Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující horor plný hrůzy a napětí. Dr. Newbury zachránil život ošklivě zraněného Rickyho Caldwella. Lékař uzavřel odhalený mozek svého pacienta do pouzdra z plexiskla, avšak nedokázal ho oživit z těžkého komatu. Při pokusech, dostat se k mysli oběti v komatu, spojí doktor mozkové vlny Rickyho a talentovanou jasnovidkou Laurou Andersonovou, která nečekaně zabočí do temného a pokrouceného království jeho strašidelných snů. Začínají se odehrávat příšerné věci a detektiv Conolly musí bojovat, aby zastavil nebezpčený pokus. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale aj tak mám pocit, že toto bola najslabšia časť celej série Silent Night, Deadly Night. Vlastne až v druhej polovici filmu, keď Ricky konečne ožil, sa niečo začalo diať. Tak či tak sa to dosť ťahalo a v porovnaní s ostatnými časťami je akcie najmenej a nudných pasáží asi najviac. Ak by som mal túto sériu zhodnotiť od najlepšej časti, tak by to bolo 1 - 5 - 4 - 2 - 3. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hrdinkou třetího dílu je podrážděná slepá dívka s jasnovideckými schopnostmi - Laura. Při experimentech s telepatií se dostane do hlavy jednomu šílenci v komatu, tím není nikdo jiný než starý známý Santa vrah z jedničky - Ricky Caldwell - ten u kterého vše začalo, to znamená ten, který zavraždil rodiče vrahů sourozenců z prvních dvou dílů. A věřte tomu nebo ne, Ricky se probere a štráduje si to přímo za Laurou, s tím že cestou ještě zmákne pár zabití. Takže, opět jsou zde flashbacky, ale zdaleka ne v takové míře jako minule. Vrah je dobrý zjev (prostě Bill Moseley), i když vlastně prakticky nemění výraz a na hlavě nosí takový blikající přístroj. Spolu se strnulými pohyby a vymletým projevem tak působí trochu jako člověkorobot z nějakého starého sci-fi béčka. Ale v pohodě. Vraždy bohužel nic moc, většinou vidíme už jen jak je dokonáno - ne přímo TO. Spád taky žádná sláva, začátek je dobrý, ale polovinu filmu bych popsal jako nepříliš záživnou. Tak nevím, asi takový ten uchýzející průměr - slabší 3. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento film zjavne nebavil ani samotných tvorcov, ktorí apaticky pozliepali niekoľko slasherových klišé a vyprodukovali úplne vyprázdnený slasher, ktorý netuším, komu bol určený. Táto séria je jedno veľké utrpenie. Len pre slasher fanatikov. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série Silent Night, Deadly Night... Nudné, bez napětí a hlavně slashery založené na kombinaci vrah vs. hlavní hrdina telepat nebo jasnovidec opravdu nemám rád (viz. sedmý díl Pátku 13)... ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem v poslední době asi filmový flagelant, jinak si nedokážu vysvětlit, co mě nutí koukat se na tyhle šílenosti. Další z řady nejen tupých,ale i k uzoufání nudných filmů, které nemají s hororem nic společného, s tunou naprosto nesmyslných rozhovorů a situací, téměř bez krve a bez zrnka napětí. Ovšem u některých scén jsem se opravdu pochechtával - dívka stojící u schodů, hledí vzhůru kam odešel její přítel, volá na něj a pak pronese větu : "Neříkal, že jde nahoru ?" To SLASHER: Starý známý z jedničky byl Billy Caldwell, Ricky Caldwell byl jeho bratr a vraždil až ve dvojce. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že dvojka je neprekonateľná... Lenže trojka je ešte nudnejšia, aj keď neopakuje celý predošlý dej, len pár scén z jednotky. Ani len jeden mord nie je zaujímavý, vlastné vraždenie ani nevidno, hlavná hrdinka len nachádza mŕtvoly, och, aká hrôza! A je úplne jedno či je slepá, tento fakt nijako nie je využitý. Policajti a ostatné postavy úplne zbytočné. Od začiatku je aj bez snehu budovaná vianočná atmosféra, čo je fajn, ale magor s otvorenou lebkou pôsobil príliš dementne a málo nebezpečne... ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Poučenie: "Potkáte-li chlapíka, jemuž je vidět mozek v plastikové lebce nezdravte ho, protože pak vás probodne!" (Video Plus, 7/93, str. 24). Prvý film z hororovej série "Tichá noc, vražedná noc" disponoval originálnym námetom a slušnou atmosférou. Pokračovanie už pôsobilo celkom nudným dojmom (hlavne prvá polovica) a posledných cca 20 minút de facto kopírovalo svojho predchodcu. Tretí diel s podnázvom "Hrůzné sny" ničím novým (originálnym) neprekvapí a ako celok nudí a uspáva. Nedokáže zaujať ani atmosférou (aké také napätie sa objaví asi 10 minút pred koncom a aj to pôsobí len ako dosť zlá kópia Carpenterovho Halloweenu) a čo je horšie, ani krvavými scénami (jedna pekne odrezaná hlava to naozaj nezachráni). Toto je skrátka úplne zbytočný a veľmi zle natočený sequel. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Také menšie fiasko, ktorému z milosti udeľujem dve prehnané stars. Slasher, ako taký sa nekoná, skôr to má nábeh na nejakú NOČNÚ MORU a príbeh samotný, nemá dostatok invencie a ani napätia. Len tak, tak. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Po dvojke som nič veľkolepé nečakal a ani ma neprekvapil.Totálne jeblé spracovanie,postavy a ich chovanie totálne sprosté.Herci tiež toho umenia moc nepobrali.Scenár,spracovanie a dej filmu boli primitívno sprostučké.Film si po celú dobu vytvoril len malí zlomok napätia a vrážd tu bolo tiež veľmi málo. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktori zažili éru videopožičovní, nesmierne nostalgický zážitok. Miestami priznane cheesy, ale s tou typickou už takou early 90s atmoškou, fajnové krvavé efekty, aj keď ich mohlo byť pokojne viac, krásna hlavná hrdinka, dom na samote, s typickou naháňačkou s bizarným killerom a finálnym zúčtovaním. Hviezdička za nostalgiu, človek sa stále cíti ako by si to doniesol z požičovne. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl! A i kdyby nebyl, tak v tomhle filmu rozhodně bude. Jako série to může působit vcelku věrohodně, ale jako samostatný film je to jednoduché a bezbarvé. Pozitivum jsem viděl jen v brutálních vraždách osolené krví. Nic víc, nic míň! 15% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad na horor, aneb dostat se do mozku člověka v komatu pomocí jiného člověka, jenže né všechno je tak jednoduché a bez následků. Pěkná atmosféra, ale taky docela propletenec, určitě film, který stojí za to ho vidět víckrát, aby se v tom člověk dobře orientoval. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ricky na konci druhého dílu nezemřel, ale přežil v komatu s blikající plastikovou miskou na hlavě. Poté co je probuzen slepou jasnovideckou hrdinkou, vydává se na cestu zkázy a my ji musíme přežít. Režisér, který poslední horory točil na přelomu 50-60. let nepochopil slasher a natočil úmornou nudu. Z inteligentního psychopata udělal tupé nemyslící hovado bez špetky charismatu, k tomu dodal nebetyčně pitomé postavy (doktor by si zasloužil Darwinovu cenu) a nesympatickou hrdinku. A jako bonus vraždy, které nejenže jsou mimo záběr, ony nejsou ani naznačené! Hvězdičku jen za jakžtakž napínavý záběr a že to nebylo vyloženě amatérsky natočené. Jinak nejhorší díl série. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V předchozím snímku se Ricky po postřelení na konci příběhu ocitl v kómatu. A jak se dozvídáme v tomto pokračování, docela na hodně dlouho. Příběh se odehrává šest let po té. Námět ale tentokrát kopíruje známý nápad, jen samozřejmě v jiném dějovém měřítku. Slepá dívka s Rickym naváže psychické spojení, ten se následně z komatu probere a vydá se na vražednou štaci jak po oné dívce, tak i po jejím bratrovi. A je to. Co dál zbytečného vymýšlet. A tak pro videodistribuci vzniklo pokračování, které jen bohapustě zaplnilo místo na regále videopujčoven, a to je celém tomto filmovém díle asi tak vše. Od ostatních slasherových sérií se první snímek lišil vánoční atmosférou a vražedným Santa Clausem. Tady už je potřeba na Vánoce zapomenout. Jak to tedy brát? Že se tvůrci s dobrou vírou vydali novým směrem a nebo se jen na prvotní námět bohapustě vykašlali? Ale jo, Santa Claus se tu objevuje, ale zcela z jiného důvodu. Tak či onak, nedopadlo to dobře. Jasně, rozhodně je to lepší než druhý díl, u kterého je záhada, proč vlastně v takové podobě vznikl, ale zase je o dost horší než ten první. Tam byl ústřední postavou právě Ricky. Tady už je zatažen do pozadí a ústřední postavou je slepá dívka. A když se pořádně podíváme na celé dějové schéma a zakončení, tvůrci jakoby se vezli na jiných slasherových sériích. I spousta scén jakoby jsme viděli už někde jinde. Snímek je tak na nápady chudý, a co se použilo, nijak zvlášť nenadchne. Jednoduše by se to dalo popsat jako nuda, šeď a tvůrčí zoufalství. Vytvořit dalšího nezničitelného masového vraha, který by se stal v rámci subžánru legendou, se tímto zkrátka bohužel nepodařilo. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Zatimco prvni dil byl drama/thriller, druhy dil se toho jeste drzel, ac to bylo dost slabé. Tak trojka se meni v hodne céčkový horor, kde je zaporak Frankenstein a hrdinka slepá telepatka, která je ale extrémně nesympatická. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Ne prostě ne, tohle bylo utrpení. Hrozná nuda bez špetky napětí nebo humoru. Aspoň že ten Bill Moseley vypadal vtipně, je tu za takový Frankensteinovo monstrum a má průhlednou čepici, která mu kryje odhalenej mozek. Je to ale nudná píčovina, na kterou nemá smysl koukat. Jsem zvědavej na další díl série, snad se toto nebude opakovat. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz, že některé hororové série vymyslí podobné a někdy ještě horší návraty, tak toto pendluje někde mezi nimi. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct, nuda, nuda a zas jen nuda. Tenhle film byl hodně nudný a i když se povedená hudba snažila navodit atmosféru, tak to bylo prd platný, protože jen ta hudba byla dobrá. Děj byl takový hodně praštěný a herci se chovali v rámci svých rolí naprosto otřesně. Když připočtu, že se jednalo o herecký dřeva, byl to boj dokoukat to do konce. Snad nejšíleněji působil maník, kterej měl kýbl místo lebky a nikým nepozorován došel pěšky a posléze stopem(!!!) na místo činu. Pobavilo i to, že pěšky byl rychlejší než naši hrdinové v autě. A drobnost, že měl po 6 letech v komatu nadlidskou sílu je asi v rámci filmu normální. 37 % ()

Reklama

Reklama