Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující horor plný hrůzy a napětí. Dr. Newbury zachránil život ošklivě zraněného Rickyho Caldwella. Lékař uzavřel odhalený mozek svého pacienta do pouzdra z plexiskla, avšak nedokázal ho oživit z těžkého komatu. Při pokusech, dostat se k mysli oběti v komatu, spojí doktor mozkové vlny Rickyho a talentovanou jasnovidkou Laurou Andersonovou, která nečekaně zabočí do temného a pokrouceného království jeho strašidelných snů. Začínají se odehrávat příšerné věci a detektiv Conolly musí bojovat, aby zastavil nebezpčený pokus. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V předchozím snímku se Ricky po postřelení na konci příběhu ocitl v kómatu. A jak se dozvídáme v tomto pokračování, docela na hodně dlouho. Příběh se odehrává šest let po té. Námět ale tentokrát kopíruje známý nápad, jen samozřejmě v jiném dějovém měřítku. Slepá dívka s Rickym naváže psychické spojení, ten se následně z komatu probere a vydá se na vražednou štaci jak po oné dívce, tak i po jejím bratrovi. A je to. Co dál zbytečného vymýšlet. A tak pro videodistribuci vzniklo pokračování, které jen bohapustě zaplnilo místo na regále videopujčoven, a to je celém tomto filmovém díle asi tak vše. Od ostatních slasherových sérií se první snímek lišil vánoční atmosférou a vražedným Santa Clausem. Tady už je potřeba na Vánoce zapomenout. Jak to tedy brát? Že se tvůrci s dobrou vírou vydali novým směrem a nebo se jen na prvotní námět bohapustě vykašlali? Ale jo, Santa Claus se tu objevuje, ale zcela z jiného důvodu. Tak či onak, nedopadlo to dobře. Jasně, rozhodně je to lepší než druhý díl, u kterého je záhada, proč vlastně v takové podobě vznikl, ale zase je o dost horší než ten první. Tam byl ústřední postavou právě Ricky. Tady už je zatažen do pozadí a ústřední postavou je slepá dívka. A když se pořádně podíváme na celé dějové schéma a zakončení, tvůrci jakoby se vezli na jiných slasherových sériích. I spousta scén jakoby jsme viděli už někde jinde. Snímek je tak na nápady chudý, a co se použilo, nijak zvlášť nenadchne. Jednoduše by se to dalo popsat jako nuda, šeď a tvůrčí zoufalství. Vytvořit dalšího nezničitelného masového vraha, který by se stal v rámci subžánru legendou, se tímto zkrátka bohužel nepodařilo. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Ne prostě ne, tohle bylo utrpení. Hrozná nuda bez špetky napětí nebo humoru. Aspoň že ten Bill Moseley vypadal vtipně, je tu za takový Frankensteinovo monstrum a má průhlednou čepici, která mu kryje odhalenej mozek. Je to ale nudná píčovina, na kterou nemá smysl koukat. Jsem zvědavej na další díl série, snad se toto nebude opakovat. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hrdinkou třetího dílu je podrážděná slepá dívka s jasnovideckými schopnostmi - Laura. Při experimentech s telepatií se dostane do hlavy jednomu šílenci v komatu, tím není nikdo jiný než starý známý Santa vrah z jedničky - Ricky Caldwell - ten u kterého vše začalo, to znamená ten, který zavraždil rodiče vrahů sourozenců z prvních dvou dílů. A věřte tomu nebo ne, Ricky se probere a štráduje si to přímo za Laurou, s tím že cestou ještě zmákne pár zabití. Takže, opět jsou zde flashbacky, ale zdaleka ne v takové míře jako minule. Vrah je dobrý zjev (prostě Bill Moseley), i když vlastně prakticky nemění výraz a na hlavě nosí takový blikající přístroj. Spolu se strnulými pohyby a vymletým projevem tak působí trochu jako člověkorobot z nějakého starého sci-fi béčka. Ale v pohodě. Vraždy bohužel nic moc, většinou vidíme už jen jak je dokonáno - ne přímo TO. Spád taky žádná sláva, začátek je dobrý, ale polovinu filmu bych popsal jako nepříliš záživnou. Tak nevím, asi takový ten uchýzející průměr - slabší 3. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ricky na konci druhého dílu nezemřel, ale přežil v komatu s blikající plastikovou miskou na hlavě. Poté co je probuzen slepou jasnovideckou hrdinkou, vydává se na cestu zkázy a my ji musíme přežít. Režisér, který poslední horory točil na přelomu 50-60. let nepochopil slasher a natočil úmornou nudu. Z inteligentního psychopata udělal tupé nemyslící hovado bez špetky charismatu, k tomu dodal nebetyčně pitomé postavy (doktor by si zasloužil Darwinovu cenu) a nesympatickou hrdinku. A jako bonus vraždy, které nejenže jsou mimo záběr, ony nejsou ani naznačené! Hvězdičku jen za jakžtakž napínavý záběr a že to nebylo vyloženě amatérsky natočené. Jinak nejhorší díl série. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Poučenie: "Potkáte-li chlapíka, jemuž je vidět mozek v plastikové lebce nezdravte ho, protože pak vás probodne!" (Video Plus, 7/93, str. 24). Prvý film z hororovej série "Tichá noc, vražedná noc" disponoval originálnym námetom a slušnou atmosférou. Pokračovanie už pôsobilo celkom nudným dojmom (hlavne prvá polovica) a posledných cca 20 minút de facto kopírovalo svojho predchodcu. Tretí diel s podnázvom "Hrůzné sny" ničím novým (originálnym) neprekvapí a ako celok nudí a uspáva. Nedokáže zaujať ani atmosférou (aké také napätie sa objaví asi 10 minút pred koncom a aj to pôsobí len ako dosť zlá kópia Carpenterovho Halloweenu) a čo je horšie, ani krvavými scénami (jedna pekne odrezaná hlava to naozaj nezachráni). Toto je skrátka úplne zbytočný a veľmi zle natočený sequel. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hlavní hrdinka kolem 50. minuty sleduje Hellmanův klasický snímek Strašení (1963). (Campbell)

Reklama

Reklama