Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Když jsem si předem hledala informace o tomto filmu, který mi léta unikal, zaujala mě vzácná shoda hodnocení uživatelů: tři hvězdy. To vzbudilo mou zvědavost. A jaký byl film? Docela zábavný, docela vtipný, docela napínavý, docela záhadný, s docela překvapivým koncem, s docela dobře vybudovanými postavami a zápletkou. Jako pilotní díl seriálu Advokátní kancelář Logan a Kellyová by byl skvělý. Jenže u celovečerního filmu mi nějak překáží to slůvko "docela". Takže i přes skvělé obsazení je to na ty tři hvězdy. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jak píše Gemini, nespavost je sice svinstvo, ale taky předpoklad pro jednu z nejlepších scén tohohle filmu :) Redford vytvořil s Debrou Winger (které to velmi velmi sluší !) výbornou dvojici, hezky to mezi nima "funguje", na Daryl Hannah je taky krásný pohled ... no a já se dobře bavil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč mi jenom nespavost přijde tak hrozně vtipná? Není to poprvé - viz Bez Řečí s Geenou Davisovou nebo Fight Club. A pokud během svého ponocování budou předvádět to co Robert Redford (kterého opravdu moc nemusím), není to ani naposled:) Ale tohle by na čtyři hvězd bylo sakra málo, že? Tak si přidejte dva šťouravé právníky (kteří se taky zrovna moc nemusí:)), až příliš umělecky zdatnou Daryl Hannah a prohnilého Terence Stampa a možná to hodnocení nebude tak nepochopitelné, ono je to totiž ve skutečnosti 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $49,851,591Tržby Celosvetovo $93,151,591║ Ivan Reitman to vždy vedel správne namixovať a ponúka slušný mix drámy, krimi a komédie, s výborným Redfordom a dobre sekundujúcou Debra Winger, a na pohľad extrémne šteklivou Daryl Hannah. /75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vznášíte námitku proti návrhu vlastní strany?" Mám rád právníky typu Logana. Jsou sarkastičtí, stepují po nocích v koupelně, nevidí problém v sexu s podezřelými a když je nejhůř, tak neváhají vysokozdvižným vozíkem prorazit vrata. Kdybych měl žaludek na hájení zmetků, tak bych chtěl být jako on. A mít kolegyni Kellyovou s jiskrou v oku a poťouchlým hlasem Taťány Medvecký. A mít klientku parametrů Chelsey by taky nebylo špatný. Jestli já jsem nakonec neviděl svůj vlhkej sen. Asi jo, takže moje hodnocení je dle mýho objektivního názoru naprosto subjektivní. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný krimithriller. Taky to mohla být výborná romantická komedie s detektivní zápletkou nebo soudní drama s milostnými scénami. Nakonec ale trošku v neprospěch všech dotyčných žánrů vznikl podivný mišmaš s promarněným námětem a plytkým provařeným happyendem. Vznikl tak průměrný film, typická hollywoodská produkce s pěknými hereckými výkony, naplňujícími nepochybně v nejlepším smyslu slova záměry scénáristů i páně režiséra. Ano, I.R. vám ze své pozice rutinního tvůrce zábavy pro celou rodinu nabízí příjemně strávené dvě hodinky s dobrou oddechovou zábavou, která však ve vás zanechá krom pocitu promarněné šance i povědomí o tom, že smícháte-li příliš mnoho ingrediencí, vznikne vám pokrm nevýrazné chutě (v tomhle konkrétním případku pak se zápachem spáleniště ;-)... Tentokráte opravdu škoda! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasické osmdesátkové krimi s jemným popraškem humoru. Lehce koukatelné, lehce zapomenutelné a nebýt dua Debra & Robert, už bych o hrdličkách práva ani nevěděl. Apropo, když se tak dívám na mladšího Redforda, kdoví proč nám už delší dobu tají, že je tchánem Angeliny Jolie.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, který ve své další roli správného Američana, blonďáka se zlatým srdcem, spolu s uhrančivě krásnou Daryl Hannah a energickou právničkou Debrou Winger, vyšetřuje zdánlivě banální případ o jedné krádeži vzácného obrazu. Přes několik přestřelek, honiček, požárů a nenáročného humoru se v téhle dvacet let staré komedii dostaneme až ke kýženému happy-endu. Nic víc, nic míň!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý kriminální příběh s dávkou humoru a romantiky, která byla na celém snímku asi to nejzábavnější. Robert Redford a obě hlavní herečky servírují příjemnou podívanou. Lepší 3*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to milé. Určitě se to dá vidět i několikrát, protože nejpozději do roka zapomenete zřejmě i na prostou existenci tohoto filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Orlovia práva sú veľmi príjemným odpočinkovým filmom. Dôvodom je najmä obsadenie, Redford a Wingerka sú aj ústami jeho filmovej dcéry párom, ktorý sa perfektne k sebe hodí. Vlastne sa čudujem, že sa nedali dokopy aj v reálnom živote. Poslal by som im blahoželanie. Scenár je síce klasická tuctovka, ale má to celé šmrnc, atmosféru a dobré dialógy. No a neberie sa to príliš vážne. Pekné porovnanie krádeže vlastného obrazu z krádežou vlastného auta. Ak nie je scenár originálny, tak aspoň poteší v detailoch. Redford sa v jednom momente filmu ocitne v kombinácii rôznych okolností, ktoré s relatívnym prehľadom zvláda, ale v reáli by asi každý človek uvažoval o sebevražde. Túto jednohubku si kedykoľvek v telke rád zopakujem. 70%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Od záčátku do konce zajímavý a napínavý film s fajn hereckým obsazením, u kterého jsem si prozatím zopakoval alespoň závěrečné titulky s krásnou titulkou "Love Touch" od Roda Stewarta. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vy máte tři šuflíky, já mám tři šuflíky.. Telefon dám doprostřed !! Je to tak v pořádku ??" - "Na mé straně stolu bude brzo čurbes.. Já to tak mám rád, takže se s tím smiřte !!" ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný mišmaš žánrov s nezaujímavým prípadom a postavami, ktorý nezachráni ani hviezdne herecké obsadenie. Doteraz som o tomto Reitmanovom filme netušil. Právom zapadol. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Jim Cash a Jack Epps. Kamera : Laszlo Kovacs. Hudba : Elmer Bernstein. Vtipný a napínavý příběh. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Zajímavě rozehraná právnická vyšetřovačka s humorem se postupem času rozbředává přes nesmyslné romance a přeplácané neustálé zvraty, až do praštěného rádoby akčního filmu, přičemž vyvrcholení je už blbost a ještě jen dovršující nastávající nudu po dvou hodinách. Škoda, protože začátek vypadal skutečně zajímavě. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomila jak velkou roli hraje obsazení filmu hereckými hvězdami. Kdyby v tomto snímku nehrál Robert REDFORD a Debra WINGER, tak bych už asi po 30 minutách přerušila vysílání DVD. Je to úplně obyčejná kriminálka s námětem z umělecké sféry, jakých jsem už viděla s menšími obměnami stovky. Jenže hraje zde stále ještě roztomilý Redford (dobře se na něj kouká) a tak jsem vydržela. Ovšem známka za film jenom průměr, neboť se jedná o kriminálku bez překvapení. ()

Reklama

Reklama