Reklama

Reklama

Recenze (4)

dzira 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to byla zrovna zábava. Ale to určitě ani být neměla. Po několik letech jsem se k tomuto snímku vrátil a zvýšil jeho hodnocení. Ogresta není špatný režisér. Ta atmosféra prázdnoty a beznaděje je ve filmu hmatatelná.. Chorvati si vybojovali svobodu, ale co teď s ní? Kdyby tam nebyla ta takřka všudypřítomná otravná hudba, tak bych uvažoval snad i o čtvrté hvězdě... Jo a co mne teda taky hned na začátku od filmu málem odradilo, to byly ty fonty použité v titulcích... Těch jsem si asi před časem nevšiml, ale teď na mne zapůsobily jako červený hadr na býka :-) No, vzhledem k tomu, že v tomto filmu Ogresta nemaluje Chorvatsko nijak moc růžově, tak se celkem dívím, že o rok později dostal řád za zásluhu v oblasti chorvatské kultury od Franja Tuđmana... ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

film som videl este v roku jeho natocenia na jednom filmovom festivale. jedine, co mi z neho ostalo, bola jazda elektrickou tatra t-3 po zagrebe. po filme sme sa cela partia studakov citili rovnako ako nazov filmu - otraveni... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

VYPRANÍ (?) myšleno ovšem obrazně. Mladá dvojice se nemá kam uchýlit, film končí tam, kde začínal. Depresivní poválečná realita (+nefunkční rodina z chudší čtvrti Záhřebu) vystihuje atmosféru novel Marka Hlaska z 50. a 60.let, jimiž byl režisér inspirován, jak je uvedeno v titulcích. (Film získal cenu Prix Italia a všechny ceny v Pule). ()

Reklama

Reklama