Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý šerif Wyatt Earp, skončil s prací šerifa a rozhodl se spolu se svými bratry Virgilem a Morganem a svými manželkami odjet do Tombstonu, v jehož okolí je velké naleziště stříbra. Po příjezdu to Tombstonu je uvítá okresní šerif John Behan, který se o bezpečnost města příliš nestará. Pak se bratři seznámí s místním šerifem Fredem Whitem, který jim řekne, kde co seženou a varuje je před návštěvou baru Orientálce, jelikož tento bar už nestojí za nic. To Wyatta zaujme a jde se seznámit s majitelem Miltem. Wyatt se dá s Miltem do hovoru a hned pochopí proč není tento bar vyhledávaný. U hráčského stolu sedí John Tylor, vykřikuje a chová se celkově neomaleně, což se Wyattovi nelíbí a zakročí. Tylor neví s kým má tu čest, ale když to zjistí odejde a Wyatt se s Miltem domluví na pětadvaceti procentech zisku za ochranu, proti podobným živlům a bar začne zase prosperovat. Tombstone má problémy s kovboji, kteří se zákony neřídí a díky své brutalitě dostanou vždy co chtějí. Jeden z kovbojů, Kudrnatý Bill, zastřelí šerifa Whitea, který chtěl Billa zastavit, když si jen tak pro radost střílel ve městě. Wyatt Billa odzbrojí a hned na to přijdou usedlíci, kteří chtějí Billa pověsit, ale Wyatt je spolu s šerifovými pomocníky zastaví, stejně tak i Billovu partu. Další den se prožene městem banda kovbojů a Virgil Earp se zakouká do vyděšené tváře matky a rozhodne se ujmout funkce šerifa. Město vydá vyhlášku o zákazu nošení zbraní a k Virgilovi se přidá i bratr Morgan, ale Wyatt je naštvaný jejich rozhodnutím, jelikož se už nikdy nechtěl dostat do žádné přestřelky. Wyatt se sám dostane do potíží s kovboji, kteří se chtějí pomstít všem Wyattům, a když se téhož dne kovbojové vrátí s bojovnou náladou, přidá se k bratrům i Wyatt a jeho kamarád, karbaník Doc Holliday vážně nemocný tuberou. Vydají se za kovboji, aby je odzbrojili, strhne se přestřelka, Earpové vyhrají jen Virgil má postřelenou ruku. Když je po všem chce je okresní šerif zatknout, ale Wyatt mu to nedovolí. Okresní šerif si všiml, že se herečka Josephine, kterou chtěl mít pro sebe zakoukala do Wyatta a vysvětlí jí, že město ovládne jen jeden muž a Wyatt to není. Herečka běží večer varovat manželky Earpů, že se na ně něco chystá, a když tam nějaký muž vejde do dveří, začne pálit, ale děvčata se schovají. V baru je zastřelen Morgan a byl napaden i dům starosty a zastřelena starostova žena. Venku osloví Wyatta tři kovbojové, kteří hodí na zem červené šatky označující kovboje a nabídnou Wyattovi svou pomoc, jelikož nechtějí mít nic společného s útokem na bezbranné ženy... (TV Prima)

(více)

Recenze (245)

