Reklama

Reklama

Federální agentka Katie vyšetřuje bestiální vraždu. Pátrání ji zavede až do zdánlivě klidného a malebného maloměstečka, jež však podle všeho ukrývá děsivé tajemství. Všichni ti strašně hodní a přátelští lidé totiž pouze dokonale maskují, že žijí v centru toho nejodpornějšího rasismu a nenávisti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nevybroušený diamant francouzského režiséra řeckého původu Costa - Gavrase. Film táhne Tom Berenger a mít v rukou jinak kvalitní scénař renomovanější režisér dopadne to lépe. Zdlouhavou texaskou scenérii oživuje dirigent Conti ovšem snímek není tak kontroverzní jak medituje obsah. Na rasismus je zde hrst narážek, ale jde o průměrné psychologické drama se standartnímy výkony a mihne se i ¨Buffalo Bill¨ Ted Levine. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

White supremacy and filmmaking weakness. Duo Winger, Berenger jakožto agentka v utajení a rasista k ukojení, možná bylo divácky atraktivně navrženo, ale další dvojice Costa-Gavras, Eszterhas jim utnula tipec. Nerozhodnost, jestli točím thriller, kriminální drama, nebo politicky film, soutěžila s momenty, kdy na stojící rozum najížděl kombajn. Je zajímavé, že milý kapitán Stottlemeyer z Monka hrál na přelomu osmdesátek a devadesátek jen zrůdy a nebetyčné svině.. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď európsky umelecký režisér dostane točiť americkú žánrovku. Ten Eszterhasov scenár na svoju dobu stačil, ale nestačil na vytvorenie poriadnej drámy. Nie s Tomom Berengerom. A o akčňák sa to ani nesnažilo. A hlavne v oboch smeroch existujú filmy ako Bod zlomu, alebo Horiace Mississippi, ktoré sú o niekoľko levelov ďalej. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Asi do polovice elegantný snímok s jemnými nuancami provokatívneho (a mierne kontroverzného, ako napovie už postava židovského moderátora rádia, ktorý je v úvode zavraždený) spoločenského thrilleru s politickým podtónom a rasizmom a intoleranciou ako ústrednou témou. Myšlienka infiltrácie do organizácie, ktorá v sebe miesi všetky formy extrémizmu (nenávisť voči Židom, černochom, homosexuálom, transvestitom, obéznym ľuďom, prisluhovačom režimu a kapitalizmu na vysokých miestach...) je zaujímavá a Costa-Gavras pokladá otázku: Ako ďaleko môže človek zájsť v utajení a ako hlboko sa dostať? Zdá sa, že je to jedno a to isté, ale v skutočnosti vôbec. Prvé operuje s medziľudskými vzťahmi, teda rodiacou sa láskou medzi agentkou a podozrivým, atraktívnym, bezúhonným a rodinne založeným vidiečanom. Druhé s tým, čo sa skrýva pod povrchom; prenikaním do na prvý pohľad drobného, ničím výnimočného zoskupenia farmárov a známych, ktoré sa postupne ukazuje ako obrovská organizácia, ktorá má svojich ľudí všade a pripravuje niečo veľké. Niečo, čo definitívne očistí Ameriku a posvätnú zem. Niečo, čo vráti krajinu právoplatným Američanom. Lenže to, čo začne rafinovanou prácou s postavami a postupným odkrývaním zápletky, krátko po zavŕšení prvej polovice upadá do tuctového thrilleru, ktorý vrcholí predvídateľným záverom plným pátosu. Veľká škoda, hodnotiť len prvú polovicu, bolo by to za plný počet. Debra Winger, Tom Berenger a Ted "Stottlemeyer" Levine boli ale skvelí. 65% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej thriller, kterýmu nechybí atmosféra ani napětí, ale sráží ho strašně moc takovejch drobnejch nedostatků. Postavy se dost často chovaj naprosto nelogicky, chvílema až někde na hranici těžký debility. Burani uspořádaj hon na negra, daj tomu negrovi nabitou bouchačku a 30 vteřin náskok a pak na něho pošlou psa a pak jsou jako strašně překvapený, že negr toho psa zastřelí. To někdo vymejšlel ten scénář prdelí, nebo co? Jinak herecký obsazení taky neni zrovna prvotřídní. Trochu přísnější měřítko snese akorát Tom Berenger. Ta herečka, co hrála fízlovku, byla o poznání horší. Ostatní herci ani nestojej za řeč. Ten film neni špatnej, ale je strašně odfláknutej. Proto jenom 3 hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v kanadské provincii Alberta, a to zejména ve městech Kananaskis Country, Calgary, Bragg Creek, Carmangay a Fort Macleod. (Trajektt)
  • V Paříži žijící řecký režisér Costa Gavras ve filmu vyšel ze skutečného případu vraždy rozhlasového moderátora Alana Berga, který se odehrál v roce 1984 v Denveru. (paulman)

Reklama

Reklama