Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Mythago 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou ne moc povedená adaptace knihy Stephana Kinga. Tu jsem sice nečetl, ale myslím si že byla určitě zábavnější než tenhle film. Námět je určitě dobrý, ale zpracování už trochu pokulhává. Herci nepředvádějí žádné zázračné výkony, snad až na Malachaie. Nejstrašidelnější na filmu jsou jednoznaně efekty. Ja vím, že je to starý a ty efekty se o moc líp udělat nedali, ale když to líp nešlo, tak je tam radši neměli dávat vůbec. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Od tunajšieho hodnotenia z ktorého si už viem urobiť celkom slušný názor som očakával niečo horšie, vo výsledku som bol však viac-menej prekvapený. On ten film má vlastne celkom aj hlavu a pätu, samozrejme zaužívané hororové napätie sa tu nijak nemení a odklon od poviedky i keď v mnohom značný a nie natoľko atmosférický v konečnom dôsledku natoľko nevadí, takže Deti kukurice možno radiť medzi slušný priemer. Film akosi presahuje Kingovi poviedku, ,,ten kto kráča medzi riadkami" tu naberá omnoho ucelenejšiu podobu, výsledok v knihe je úplne iný a ani hlavným hrdinom by sa mohlo o takomto konci iba snívať. Z hercov najviac vynikajú diabolskí haranti, John Franklin v úlohe Izáka je neuveriteľne démonický a odporný, oproti tomu je veľmi sympatické súrodenecké duo. Výraznejším kladom je potom ešte hudba, ktorá vďaka detským chorálom (trocha pripomínajú The Omen) dopomáha celkovej atmosfére filmu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Takové pěkné městečko duchů uprostřed nekonečných polí s dětskou sektou... a taková nuda. Začne to pěkně svižně (vyvraždění Gatlinu, titulky s dětskými obrázky ilustrujícími následný vývoj), ale potom, co ústřední pár srazí v polích děcko, se děj začne táhnout a až do konce ničím nepřekvapí. Režisér navíc moc nezvládá budovat napětí ani atmosféru a vizuálně je to nuda s několika směšnými efekty na konci. Takže docela nudné béčko, i když potenciál tu rozhodně byl. Ale Isaac a Malachai byli obsazeni skvostně. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování nijak zvlášt vyčnívající Kingovy povídky. Vrcholným adaptacím jeho děl se nemůže rovnat a není natolik béčková aby dobře pobavila. Prostě solidní průměr co celkem slušně odsýpá. Za povšimnutí stojí mladičká Linda Hamilton. Naopak mě osobně strašně štval představitel Isaaca, který mi přišel všechno možné jenom ne démonický a strašidelný. A taky je škod aže se nakonec neukázal v plné kráse "Ten co chodí mezi řádky". ()

oLí 

všechny recenze uživatele

6/10 Než jsem si před pár dny Kukuřičný děti pustil ( asi po jedenácti letech ), měl jsem v hlavě vzpomínky polorozpadlýho policajta na kříži a začátku v hospodě - to mi bylo asi osm a v tý době to na mě zapůsobilo tolik, že když jsem ty samé scény viděl předevčírem, nevěřil jsem, co vidím. Byly uplně jiný, suchý, obyčejný. Ale i tak to bylo docela slušně koukatelný. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)
  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)

Reklama

Reklama