Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Skvělý, skvělý, skvělý, SKVĚLÝ FILM!!! Musím se přiznat, že jsem nejdříve viděl remake a až pak originál, což se dá sice považovat za svatokrádež, ale myslím, že mé hodnocení tím není nijak zkreslené... Tenhle film je prostě skvělý, Goldie Hawnová až famózně debilní (Oscar zcela zasloužený), Walter Mathau báječný jako vždy a Ingrid Bergmanová dokonalá (jako vždy)... Film jsem viděl s dobovým (skoro, vznikl až o osm let později) dabingem, který se vyznačuje tím, že dabéři byli velice podobní hercům, které dabují... Byl to skvělý zážitek, těším se, až se na film podívám znovu abych si zapamatoval ty hlášky a poznámky, které diváka celým filmem provázejí... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V porovnání s dnešními počiny stejného žánru je za mě Cactus Flower o několik tříd výše. Vymazlené a svižné dialogy, skvěle napsané postavy, mezi kterými je citelná chemie. Příběh má drive a pěkně plyne v tom vztahovém spletenci, ve kterém se díky šikovné režii není problém zorientovat. Několik vtipných slovních hříček a sympatická herectví. Tvůrci romantických komedií, zde máte inspiraci. 85%. Ingrid Bergmanová i přes svůj věk velmi atraktivní. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama