Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

viperblade 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem s filmy začínal a nezjišťoval jsem si o nich moc informací, jsem se díval prakticky na cokoliv a tak se mi stalo, že jsem tento poslední (v té době ještě nebyl film z roku 2009 ani v plánech) díl viděl jako úplně první z celé Star Trek série. A líbil se mi. Teď, když jsem zhlédl všech předchozích devět dílů (už v chronologickém pořadí :-)) jsem si zopakoval i tento a musím říct, že (a teď si připravte kameny, milí Trekkies) mi pořád přijde, že tenhle film je nejlepší dílem s novou posádkou. Ne, není to The Wrath of Khan této série, ani zdaleka ne. Nicméně ze všech těch filmových pokračování mi tohle přišlo jako nejlepší i přes tu zvláštní scénu, kdy kapitán Pickard řídí Buggynu přes poušť, i přesto, že tento film málem zničil kariéru tak skvělého a charismatického herce, jakým Tom Hardy nepochybně je, i přes ten "over the top" souboj na konci. Tenhle film měl dle mého nejzajímavější příběh, skvělé tempo a super akční scény (ano, i tu "over the top" akční scénu ze závěru jsem si užil). Takže pro mě Nemesis stále zůstává v popředí, co se týče filmů s novou posádkou. 90 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi první díl pouze s novou posádkou, který se mi opravdu líbil. Hlavně proto, že jsem z toho cítil emoce. Ano, je to natahované, jsou zde scény, které se mohou zdát dlouhé, ale mě zrovna celkem bavily. A konec je příjemný. Tady ani nemusíte být tolik fanouškem, aby vás to také dostalo. Hezké, pozitivní, epické, fajn. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No tak nevim... Není to špatný film, to jistě ne, ale těch záporů je prostě až moc - místy extrémní rozvleklost svědčící o tom, že by se příběh celého filmu vešel do jednoho dílu seriálu, a taky spousty logických i fyzikálních chyb... Přesto důstojné zakončení jedné velikánské legendy. Leč takovéhle filmy pro filmy mi přijdou trochu dost zbytečné. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem dostal strach, že dostaneme remake epizody s bratrem Data Lorem, naštěstí se tak nestalo. Děj je o proti všem dílům hodně triviální, nevyhne se logickým lapsům a má blíže k akčním scifi než ke klasickému Star Treku. Nová rasa připomíná spíše postavy z Blada a masky se mi moc nelíbily. Nicméně Dan Hardy, v jedné ze svých prvních rolích sehrál záporáka na jedničku, ne-li jednoho z nejlepších v tomto vesmíru. Konec nabízí jednu z nejlepších vesmírných bitev a je opravdu parádně vygradovaný. Určitě důstojné zakončení patnáctileté pouti této posádky, až se to zdá být neuvěřitelné.....7/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy jako hlavní záporák si to dává, ale jinak je tenhle Star Trek prostě jen jeden z mnoha, přehlédnutelnej, dějově nijak nepřekvapující, nebo snad dokonce strhující (dovedu si představit, že by tenhle matroš stačil na jednu jen o trošku delší a (asi) o hodně dražší epizodu). Ale pravověrný trekkies byli/jsou určitě spokojení, protože tohle prostě JE klasickej Star Trek. Škoda jen, že za měsíc za dva už si pomalu nebudu pamatovat, o čem že to vlastně bylo a výjimečně za to nebude moct můj Alzheimer... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)
  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama