Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomila jak velkou roli hraje obsazení filmu hereckými hvězdami. Kdyby v tomto snímku nehrál Robert REDFORD a Debra WINGER, tak bych už asi po 30 minutách přerušila vysílání DVD. Je to úplně obyčejná kriminálka s námětem z umělecké sféry, jakých jsem už viděla s menšími obměnami stovky. Jenže hraje zde stále ještě roztomilý Redford (dobře se na něj kouká) a tak jsem vydržela. Ovšem známka za film jenom průměr, neboť se jedná o kriminálku bez překvapení. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, i když ho podle názvu znám už hodně dlouho, se mi vždycky nějak vyhnul. Teda musim uznat, že má dobrou atmosférou 80. let, tak jak je tomu u Reitmana standartem a herce, kteří teda až na zlatomalinovu Daryl Hannah, odvedli slušnej výkon, Redford s živelnou Debrou Winger, kterou si vybavuju předevšim z Černý vdovy, kde ovšem vyzněla spíš jak asexuální teta s osmdesátkovou trvalou, zde ale vypadá tak jinak a skvěle, že jsem ji zprvu ani nepoznal. Jako všechno dobrý, ale velkej zádrhel vidim v příběhu, kterej zkrátka stojí totálně za hovno a nezachraňujou to ani herci a ani ta zmíněná super atmosféra. Nějaký kšefty s obrazama, soudní líčení krádeže, pyromanství, trocha politiky, vyšetřování rozpadlý skupiny podvodníků a vyjde z toho guláš bez chuti u kterýho jsou skoro i dvě hvězdy příliš. 35% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, který ve své další roli správného Američana, blonďáka se zlatým srdcem, spolu s uhrančivě krásnou Daryl Hannah a energickou právničkou Debrou Winger, vyšetřuje zdánlivě banální případ o jedné krádeži vzácného obrazu. Přes několik přestřelek, honiček, požárů a nenáročného humoru se v téhle dvacet let staré komedii dostaneme až ke kýženému happy-endu. Nic víc, nic míň!! ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Hej, co to vyvádíte?...Kradu si vlastní auto!" Po fenomenálním úspěchu Krotitelů duchů se dal do kupy režisér Ivan Reitman s Robertem Redfordem, který se v osmdesátých letech moc neobjevoval před kamerou, ale spíše za ní a natočil hravou směs komedie, krimi a soudního thrilleru. Vedle sebe má šarmantní Debru Winger ( její řízení bez řidičáku nemá chybu) a okouzlující Daryl Hannah. V závěru zazní hit Roda Stewarta "Love Touch", který si kdykoli s chutí poslechnu. Lehce stárnoucí, ale stále fešácký Redford drží snímek nad vodou i v těch nejslabších chvilkách, má odpovídající atmosféru, humor, akci a po celou dobu udržuje relativně svižné tempo, které skoro neumožní se nudit. Dalším pozitivem je velmi slušný dabing čt v čele se Soukupem a Medveckou. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný film ktorý pred debaklom zachránil len casting. Ale ani Redford nemohol zachrániť naivný scenár. Ten totiž mixuje asi 3 žánre a vo výsledku je to rovnako ako keď mixujete chlast: na druhý deň kocovina a na nič si nepamätáte. Reitman má oveľa lepšie filmy a mal sa držať čistokrvných komédií a nie takýchto krížencov. 45% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama