Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Recenze (171)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ingrid Bergman byla vždy pravou dámou ... ale ty taneční figury nemohla se ctí ustát ani její roztomile věrná usedlá sestřička slečna Dickinsonová. Jakkoliv měl Kaktusový Květ zábavně zamotanou zápletku a okouzlující dialogy, jeho humor mi přišel místy až příliš "za každou cenu", což není jen tím, že za ty desítky let od vzniku filmu se totéž dalo vidět v mnoha variacích a jeden se na to mohl stát krapet alergickým. Zkrátka a dobře ano, zábava to byla a je, ale tentokrát klasice její ostruhy nepřiznám. Bylo to příjemné - hlavně vidět Goldie Hawnovou dávno předtím, než se z ní stala stále stejná komediální pipina (Smrt Jí Sluší je výjimka;)) s tolika plastikami, že při mrkání otvírá a zavírá pusu. Ale na víc než 70% nejdu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná komedie, na níž mě nejvíce zaujalo to, že Ingrid Bergmannová i v pokročilejším věku pořád ještě vypadala docela dobře. Rozhodně se mi líbila více než Goldie Hawnová. Ta ovšem předvádí herecky excelentní výkon, i když kdo ví, jestli to puberťácké chování hraje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $25,889,208Tržby Celosvetovo $25,889,208║ roztomilá komédia /70%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau a Goldie Hawn i pres znacny vekovy rozdil a velmi rozdilny typ herectvi vytvorili z tohoto filmu puvabnou milostnou komedii, jakych nikdy neni dost. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zlatá šedesátá. Naivní a plakátová... Ztřeštěná konverzační komedie s mile plynoucím příběhem a roztomilou atmosférou, s postavami ovšem tak nevěrohodnými, že to neomluví ani žánr romantické komedie. Zvlášť motivace Toni alias Goldie Hawn mi nabourávala mou diváckou konzistenci... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komediální specialista Gene Saks do třetice všeho dobrého. Walter Matthau ve své nadprůměrné roli. Čtyřiapadesátiletá Ingrid a o třicet let mladší Goldie - a člověk neví, kterou by si vybral! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se Amíci pokusí převést na celuloid nějaký šlágr francouzských jevišť, skončí zrasovaný k nepoznání. Čas od času se ale najde výjimka, která nepotvrzuje, ale vyvrací pravidlo a tou výjimkou je třeba Kaktusový květ. Scénárista Diamond (Někdo to rád horké) spíchnul apartní romantickou komedii, která ale ani na vteřinu nepřestane být fraškou podle feydeauovských tradic. Mazaný bloodhound Walter Matthau se proměnil v Caryho Granta, Goldie Hawnová zahájila kariéru oscarovým výkonem a vůbec nejpříjemnějším překvapením je FANTASTICKÁ Ingrid Bergmanová, jejíž pozvolná proměna z akurátní staré panny v krásnou a šarmantní ženu je metaforicky vajádřena názvem filmu. 100 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden aby dnes hledal takové komedie, které neuráží svým hnojným humorem, ale u kterých je mně příjemně po celém těle a celkově na mě působí moc mile. Je pochopitelné, že tady je předvídatelnost jasná už zkraje, ale pak je možné vychutnávat si jen ty chvilky s okatou a roztomilou Goldie, noblesní zdravotní sestřičkou Ingrid a Walterem, který věděl co chce a nebo ne? Ale ano, nakonec ano, jak jinak by mohla tahle romantická komedie skončit, než happyendem na všech frontách. Ale nejvíc jsem se asi smála jejich tanci na parketu a hlavně Walterovi...... všem fanouškům se omlouvám, ale to bylo něco :-) Báječný, odpočinkový film, který doufám nikdy nezestárne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Klasická konverzačka v nejlepším smyslu slova. Mírně nerudný Walter Matthau byl mým hrdinou od první chvíle. Též dobrá instrukáž, proč si nezačínat se zastydlou puberťačkou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní klasická komedie založená na vyšperkovaných dialozích, dobře napsaných postavách a výborném obsazení, kde to mezi jednotlivými aktéry opravdu jiskří a všechny slovní hříčky jsou dobře vypointované. Právě ve srovnání s touhle léty osvědčenou klasikou mi připadá drtivá většina dnešní komediální produkce zoufale nevtipná, nevkusná a mizerně zahraná. Ingrid Bergmanovou jsem v její roli hádal tak na čtyřicet a Goldie Hawn jsem, jaká ostuda, vůbec nedokázal identifikovat, i když mi celou dobu vrtalo hlavou, že ji musím dobře znát. Pátá hvězdička unikla jen o chloupek, stačilo pár vtipů navíc, ale to, co tam je, opravdu funguje. Jakkoli jsou jednotlivé postavy ve svém jednání pošetilé a jednadvacetiletá Toni se chová jako šestnáctiletá puberťačka, nadsázka nikdy nepřekračuje meze možného a celý ten příběh skvěle baví a přitom je uvěřitelný. Celkový dojem: 85 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Není to úplně můj šálek kávy, na druhou stranu se mně to docela líbilo. Propletenec vztahů, řádně okořeněný humorem oné doby. Každý s každým a nikdo s nikým. Samozřejmě s neuvěřitelnými zápletkami. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jestli pracuješ v CIA, proč kamarádíš se zubařem?“ - „Montuje mi do zubu moudrosti minirádio.“ Po výtečných o 2 roky starších Bosých nohách v parku jsem měl velká očekávání, ale že mi Gene Saks znovu naservíruje snad téměř stejně kvalitní romantickou komedii, v to bych ani nedoufal. Rozjezd je malinko pomalejší a v úvodu jde spíš „jen“ o úsměvnou podívanou, ale s postupující stopáží (a zaplétáním se do přibývajících lží) je film stále zábavnější, a od grandiózního setkání v podniku (korunovaného šílenými tanečními kreacemi) jsem se už smál téměř pořád (ale na romantické chvilky pochopitelně také dojde). A přestože je dopředu jasné, jak film skončí, v tomhle případě to ani trochu nevadí, protože skvěle napsané a ještě lépe zahrané postavy se spoustou hlášek vám to bohatě vynahradí (a to se zde oproti Bosým nohám vyměnili herci i scenáristé). S radostí dávám zasloužený plný počet. „Uklidni se. Řekni mi, co ta bláznivá... co řekla moje žena.“ - „Nejde o to, co řekla, ale co neřekla.“ - „Tak mi řekni, co neřekla. Slovo od slova.“ ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ač to není komedie v pravém slova smyslu, kde by se divák neustále bavil, tak jako celek je film výborný. Goldie Hawn je naprosto nádherná a do její krásu jsem si vychutnával každý frame a nesnažil se mrkat, abych něco neprošvihl :) Její pohled na svět zamilovaných je vtipně hezký a jako divák se bavíte její neustálou kontrolou nad vztahy. Na první pohled se zdá, že se film bude točit kolem ní, ale ve skutečnosti jde o "pracovní" vztah doktora Juliana a jeho sestře z ordinace. Toni je jen tím krásným prvkem ve filmu a přesto mu to vůbec neškodí. Ba naopak. Několikaminutová tančící scéna v klubu je vyvrcholením a největším pobavením pro všechny. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Koncert! Více není třeba psát. Nebo že by... Dobrá, tak snad jen: Milovníci situačních komedií, vrhněte se na to!__P.S. ČT2 se opět vytasila s velice povedeným dabingem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia, ktorej roky neubrali nič zo svojej príťažlivosti. Hlavnú zásluhu na tom, že je to nestarnúci film, ktorý má šancu osloviť aj budúce generácie, majú tvorcovia, ktorí vsadili predovšetkým na konverzačný humor a zamotané situácie, z ktorých sa treba vymotať len a len jazykom. Nebyť úvodných titulkov, tak mladučkú a okatú Goldie Hawn by som asi nespoznal. Fakt som sa dobre bavil. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne ma to bavilo. Wilderovka bez Wildera v ktorej je Walter Mathau za Caryho Granta a Ingrid Bergman za Katharine Hepburn. Nie je to tak úžasné ako keby sa na tom podieľala svätá trojica, ale aj tak je to super zábava. Dejovo to vykráda tá sračka Skús ma rozosmiať so Sandlerom a krásne ukazuje ako to vyzerá keď sa nejakého námetu chytia patlali a majstri. Presne ten typ filmu, ktorý dokáže rozžiariť po blbom dni v práci a týždennom filmovom pôste 9/10 ()

Reklama

Reklama