morris22 

všechny recenze uživatele

Historicky, z části, nepřesný, přesto pozoruhodný film. Jedna z nejslavnějších epizod dějin Divokého západu - Přestřelka u ohrady O. K. Corralu pravda přišla tak brzy, že si člověk říká, jestli to bylo schválně, ale rozhodně stojí za to Tombstone vidět. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená romance mezi Kurtem Russellem a Valem Kilmerem. Oba kralovali ve všech scénách kde se objevili. Doc Holliday se tímhle filmem pro mě stal tou nejzajímavějším westernovou postavou. Podobný pocit jsem měl při dívání na Deppa jak hraje opilého piráta v jedničce Pirátů z Karibiků. Zatím co Val Kilmer hraje celým tělem a duší, Kurt Russell vykazuje stejné skóre, aniž by se nějak tělesně namáhal. Vystačí si s klidnou chůzí a drsným slovníkem. Aby film nestál parodií potřeboval dobrý padouchy a ti se povedli. Slovní výměny byly geniální. Mínusem je však ta divadelní scéna, která trvala věčně a Earpova manželka. S tou se teda tvůrci moc nepárali. Udělali z ní fetku a pak jen tak v titulkách zmíní jak se předávkovala hned jak opustili město. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne tak strašne obyčajný western, že tie dve hodiny (pre tento žáner pomerne krátke) sa zdajú byť nekonečné. Priveľa známych tvárí, ale málo scén či hlášok k zapamätaniu. Pri scéne s rýchlejším tasením coltu chýbal už iba Terence Hill :). ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Strašně rozvleklé, přestřelky divné, místy vyloženě nudné, postavy nevýrazné, ne tohle prostě není dobrý film ani dobrý western. Zase jeden z filmů co je tu dle mě velmi nadhodnocen... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Sice už druhý film, který vznikl na téma šerif Earp snad ve stejnou dobu, ale i tento film si mě získal. A víte čím? Zaprvé mě potěšila malá ale milá role Charltona Hestona, který to kdysi válel jako westrnový hrdina c'v mnoha filmech. A pak Doc Holiday a jeho hlášky v podání Val Kilmera. No víte o čem mluvím "Kurva Šopén". ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to špatný film, nebyl. Kurt Russell má po většinu času výraz pejska, který udělal loužičku a páníček ho spráskal. Neurazilo, nenadchlo. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Fajné herecké obsadenie, ale vyžmýkané tak na 50 % a dosť som sa nudil. A takéto prestrelky by som asi natočil aj mojím mobilom... ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný novodobý western, ktorý stavia na klasických základoch, nesnaží sa zapliesť s psychologickým vykresľovaním vnútorného sveta hlavných hrdinov, ale ide jasne a celkom priamočiaro k veci, oceňujem šťastnú ruku pri výbere hlavných postáv, hlavne tí nepodarenci sú skvelí, ale asi najlepší je Val, ktorý si svoju rolu poriadne vychutnal a aj tých najtvrdších odporcov presvedčil, že naozaj vie, naopak najväčšia slabina tkvie v Kurtovi, ktorému sedia lepšie moderné akčné typy, takže 80%. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Nakolko som ako prvy film videl tento film a na zaklade niektorych recenzentov bol podla nich tento lepsi Wyatt-earp, tak som si pozrel aj ten. Z mojho pohladu bol zaujimavejsi Tombstone, nakolko hereckou dvojicou, aj spracovanim, kostymami a putavostou ma oslovil viacej. Vadila mi v nom len pomerne otravna hudba. Samzrejme som rad, ze som videl aj Wyatt-earp. Snad za jedinu chybu pokladam poradie, v akom som filmy pozeral, pretoze z hladiska kauzality a vzitia sa s postavou, mal Wyatt-earp predchadzat Tombstonu. ()

Elassar 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká sestava. Hlavně kvůli skvělému výkonu Kilmera mě jen ty dvě hvězdy mrzí. Ale prostě nelíbí se mi to, přišlo mi to jako slátanina. ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Prečo je tento film lepší než verzia s Costnerom? Za prvé tu Kurt Russel pôsobí viac ako začínajúci obchodník než hrdina. Oproti druhej verzii minimum amerických klisché, Doc Holiday v podaní Vala Kilmera, postavy sú obyčajný ľudia nie čiernobiele charaktery typu dobrý a zlý, slovné prestrelky medzi Docom Holidayom a Johnny Ringom . A slávna Gunfight at the OK Coral je tu najreálnejšie zobrazená. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Když jsem Tombstone viděl poprvé na konci devadesátek, přišlo mi to o dost přitažlivější než unylý Wyatt Earp Kevina Costnera. Teď po dvaceti letech je fakt, že to je prostě taková westernová střílečka, nic víc, nic míň. Přestřelka u O.K. Corralu je hustě přísná, a Doc Holliday na konci si Ringa pěkně ukradne pro sebe. Dalo by se to určitě sestříhat a je fakt, že atmosféru Nesmiřitelných to prostě nemá a nemůže mít. Ale je to takové poctivě trochu-béčkové, dobře natočené, prostě takoví Sunset Riders na plátně. Škoda, že jsem to před dvaceti lety nebo kdy neviděl v kině, na velkém plátně a s dobrým zvukem by to bylo lepší. No. Takže odškrtnul jsem si to a jsem rád, že jsem to znovu viděl. Takovej milej sobotní film, když jsou večer dvě hodiny času... [70%; 2016-10-22 Home Sweet Home] ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak tu někteří píší, ale nic extra teda taky ne ...westerny obecně moc nemusím, koukla jsem ze zvědavosti. Nejlepší bezesporu Russell s Kilmerem, Sam Elliott taky není zlej ...Nejvíc bavil Stephen Lang, to je něco (ale zahráno skvěle) :-D Sem tam pěkná hudba, jo a ta kočka co okouzlila Wyatta hrála v Zoufalkách ne?? No prostě za kouknutí nic nedáte ... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Super western není jen už trochu víc profláknutý Tenkrát na západě. Mezi velmi dobré westerny se řadí i Tombstone, Wyatt Earp, Hodný - zlý a ošklivý, Pro pár dolarů navíc, Pověste ho výš, a spousta dalších. Tombstone nezaostává ani ve skvělém soundtracku. Jen víc takových filmů, plných záporáků a na druhé straně klaďáků, z oblíbeného divokého západu. ()

Reklama

Reklama