Vtipný i napínavý příběh sleduje případ Chelsey Deardon, dcery slavného malíře, která je zatčena při pokusu o krádež obrazu, který jí před osmnácti lety, těsně před svou smrtí, věnoval otec. Její energická mladá obhájkyně Laura Kelly, která budí pozornost svými značně nekonvenčními metodami, obratně a poněkud razantně vtáhne do případu zástupce státního prokurátora a příštího okresního prokurátora Toma Logana, když ho před televizními kamerami donutí slíbit, že osobně přezkoumá žalobu, v níž je celá řada nejasností a rozporů. Zdánlivě banální případ se dramaticky vyostří, když se Chelseu a Toma někdo pokusí zavraždit. Navíc Lauru navštíví detektiv Cavanaugh, který před lety vyšetřoval požár, při kterém zemřel malíř Sebastian Deardon a kromě svého přesvědčení, že tehdy šlo o vraždu předá obhájkyni seznam obrazů, které při požáru údajně shořely. Je mezi nimi i obraz, který Chelsea ukradla. Tom a Laura sledují stopu obrazu od fotografa Forrestera až k Taftovi, majiteli velké galerie. Stanou se málem obětí exploze, která má ve skladu galerie zahladit některé stopy a vzápětí je Chelsea zatčena za vraždu Tafta, ke kterému se v noci vloupala s pistolí. Tom zapletený do skandálu je vyhozen z práce a Laura ho přesvědčí, aby v její kanceláři dál pracoval na případu, který ho stál místo. Navíc je stále jasnější, že mezi Laurou a Tomem se začíná rodit vztah, který hluboko přesahuje služební rámec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

castor

všechny recenze uživatele

Robert Redford, který ve své další roli správného Američana, blonďáka se zlatým srdcem, spolu s uhrančivě krásnou Daryl Hannah a energickou právničkou Debrou Winger, vyšetřuje zdánlivě banální případ o jedné krádeži vzácného obrazu. Přes několik přestřelek, honiček, požárů a nenáročného humoru se v téhle dvacet let staré komedii dostaneme až ke kýženému happy-endu. Nic víc, nic míň!! ()

Jara.Cimrman.jr

všechny recenze uživatele

"Vznášíte námitku proti návrhu vlastní strany?" Mám rád právníky typu Logana. Jsou sarkastičtí, stepují po nocích v koupelně, nevidí problém v sexu s podezřelými a když je nejhůř, tak neváhají vysokozdvižným vozíkem prorazit vrata. Kdybych měl žaludek na hájení zmetků, tak bych chtěl být jako on. A mít kolegyni Kellyovou s jiskrou v oku a poťouchlým hlasem Taťány Medvecký. A mít klientku parametrů Chelsey by taky nebylo špatný. Jestli já jsem nakonec neviděl svůj vlhkej sen. Asi jo, takže moje hodnocení je dle mýho objektivního názoru naprosto subjektivní. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný krimithriller. Taky to mohla být výborná romantická komedie s detektivní zápletkou nebo soudní drama s milostnými scénami. Nakonec ale trošku v neprospěch všech dotyčných žánrů vznikl podivný mišmaš s promarněným námětem a plytkým provařeným happyendem. Vznikl tak průměrný film, typická hollywoodská produkce s pěknými hereckými výkony, naplňujícími nepochybně v nejlepším smyslu slova záměry scénáristů i páně režiséra. Ano, I.R. vám ze své pozice rutinního tvůrce zábavy pro celou rodinu nabízí příjemně strávené dvě hodinky s dobrou oddechovou zábavou, která však ve vás zanechá krom pocitu promarněné šance i povědomí o tom, že smícháte-li příliš mnoho ingrediencí, vznikne vám pokrm nevýrazné chutě (v tomhle konkrétním případku pak se zápachem spáleniště ;-)... Tentokráte opravdu škoda! ()

Gemini

všechny recenze uživatele

Proč mi jenom nespavost přijde tak hrozně vtipná? Není to poprvé - viz Bez Řečí s Geenou Davisovou nebo Fight Club. A pokud během svého ponocování budou předvádět to co Robert Redford (kterého opravdu moc nemusím), není to ani naposled:) Ale tohle by na čtyři hvězd bylo sakra málo, že? Tak si přidejte dva šťouravé právníky (kteří se taky zrovna moc nemusí:)), až příliš umělecky zdatnou Daryl Hannah a prohnilého Terence Stampa a možná to hodnocení nebude tak nepochopitelné, ono je to totiž ve skutečnosti 70%. ()

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $49,851,591Tržby Celosvetovo $93,151,591║ Ivan Reitman to vždy vedel správne namixovať a ponúka slušný mix drámy, krimi a komédie, s výborným Redfordom a dobre sekundujúcou Debra Winger, a na pohľad extrémne šteklivou Daryl Hannah. /75%/ ()

• Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)