou všem k duhu, ne tak hlavnímu hrdinovi.Ten kouká vypadnout, ale ven se může dostat pouze, pokud ošálí Smrt. Dlouho jsem neviděl tolik originality v jednom filmu, i když film vychází z méně známé comicsové předlohy. Jenže dlouho jsem neviděl, jak se tahle vzácná originalita proměnila v náruč zmaru ve velmi nezkušeném režijním vedení jakéhosi patlala Henry Selicka. Nejenže film svým ztvárněním má do comicsu daleko, ale on dokonce svým nenápaditým zpracováním solidně nudí. A to na film byly vynaloženy nemalé finanční prostředky, které se nevrátily. Brendan Fraser není zábavný a otěže zábavnosti převezme Chris Kattan. To, co vypadalo na začátku jako ambiciozní projekt, skončilo jako absolutní propadák, který ani nikdo moc vidět nechtěl. Ujmout se této zajímavé látky někdo zkušený a obsadit do hlavních rolí jiné herce, byl by to film, co tady dlouho nebyl. Takhle jen nanicovatá komedie za 40%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Jay Caputo soutěžil o dvě ceny Taurus, které uděluje společnost World Stunt v kategoriích nejlepší kaskadérské kousky. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle grafického románu "Dark Tower" Kaji Blackley. (Terva)

Reklama

Reklama