Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

sheen 

všechny recenze uživatele

ST filmů je málo xD, tak proč si v nich neudělat pořádný hokej. Po premiéře nového ST od Abramse (který mě sakra naladil a dostal jsem obrovskou chuť poznat posádku Enterprise trošku lépe), jsem si pustil Khanův Hněv, jelikož první díl jsem viděl a po K.Hněvu šup pěkně až na konec xD Kvalitka, první díl, který jsem s P.Stewardem viděl. Rozhovory s jeho dvojčetem přímo jiskří emocemi. Pěkná napínavá naháněčka na závěr nenechá jediného scifi fandu chladným. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy jako hlavní záporák si to dává, ale jinak je tenhle Star Trek prostě jen jeden z mnoha, přehlédnutelnej, dějově nijak nepřekvapující, nebo snad dokonce strhující (dovedu si představit, že by tenhle matroš stačil na jednu jen o trošku delší a (asi) o hodně dražší epizodu). Ale pravověrný trekkies byli/jsou určitě spokojení, protože tohle prostě JE klasickej Star Trek. Škoda jen, že za měsíc za dva už si pomalu nebudu pamatovat, o čem že to vlastně bylo a výjimečně za to nebude moct můj Alzheimer... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně po několika měsících poštěstilo dokoukat poslední startrekovský film a stejně jako většina s deseti dílů je tento "jen" průměrný. Většina dílů této sci-fi série prostě nikdy nemá tu správnou gradaci nebo napětí aby dokázali udržet diváka v pozornosti po celou dobu. Takže zbývá jen poděkovat Abramsovi, že to vzal za úplně jiný konec a nenechal se zde přespříliš inspirovat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po skvělím filmech ze začátku Star trekovské série (Khanův hněv, Cesta domů) a i po novějších počinech (První kontakt a slabší Vzpoura) se ukazuje, že původní snaha ST filozofování a rozhovoru( a celkového poselství ) silně převažující nad akcí je bohužel dnes (nejspíše kvůli snaze přilákat lidi a vydělat peníze) naprosto změněna a v některých chvílích rozhovoru vůbec nic neznamenají. Kdyby však akce byla kvalitní a silně zábavná nebylo by to tak hrozné, ale bohužel opak je pravdou... Doufám, že v případě dalšího dílu nebude vkládán "obrovský" rozpočet, ale že se za málo peněz udělá dost muziky a znovu obnoví filozofie série a film se (díky věrným fanouškům treekies) zaplatí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak trochu lepší seriálová epizoda, která nad "normálními" díly nevyniká kromě délky vůbec ničím. Ve své době to byly triky a velmi příjemný návrat k posádce z Nové generace, tedy nejlepšího Star Trek seriálu vůbec, ale to všechno už je z dnešního pohledu stejně úplně jedno. Scénář místy docela hapruje, bojové scény se od těch velice pěkných (vesmírné lodě) blíží až k příšerným (kontaktní souboje) a atmosféra je taková... nijaká. Ale ta nostalgie, o jaké mluví Gemini,... ta mě při závěrečném pohledu na Enterprise v doku, za doprovodu klasické hudby, dostala taky. Holt... byl jsem mladistvým Trekkie :-) 7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 2002 v Hollywoodu. (Varan)
  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama