Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá profesorka poezie a básnířka Rebecca Trager Lottová marně čeká na manžela, který si šel ráno zaběhat. Když se ho vydá hledat na místa, kam běžně chodil, dozví se, že jakéhosi muže v modrých teplákách srazilo před chvílí auto. Spěchá do nemocnice, kde se dozvídá, že Ben, povoláním astrofyzik, nehodu nepřežil ... Kolem vdovy se ihned začne točit množství lidí, přestože ona by zpočátku byla nejraději sama. Postupně za ní přicházejí její mladší sestra Lucy, nejlepší přítelkyně Sylvie a Alberta, nevlastní matka, kterou si po smrti manželky vzal otec obou dívek Thomas, teď už jsou ale rozvedení. Zejména Alberta, rázná žena, zvyklá dávat rozkazy a energicky rozhodovat v každé situaci, Rebeku občas dráždí. Lucy dává otevřeně najevo, že ji nemá ráda ... Když všechny ženy odjíždějí, zůstává Rebecca sama se svým smutkem a zoufalstvím, kterému jaksi nedokáže dát průchod. Přítelkyně a sestra se snaží vymyslet všelijaká rozptýlení, ale ani opětovný nástup do práce Rebece příliš nepomůže. Je zabraná do vlastního neštěstí a tak vnímá jen okrajově, že Sylvie, matka tří dětí, má problémy v manželství a obává se, že ji Paul opustí, Lucy, napohled samostatná a sebevědomá dívka, ještě nenašla vhodného partnera pro první pohlavní styk, a Alberta, ač to nedává najevo, velmi trpí tím, že si k Lucy, oddané zemřelé matce, nedokáže najít cestu. Ve vedlejším domě se usazuje mladý malíř se psem Valentinem. Rebecca nemá psy ráda a tak ho hned první den odežene. Její kamarádky si ale stačily všimnout, že mladý muž nevypadá vůbec špatně. Všechny čtyři se snaží Rebeku rozptýlit, jezdí na výlety a zapřádají sáhodlouhé debaty o mužích. Rebecca musí projít vyklízením manželovy kanceláře, která jí její neštěstí opět připomene. Proto se kamarádky těší, jak ji překvapí v den jejích narozenin. Zcela nepřekonatelná je Alberta: najala malíře, aby jí natřel dům. Má vypadat jinak, když teď začíná nový život. Omylem se dámy domnívají, že muž je někdo jiný, kdo neumí anglicky, ale malíř cizince jen zastupuje a dokonale rozumí všem jejich poznámkám, včetné té o svém pěkném zadku. To čtyřku velmi pobaví a uvolní se tentokrát i Rebecca... (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, buď je to na mě moc ženský film nebo je to opravdu trochu moc rozvleklé a nudné. Herecké obsazení výborné, typově moc vydařené. To platí obzvlášť v případě Jona Bona, který si střihnul povedenou kreaci, kterou ani moc hrát nemusel. I když má do toho co já nazývám umělcem docela daleko:) Nečekejte od něj ani od filmu zázraky a nebude to zahozený čas. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které muži většinou neocení, protože úsměvně dojemné příběhy kamarádek a jejich vzájemných vztahů či lásek jsou jednoduše určeny ženám. Pro dámy příjemný film na deštivé nedělní odpoledne, pro většinu chlapů ztráta času. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Valentino je celkom prekvapivo takmer plnohodnotná dráma, nazývať tento film romantickým by bolo dosť scestné. Chovanie a dialógy postáv sú možno trochu prefiltrované, ale film chce hlavne pohladiť ženské utrápené duše, ktoré skôr ako po zobrazení bezvýchodiskovosti reality túžia po nádeji a zmierení sa s minulosťou. Filmu pomáha sympatický casting, prekvapilo ma, aká je Elizabeth Perkins výborná a neprávom nedocenená herečka. Valentina si môžu s kľudom pozrieť aj muži s určitou dávkou empatie a nadhľadu, aj keď sa jedná o film určený primárne ženám. Našťastie aj tým inteligentnejším. Možno posledný film, kde vyzerá Kahleen Turner dobre a upozorňujem na divoký vzhľad pomaľovanej Whoopi na cintoríne. Tu film vďaka nej trochu naberá hororové obrátky :). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Prázdné drama o boji se smutkem, s nepřízní osudu a s ženskou logikou. Bez hloubky, !emocí! a bezprostřednosti. Navíc příšerně plytké a místy až moc schematické a zkratkovité. Hořké zklamaní, které s genderem nemá nic společného, neboť tohle není o perspektivě, ale o kvalitě jako takové. 3/10! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři hysterické čúzy a jejich přítelkyně zalidňují tento nepříjemný slepičinec plný jakože inteligentních keců. 1) Jediný, opravdu jediným důvodem, proč jsem vydržel u obrazovky až do konce (ovšem s přehrávačem v ruce) je přitažlivý 33letý Jon Bon Jovi. 2) Od poloviny se dialogy zlepšují, začínají chvílemi i dávat smysl a příběh sám také. Ale bez Joviho bych to fakt nedal. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Ani se příliš nehodí označení komedie. Valentino je ryze ženský film a proto se nelze divit, když muže nezaujme. Jon Bon Jovi také není nijak excelentní herec, jeho projev je dosti "minimalistický" ale otázkou je, zda-li byli vůbec co hrát. Potěší hlavní čtveřice a příjemmná délka stopáže. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film o živote keď vám umrie blízka osoba. Na niektorých miestach až moc pomalé. Potrebovalo to trošku zrýchliť tempo. Určený je skôr pre ženské publikum.Tak neviem, možno sa mýlim. 5/10 ()

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh 4 žen, jejich psychyckých pohnutek a životních starostí natočený tak, aby se líbil zase především ženám. Psychologický rozbor postav je celkem slušně načrtnutý, ale filmu chybí síla strhnout diváka. Tedy alespoň většinu času. Nicméně je třeba uznat, že se autorům podařilo natočit velmi klidnou, komorní a citlivou podívanou, jíž nechybí ani občasné zavtipkování či velmi silné momenty jedinečných pohledů na život a jeho přežívání (či prožívání). Všemu navíc vévodí velmi příjemná atmosféra vybraných lokalit, velmi slušné herecké obsazení a až překvapivě melodická, tichá a nebo prostě jen hezká hudba, kterou mě svého času Howard Shore velmi příjemně překvapil (totéž ale platí i o velmi kvalitním výběru použitých písní!). Osobně jsem v hodnocení velmi zmaten, takže musím dát hodně poctivých ***1/2. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o neustále truchlící mladé vdově nad smrtí svého manžela, která je utěšována svými kamarádkami. Co postava, to osobní charakter a vztahy mezi sebou. Ryze dámská záležitost působící značně obyčejně a snad jen pro dámské diváky bohulibě. Jen oni mohou souznít s chováním a myšlenkami hrdinek příběhu. Pro ostatní spíše nuda a nezájem. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo obrovský zklamání. I přes to, že se v hlavních rolích objevily moje opravdu oblíbený herečky a že se tu mihnul dokonce Jon Bon Jovi (slaďoušek:), jednalo se o jednu velkou nudu bez nějakýho pořádnýho rozuzlení. ()

Slunik 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, ale dalo se tím zaplácnout odpoledne. Postavy příliš extrémní, takoví lidé normálně neexistují, je těžké se s nimi zcela sžít a pochopit jejich pohnutky. Málo vtahuje diváka do děje, spíš než sdílení emocí s hlavními postavami je to jako koukat na sousedy z okna. ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Velmi názorná ukázka (bohužel) dobře známého faktu, že ani velmi kvalitní herecké obsazení neznamená vždy zajímavou podívanou. Mdlý snímek nám servíruje čtyřlístek tak trochu praštěných (a ne zrovna šťastných) ženštin. Scénárista dotyčné sice pěkně rozškatulkoval, máme tu jednu čerstvou vdovu, jednu svobodnou, jednu vdanou a jednu rozvedenou, ale na drama se jejich problémy neřeší moc do hloubky a na odlehčené žánry to zas není moc vtipné. Hodně filozofování o ničem a jeden ne moc charismatický Jon Bon Jovi. Asi nejlepší je rozevlátá Gwyneth Paltrowová. ()

pospechbuh 

všechny recenze uživatele

Kdo chce moc, nema nic. Resi se vsechno najednou, zakonite pak sou problemy jen nahazovany a pridavany a vysledek? Film, ktery si jen hraje na hlubokomyslny, zluty dum a sbohem. ()

Reklama

Reklama