Reklama

Reklama

Federální agentka Katie vyšetřuje bestiální vraždu. Pátrání ji zavede až do zdánlivě klidného a malebného maloměstečka, jež však podle všeho ukrývá děsivé tajemství. Všichni ti strašně hodní a přátelští lidé totiž pouze dokonale maskují, že žijí v centru toho nejodpornějšího rasismu a nenávisti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Costa-Gavras nedokázal sladit linii vyšetřovací a linii dramatickou, ve které se rozervaná agentka na jednu stranu snaží dovést pátrání k dobrému konci, ale na druhou stranu řeší vztah k rodině hlavního záporáka a i k samotnému Berengerovi. Tady to trošku kulhalo, zejména díky hlavní představitelce. Na druhou stranu potěší pokus o jakousi vyváženost, kdy nejsou členové KKK popisování bezvýhradně jako vraždící zvířata, ale zkrátka jako jižanští usedlíci vychováváni svými předky k určitému postoji. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď európsky umelecký režisér dostane točiť americkú žánrovku. Ten Eszterhasov scenár na svoju dobu stačil, ale nestačil na vytvorenie poriadnej drámy. Nie s Tomom Berengerom. A o akčňák sa to ani nesnažilo. A hlavne v oboch smeroch existujú filmy ako Bod zlomu, alebo Horiace Mississippi, ktoré sú o niekoľko levelov ďalej. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

White supremacy and filmmaking weakness. Duo Winger, Berenger jakožto agentka v utajení a rasista k ukojení, možná bylo divácky atraktivně navrženo, ale další dvojice Costa-Gavras, Eszterhas jim utnula tipec. Nerozhodnost, jestli točím thriller, kriminální drama, nebo politicky film, soutěžila s momenty, kdy na stojící rozum najížděl kombajn. Je zajímavé, že milý kapitán Stottlemeyer z Monka hrál na přelomu osmdesátek a devadesátek jen zrůdy a nebetyčné svině.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Od filmu s mojou obľúbenou témou som čakal viac. Je pravda, že to, ako sa prezentuje Berengerova postava a jeho kumpáni, pôsobí zlovestne a nemôže to nechať nikoho chladným, či už ide o zabíjanie alebo aj reči ako "To nebol človek, bol to iba neger..." Obzvlášť to, čo zaznie z úst jeho detí je sila, no stále mám dojem, že tá téma nebola dostatočne využitá, pretože takéto silné emočné chvíle sa striedajú s nudnými. Hlavne tá romantická línia mi tu dosť vadila, takže celý ten proces infiltrovania Katie do skupiny mi kvôli tomu nejako nesedel, rovnako ako záver, chcelo to silnejšie finále. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nevybroušený diamant francouzského režiséra řeckého původu Costa - Gavrase. Film táhne Tom Berenger a mít v rukou jinak kvalitní scénař renomovanější režisér dopadne to lépe. Zdlouhavou texaskou scenérii oživuje dirigent Conti ovšem snímek není tak kontroverzní jak medituje obsah. Na rasismus je zde hrst narážek, ale jde o průměrné psychologické drama se standartnímy výkony a mihne se i ¨Buffalo Bill¨ Ted Levine. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v kanadské provincii Alberta, a to zejména ve městech Kananaskis Country, Calgary, Bragg Creek, Carmangay a Fort Macleod. (Trajektt)
  • V Paříži žijící řecký režisér Costa Gavras ve filmu vyšel ze skutečného případu vraždy rozhlasového moderátora Alana Berga, který se odehrál v roce 1984 v Denveru. (paulman)

Reklama

Reklama