Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po slibné úvodní scéně z Romulu přijdou bohužel bodré svatební proslovy ve stylu seriálů Jaroslava Dietla, honičky na čtyřkolkách, a pak se dokonce zjeví i ta nesnesitelná Janewayová. Ale nenechte se odradit, pak už to bude jen lepší. Tento díl je opět spíš pro teenagery než pro nejmenší, upírská rasa Remanů je pohledná, jejich šéfík překvapivý, no a nakonec Picard opět totálně zmasí Enterprise, ale stejně vyhraje. To snad není spoilerování, to je přece každému už dopředu jasné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Víc už nezáživnost Nové generace podtrhnout nemohli. Baird se sice tak nějak staromilsky snaží, aby měla Nemesis aspoň trochu "koule", ale unylý záporák (to jsem se měl toho plešatýho vykuka a jeho šedivýho klauna jako bát?) a seriálem páchnoucí zápletka to všechno zdařile posílají do pozice vcelku nudného a snadno zapomenutelného průměru. Navíc mě s každým dalším filmem o Picardově posádce silně iritovalo navazování na děj z televizní obrazovky. Namísto toho, aby se filmy snažily lovit diváky i mimo zástup Trekkies, nesmyslně hrají všechno na vlastní branku. Imho zasloužené komerční fiasko, které zapříčinilo velké změny. Díky bohu za ně. Takhle už rozhodně ne. Ale výsadek v off-roadu byl hoodně hezký. To zase jo. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po skvělím filmech ze začátku Star trekovské série (Khanův hněv, Cesta domů) a i po novějších počinech (První kontakt a slabší Vzpoura) se ukazuje, že původní snaha ST filozofování a rozhovoru( a celkového poselství ) silně převažující nad akcí je bohužel dnes (nejspíše kvůli snaze přilákat lidi a vydělat peníze) naprosto změněna a v některých chvílích rozhovoru vůbec nic neznamenají. Kdyby však akce byla kvalitní a silně zábavná nebylo by to tak hrozné, ale bohužel opak je pravdou... Doufám, že v případě dalšího dílu nebude vkládán "obrovský" rozpočet, ale že se za málo peněz udělá dost muziky a znovu obnoví filozofie série a film se (díky věrným fanouškům treekies) zaplatí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Se zármutkem a bolestí v srdci se další trekkie loučí s TNG...loučení je to nelehké, ale díky práci všech zásadních osob krásné. Sice ne tak skvělé jako by mohlo být, s pár scénami které vypadají jako kdyby patřily do seriálu a ne na stříbrné plátno, ale na druhou stranu obsahující záběry, pro které stojí za to zemřít;) Humorné vložky ze začátku filmu působí jako krapet křečovitá snaha vzít konec té dlouhé pouti s lehkým srdcem, celá Nemesis však díky tomu působí nesourodě a...no prostě by to s větším rozpočtem asi šlo udělat lépe. Ale stejně - komu při prvním odmaskování Scimitaru nespadla čelist, není trekkie:) Nebude to největší díl, nebude to ani nejsilnější díl, nebude to ani díl s nejkrásnější hudbou...ale bude Datův a bude nejsymboličtější. A co říct na závěr? Kdo při závěrečném pohledu na Enterprise v místě, kde jsme se s ní potkali poprvé, za doprovodu té hudby, která tu byla už tenkrát...však vy mi rozumíte;) 80%, ale moje láska ke Star Treku v tom sehrála svoje. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem vděčná. Definitivně jsem si ověřila, že ze mě nikdy nebude Trekkie. Naivnoučký příběh o jedné, vcelku pochopitelné, vzpouře, kterou potlačila nadřazeně jednající Federace si mě nezískal. Stejně jako spíše televizní výbava, kamera i herecké výkony (scéna svatební noci, byť cudná, mi vyvolala husí kůži). Scény bojů byly viditelně kašírované v každém ohledu. SHRNUTÍ za mě už udělal Lister z Červeného trpaslíka: Nechte si ty startrekovský kecy takhle brzo po ránu! (což platí pro jakoukoli denní či noční dobu). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)
  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama