Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý šerif Wyatt Earp, skončil s prací šerifa a rozhodl se spolu se svými bratry Virgilem a Morganem a svými manželkami odjet do Tombstonu, v jehož okolí je velké naleziště stříbra. Po příjezdu to Tombstonu je uvítá okresní šerif John Behan, který se o bezpečnost města příliš nestará. Pak se bratři seznámí s místním šerifem Fredem Whitem, který jim řekne, kde co seženou a varuje je před návštěvou baru Orientálce, jelikož tento bar už nestojí za nic. To Wyatta zaujme a jde se seznámit s majitelem Miltem. Wyatt se dá s Miltem do hovoru a hned pochopí proč není tento bar vyhledávaný. U hráčského stolu sedí John Tylor, vykřikuje a chová se celkově neomaleně, což se Wyattovi nelíbí a zakročí. Tylor neví s kým má tu čest, ale když to zjistí odejde a Wyatt se s Miltem domluví na pětadvaceti procentech zisku za ochranu, proti podobným živlům a bar začne zase prosperovat. Tombstone má problémy s kovboji, kteří se zákony neřídí a díky své brutalitě dostanou vždy co chtějí. Jeden z kovbojů, Kudrnatý Bill, zastřelí šerifa Whitea, který chtěl Billa zastavit, když si jen tak pro radost střílel ve městě. Wyatt Billa odzbrojí a hned na to přijdou usedlíci, kteří chtějí Billa pověsit, ale Wyatt je spolu s šerifovými pomocníky zastaví, stejně tak i Billovu partu. Další den se prožene městem banda kovbojů a Virgil Earp se zakouká do vyděšené tváře matky a rozhodne se ujmout funkce šerifa. Město vydá vyhlášku o zákazu nošení zbraní a k Virgilovi se přidá i bratr Morgan, ale Wyatt je naštvaný jejich rozhodnutím, jelikož se už nikdy nechtěl dostat do žádné přestřelky. Wyatt se sám dostane do potíží s kovboji, kteří se chtějí pomstít všem Wyattům, a když se téhož dne kovbojové vrátí s bojovnou náladou, přidá se k bratrům i Wyatt a jeho kamarád, karbaník Doc Holliday vážně nemocný tuberou. Vydají se za kovboji, aby je odzbrojili, strhne se přestřelka, Earpové vyhrají jen Virgil má postřelenou ruku. Když je po všem chce je okresní šerif zatknout, ale Wyatt mu to nedovolí. Okresní šerif si všiml, že se herečka Josephine, kterou chtěl mít pro sebe zakoukala do Wyatta a vysvětlí jí, že město ovládne jen jeden muž a Wyatt to není. Herečka běží večer varovat manželky Earpů, že se na ně něco chystá, a když tam nějaký muž vejde do dveří, začne pálit, ale děvčata se schovají. V baru je zastřelen Morgan a byl napaden i dům starosty a zastřelena starostova žena. Venku osloví Wyatta tři kovbojové, kteří hodí na zem červené šatky označující kovboje a nabídnou Wyattovi svou pomoc, jelikož nechtějí mít nic společného s útokem na bezbranné ženy... (TV Prima)

(více)

Recenze (244)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Russel, Kilmer, Elliot, Paxton ... rajcovnější westernovou směsku aby pohledal a jak jsem to neplánovala, tak jsem s ní, i když byla místy lehce nasládlá, zůstala až do samého konce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nechoďte na mňa s nezmieriteľnými dôchodcami a trojhodinovým tancovaním s vlkmi, najlepším westernom 90. rokov je Tombstone. Výborne vykreslené postavy, výborní herci, tučná hudba a skvelé prestrelky. A životná rola Vala Kilmera - ak nechápete, prečo kedysi patril medzi hereckú elitu, tu máte jasný dôkaz. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $56,505,065Tržby Celosvetovo $63,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $958,952Tržby za predaj DVD v USA $17,904,440║ Tak westerny som mal vždy moc rád a tento nie je výnimkou, bohaté herecké obsadenie na čele s výborným Kurtom Russellom a Valom Kilmerom nám podáva strhujúcu podívanú, kde každá osobnosť využíva svoj priestor vo filme a tak sa výdatne ich pasáže zapíšu do pamäte. S prestrelkami prichádza zakaždým aj napätie, tak ako pri každom drsnom vystúpení Wyatta Earpa keď robí z nespratníkmi poriadky, zaujímavú úlohu si tu odbil aj Michael Biehn ako drsný pištoľník Johnny Ringo. Film sa dá označiť aj za najvydarenejší film z dielne George P. Cosmatosa. videl som to asi minimálne 4x a vždy ma to rovnako upúta a tak mením hodnotenie na najvyššie 5***** /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oproti snímku "Hodina pušek", je ukázána divákovy odlišná verze legendy o Wyattu Earpovy, kde je hlavní mnoho přestřelek, mrtvých a herecká jména v hlavních rolích. Prakticky od začátku se ignoruje větší psychologie především Wyatta Earpa, jehož povaha je ve filmu nevystižena a tento legendární šerif působí jako "bývalý šerif" co nechce problémy. Kurt Russell se snaží jak může, ale já v jeho postavě vidím stále Russella a ne postavu Earpa. Oproti tomu Val Kilmer mě potěšil, i přes nános makeupu, který z něj tvoří člověka ledově bílé barvy. Pokud chce divák méně hvězd a více psychologie opravdu bych doporučil Hodinu pušek z roku 1967. Krom toho režisér George P. Cosmatos se moc nepředvedl a celková délka přes 2 hodiny nutí k rozvleklosti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť Western žánr mi není příliš blízký, tahle Americká klasika mne velmi potěšila. Skvělí herci, především Kurt Russel předvádí unikátní výkon správného hrdiny, dobré tempo, slušné přestřelky obohacené krví i slušní záporáci. Tohle mi sedlo. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno sa mstí.“ – „A za čo?“ – „Za to, že sa narodil.“ 3*, ale s nebezpečným nábehom na štvrtú. Vyzerá to robustnejšie a bombastickejšie, než konkurenčný (a neskutočne nudný) Wyatt Earp Kevina Costnera. Kurt Russell je super a má megafúzy, skvelý je však i Val Kilmer ako jeho najlepší priateľ. A na rozdiel od Dennisa Quaida, ktorý rovnakú rolu stvárnil vo Wyattovi Earpovi, má Kilmer dôstojný, veľký priestor a i preto sa mi Tombstone páčil oveľa viac, keďže priateľstvo medzi šerifom a drsným pištoľníkom je už z princípu veľmi pôsobivé. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// No, to bylo špatný. Minimálně co se týče hereckých a vůbec žánrových poměrů jsem čekal pecku, místo toho jsem ale dostal skvělý úvod, díky kterému se to až někam do půlky tvářilo jako pecka, jenom aby to všechno druhá půlka totálně zadupala do země. Roztahaný děj, špatně natočené přestřelky, vyloženě bizarní výjevy, přehrávající Kurt (přitom první hodinu naprosto v klidu a přesně zahraný drsňák), nesmrtelný Val Kilmer, nezajímavá love story, zkrátka šok. Vtipné na tom je, že tu nesoudržnost nakonec dokládá ještě totálně out of place gay linka, ve které zazářil Brandon z Beverly Hills 90210. Hezký, jak to tehdy nejspíš nikdo neřešil, a dnes by kvůli tomu lidi nejraději vypalovali kina. Zkrátka jedno velký wtf. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Povedená westernová akce od režiséra Geroge P. Cosmatose (RAMBO II a COBRA) s až neobvykle našláplým obsazením, ze kterého vyčnívá především Val Kilmer, který většinu i tak solidního ansáblu přehrává o několik met. Kurt Russell tu se svým masivním knírem vypadá poněkud nepatřičně a můj oblíbenec Powers Boothe (EXTREME PREJUDICE) si tu celkem vydatně užívá dalšího z řady svých oblíbených padouchů. TOMBSTONE má atmosféru westernů Johna Forda, já bych si jen přál, aby v něm bylo míň hollywoodu a víc naturalismu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Parádní přímočarý a plnokrevný western, který člověka donutí zavzpomínat na dobu před víc než dvaceti lety, kdy tenhle žánr naposledy frčel a Kurt Russell nebo Val Kilmer byli hvězdami. Má to svoje chyby - mimo jiné je poznat, že bylo natočeno víc a muselo se dost krátit, což odskáčou některé postavy - ale naštěstí Tombstone disponuje chytlavou energií, která vás přes to přenese. Jo a pro zajímavost - většinu filmu údajně režíroval sám Russell. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Western podľa zabehnutých pravidiel žánru. Parta správnych chlapov, parta naozaj zlých chlapov, pekné ženy, silné reči a poriadne nedočkavé kolty za opaskami. Wyatt Earp a jeho banda tu bola aj o rok neskôr v hlavnej úlohe s Kevinom Costnerom. Tombstone sa mi však zdá byť oveľa dynamickejší a o niečo kvalitnejší. Herci hrajú dobre - Kurt Russell, Val Kilmer a záporák Michael Biehn sú vážne skvelí. Hudba, kamera a réžia sú tiež na dobrej úrovni. Koniec sa mi zdá byť však až príliš sladký. Pre mňa druhý najlepší western 90. rokov. (prvý je pravdaže Tanec s vlkmi). 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V 80. letech Hollywood prakticky rezignoval na westernový žánr a vrátil se k němu až slavným titulem Tanec s vlky. Oscarový úspěch přilákal zájem studií, a tak se v první polovině 90. let objevila řada pokusů o resuscitaci žánru. Prakticky ve stejné době jako Tombstone vznikl i Wyatt Earp, který potopilo Kasdanovo megalomanství, nicméně realističtější pojetí Wyatta mi sedlo víc. Cosmatosův snímek je snahou oprášit mýtus divokého západu se všemi klasickými klišé pistolnických soubojů a té nejpodbízivější romantiky. Patosu je vždycky o něco víc, než by bylo třeba, velkých slov a heroických pohledů je tady nepřeberně, vystřílených nábojů víc než v leckteré šarvátce občanské války, zlosynové jsou ďábelsky zkažení a pochopitelně v mnohanásobné přesile. Je to na hony vzdálené skutečnému životu na americkém západě a tenhle druh pohádek mě nikdy nebavil. Fanda žánru si pochopitelně může jednu nebo i dvě hvězdičky přihodit, ale pro mě je to ztráta času. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

SPRAVEDLNOST PŘICHÁZÍ DO TOMBSTONE! V první polovině 90. let se díky oscarovému úspěchu TANCE S VLKY westernu po dlouhé době zase dařilo a to tak, že hodně. NESMIŘITELNÍ (1992) v menším zopakovali oscarovou žatvu, TOMBSTONE (1993), WYATT EARP (1994) a RYCHLEJŠÍ NEŽ SMRT (1995) přinesly alespoň proklatě kvalitní zábavu a PISTOLNICE (1994) a DIVOKÝ BILL (1995)... jenom zábavu. Oba filmové eposy o Wyattu Earpovi a jeho nejlepším kámoši Docu Hollidayovi jsem si okamžitě zamiloval. Hrdinové mají takové charizma, že se od něj odrazí i kulka, z padouchů mrazí a nevyhnutelný finální střet dobra se zlem je brutálně vygradovaný a monumentální. Najdete tu pravé chlapské přátelství i hluboký vzájemný respekt mezi nepřáteli, zbožné přání očistit se od svých hříchů a marnou snahu začít znova, těžké osobní ztráty i zakázanou lásku. U TOMBSTONE dlužno podotknout, že má perfektní expozici záporáků, kteří hned v úvodní scéně přepadnou svatbu, povraždí svatebčany, popraví ženicha, skupinově znásilní nevěstu a pokud by přece jen ještě někdo pochyboval o tom, že jsou to vzteklí psi, které je zkrátka potřeba utratit, tak zastřelí kněze. Takhle se exponuje zlo! Oba filmy jsou prvotřídní ukázkou a poctou žánru a přehlídkou hvězd, úderných dialogů, drsných hlášek a dynamické akce. WYATTA EARPA mám ale o trochu radši, titulního hrdinu zachycuje plastičtěji, Costner je Costner a i Quaid jako Doc Holliday se mi líbil víc než Kilmer. "PROČ TO SAKRA DĚLÁŠ, DOCU?" - "WYATT EARP JE MůJ PŘÍTEL." - "NO A? JÁ MÁM SPOUSTU PŘÁTEL." - "JÁ NE." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motto ve znaku města Tombstone je „The Town Too Tough To Die“, já ale viděl jen přestřelku u KFC Corralu.. Nevadily kníry, za které by se styděli Adolf ilustrátor i Adolf vůdce, ty prostě patřily k dobovému image, ale ta paperbacková dramatizace, upocené romantizování a vůbec ten idealizující způsob uchopení westernového žánru tak typický pro mainstreamový Hollywood. Přišlo mi to umělejší než bronzové opálení Powerse Boothe.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

O tom, o čom nám dokumentuje film 'Wyatt Earp' polovičku filmu je tu zhrnute behom dvoch minút. Aj preto si Costnerov snímok potrpí viac na dramatickosti a lepšom vykreslení charakterov samotných postáv. Aj keď je to pocitovo celé na rovnakej úrovni, cez to všetko si asi znova radšej pozriem tento snímok, než trojhodinový opus. Je to akčnejšie, zábavnejšie, akurát ten výber hercov mal proste Costner jednoduchší. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cosmatos na to šel z gruntu jinak než většina jeho kolegů. Povedlo se mu natočit přímočarý a decentní western, plný drsných charakterních mužů, tajemných záporáků, krásných žen a těch správných morálních hodnot a zásad. Tombstone je dějově jednoduchý a předvídatelný, ale zároveň je natolik dynamický a vyzrálý, že se na tvůrce nelze hněvat. Největší devizou je samozřejmě hvězdné obsazení. Russell je neskutečný, ovšem nejlepší postavou je v mých očích Val Kilmer, který hraje tuberáckého Doca, jehož finální souboj je naprosto nečekaný. Ringo v podání Biehna je rovněž ukázkový - jeho latinský dialog s Docem je strhující. Akce je dravá a dynamická. Všechno to, co je zapotřebí k nadprůměrné zábavě se zde dá najít, nemá cenu váhat. Tombstone stojí za pokoukání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená westernovka, která nemohla přijít nikdy jindy než v 90.kách na vrcholu sil Kurta Russella. Ocenil jsem, že to tehdá nenatáhli na 150min, ale klidně bych si dovedl představit, že by to tak natáhnout šlo. Film vůbec nezestárl a jsem rád, že se i dnes něco podobného točí (Godless)...8/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

George Pan Cosmatos v sobě nezapře zkušeného režiséra akčních filmů a jeho troška do westernového mlýna oplývá pořádnou dávkou drsné akce. Příběh sice občas působí zkratkovitě, ale díky již zmíněné akci a parádnímu hereckému obsazení (Val Kilmer je nejlepší Doc Holliday všech dob!) patří mezi nejlepší filmy o Wyattu Earpovi. Navíc mu sluší moderní šat a scéna s ostruhou na nádraží je prostě nezapomenutelná. 85%. ()

Reklama

Reklama