Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klub Blue Iguana ležící v samém srdci losangeleského San Fernando Valley je zvláštní křižovatkou a stává se místem životních příběhů pěti tanečnic: Angel, která je pečlivou matkou, Jasmine, jež nachází lásku v poetické kavárně, Jo, čelící neplánovanému těhotenství, Stormy, pro niž nastane chvíle pravdy, když před klubem zaparkuje rodinné auto, a novicky Jesse, která se musí vyrovnat se ztrátou iluzí. Události, díky nimž se osudy jednotlivých žen proplétají, možná přinesou změnu nejen v životě tanečnic, ale i dalších lidí, kteří pracují v klubu. Jedna věc však je jasná: dál se tu budou slzy mísit se smíchem a ani bolestné události nezničí lidskost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Nuach 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy za tu Hannah. Až zde jsem totiž zjistil, že ji miluju. A proto tenhle film nevznikl zbytečně! Ty ostatní scény jsem přetáčel, při vší úctě k autorům, příliš se to nedá vydržet. Ale ta Daryl... Cítil jsem z ní smutek jejího života. Ta scéna, jak sociální pracovnici přemlouvá, že je způsobilá adoptovat dítě, je tak roztomile smutná. Jo jo, ještě že tu kinematografii máme. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Žádnej svůj život nemáš. Tohle je tvůj život. Tohle je život!..." - Tohle je opravdu zvláštní film. Vůbec ne "Hříšné, vášnivé, strhující, prostě sexy" proklamované na přebalu dvd. Ano, tohle je navíc i dosti >nezábavný< film, protože jde o velice citlivé drama. Jde o zajímavou a intimní sondu do několika dnů života dívek od tyče, striptýzových tanečnic s různými životními osudy, povahami i touhami a sny. V tomhle filmu vůbec nejde o erotiku, byť některé dívky jsou i příležitostnými prostitutkami, tenhle film ani přímo neklade žádné otázky a nedá vám ani laciné odpovědi. Nesoudí, jen jakoby nezúčastněně popisuje. A to je samozřejmě dobře, divák je nucen se soustředit na jednání jednotlivých postav, až neuvěřitelně citlivě a civilně zahraných bez jakýchkoli velkých gest a klišé. Je to citlivý a smutný film o marnosti, fatálním běhu dnů a snad i nějaké mizivé naději. Je to vlastně až takové >neamerické< výborné drama pro náročné a vnímavé. Koukám, že až na výjimky se jich tu moc nesešlo. Dobře jim tak... - - - P.S. Možná ale tenhle film u potenciálního diváctva potopil i distributor, jednak nesmyslným přejmenováním a druhak i žvásty typu "Zábavnější a mnohem lepší než Showgirls!" Navíc - z popisu obsahu děje je jasné, že ten film (jak typické) asi ani neviděli. Angel opravdu není pečlivou matkou, jen se zoufale (a marně) snaží dát svému hloupoučkému životu nějaký smysl a touží po adopci, ani ta Jasmine lásku nenachází, protože její nový přítel ztrácí nakonec odvahu - a ta Jesse - taková malá protřelá mrška - nepořebuje zde ztrácet iluze... Pindy krindy... Tak kašlete na všechny ty kecy a běžte do >Levných knih< , mají tam tenhle výborný film za baťovských 99,00 Kček! :-) Hlupákům navzdory... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud měl Radford pocit, že k úspěchu filmu bude stačit zasadit děj do atraktivního prostředí striptýzového baru a angažovat několik známých pohledných hereček,patrně se zmýlil. Snímek sice nevyznívá tak lacině podbízivě jako Showgirls,jenžet ty nabízely aspoň erotiku, kdežto Tanečnice nabízejí především nudu. Klamou vlastně dvakrát. Poprvé svým "obalem",který vyvolává dojem eroticky stimulující podívané. Dívky se sice snaživě svíjejí u tyče a obnažují jak káže jejich řemeslo, přesto je erotické atmosféry ve filmu asi jako v čekárně u zubaře. Podruhé a daleko zásadněji klame snímek, když předstírá,že je jemným psychologickým dramatem. K tomu mu schází větší přesvědčivost ve vykreslení postav a prostředí,především však dramatická zápletka. Už dlouho se mi nestalo, abych cítil tak mizivou sounáležitost s osudy filmových hrdinů. Režisér ve skutečnosti předkládá divákům kýč, když se pokouší vyvolat soucit nad údělem dívek s jejich nenaplněnými životními sny. Všichni - dokonce i navenek obhroublá štětka Jennifer Tillyové -j sou pod cynickou slupkou v jádru velice dobří, navzájem si pomáhají, utěšují se a největším dramatem pak je, když se pohádají o židle po návratu z "placu"...Majitel baru na své ovečky čas od času přísně zaštěká kvůli dochvilnosti, ale ani on to tak nemyslí, k holkám má pochopení,na mejdan si s nimi zaskočí, možná přinese dáreček oslavenkyni...Nejspíš ho to taky moc nebaví a radši by šéfoval artkinu...Celkový dojem 35%. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy se Sandrou Oh. Vůbec mi není tato herečka sympatická. Toto byl ale první film kde mi nevadila a dokonce se mi i líbila... - Viděno 1x + 9. 12. 2010 - 40% ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Tento film je (Radfordova) báseň. Trochu je ako od Bukowského, ale naozaj ako pred skokom z 8. poschodia. Je prostá a prázdna. Je živá asi ako keď Chinaski pozoruje svoj figovník pod oknom. Iba on vidí, ako dýcha a rastie. Zvláštny film. Silný pod povrchom. ()

Reklama

Reklama