Reklama

Reklama

The Mystery of the Mary Celeste

  • USA Phantom Ship

Obsahy(1)

Když na svou plavbu vypluje loď Mary Celeste, ještě si nikdo neuvědomuje, jak tragické následky přinese pro celou posádku. Když si během strašlivé bouře uvědomí, že jeden z nich je vrah, snaží se vypátrat nejen jeho, ale zjistit i jeho motivaci. (Oktavianus)

Recenze (7)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Kurňa, čo za blbosť som si to zase stiahol. Ale ktorý fanúšik hororu by predpokladal, že film s názvom The Phantom Ship, navyše nakrútený ešte v starej škole (1936) a s Belom Lugosim v hlavnej úlohe, dopadne tak zle!? Mám rád temné more a strašidelné lode, ale tento film má taký zlý až nulový scenár a takú biednu réžiu, že napätie nikde - a strach? Kdeže, strach tiež žiadny. Dobre staré, dobre zlé. Perfektný dôkaz, že staroba nerovná sa kvalita, ide predsa o príbeh, VŽDY oň išlo... a niektorí ho „veľmi rozumne“ podceňovali, kde sa len dalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, hodne nudný príbeh. Navyše veľmi zle zrežírovaný celý film. Herci tiež nestoja ani za reč, i keď si tu jednu z hlavných postáv - námorníka Antona Lorenzena zahral, vtedy už slávny, Bela Lugosi. Vlastne nebyť jeho, tak tento mizerný horror nemá dnes už žiadnu hodnotu. Takto to vidím aspoň na jednu hviezdičku. * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh posádky lodi Mary Celeste. Myslím si, že příběh téhle lodi by si zasloužil daleko poutavější a divácky záživnější filmový zpracování. Tohle byla ukrutná nuda. A to jsem viděl zkrácenou verzi. Nepomohl tomu ani Bela Lugosi jelikož ani jeho výkon nebyl nikterak výraznej. 1hvězda ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 61 minutovou verzi a to bylo tak mizerně sestříhaný že jsem nevěděl jestli skončila scéna nebo ne. Každopádně jsem ani csfd moc nevěřil a myslel jsem že se mi to bude líbit. Chyba lávky ten film je opravdu slabej. I když scény s lodí vypadají slibně tak ty kecy v podpalubí jsou strašně nudné. A ani Lugosi není nic moc. Je to jeden z těch slabších horůrků 30 let na který se zapomene ale přeci jen mám pro ně slabost.2*. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Záhada zmizelé posádky na Mary Celeste je jedna z nejzajímavějších nevysvětlených tajuplných námořních historek vůbec. Ve skutečnosti byla nejzáhadnější skutečnost, že když opuštěnou loď objevili cizí námořníci, našli ještě nedohořelý kapitánův doutník či ještě kouřící hrnky s čajem... a posádka nikde. Tento film předkládá vlastní verzi - a po pravdě, dost slabou. Zajímala by mě osmdesátiminutová verze, protože ta dostupná kratší je dost podivně prostříhaná, chybí v ní třeba vražda (?) kapitána a jeho ženy a podobně, některé scény tak úplně nenavazují - a přesto to působí velmi rozvlekle a nudně. Naštěstí je tu Bela Lugosi a jeho (jak jinak) nejednoznačný a záhadný jednoruký námořník. Bez něj by tato variace na Mary Celeste plula kamsi na hranu odpadových vod. Naštěstí sám vytáhl některé vypjaté scény, dostane proto dvě hvězdy. Ale pokud nejste Lugosiho fanoušci, klidně jednu ještě seberte. Bohužel. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s MM_Ramone. Nebýt Lugosiho nikdo by si tenhle "horor" dneska už nepustil. Jen díky němu se na to dá dívat. Jinak je to totálně celý o ničem. Navíc ta hodinová americká verze je fakt dost divně sestřihaná a to beztak už dost špatnému snímku ještě víc ubírá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno by tomu dopomohlo obšírnejšia dejová linka a bohatší rozpočet. Lenže výtvor menom ´´céčkový film´´ nieje trendom posledných dekád. Bol tu už za pradávna. ()

Reklama

Reklama