Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adrienne pracuje jako restaurátorka v muzeu. Když se seznámí s přitažlivým Jackem Saundersem, vdá se za něho a porodí mu dítě. Stále ale netuší, že on si ji vybral proto, že má přístup k uměleckým sbírkám. Po šesti letech spokojeného života však přichází šokující podezření, že Jack vůbec není tím, za koho se vydává. Všechno začne v okamžiku, kdy na jedné výstavě objeví Adrienne mrtvolu kolegy a vzápětí vyjde najevo, že zmizel jeden z nejcennějších muzejních exponátů a byl nahrazen falzifikátem. O několik dnů později se Jack vrací z obchodní cesty do Bostonu, ale Adrienne zjistí, že vůbec neopustil New York. Brzy nato Jack zahyne při autonehodě. Její žal však brzy vystřídá zděšení. To když se na úřadech doví, že Jack Saunders je mrtev již několik let. Začne pátrat a brzy objevuje další nesrovnalosti a záhady. Právě v té chvíli se objeví její údajně mrtvý manžel s divokou historkou o pátrání po zmizelém exponátu. Zoufalá Adrienne začíná tušit, kdo je ve skutečnosti její manžel, a ocitá se tak společně s dcerou v nebezpečí života. (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Viděli jste v tomhle filmu zadeček Goldie Hawn ? Ne, co? Byli jsme podvedeni, protože se na něj začátkem devadesátých letech krásně dívalo. Naoplátku byla taky podvedená Goldie Hawn manželem, co nebyl její manžel. Ovšem to závěrečné dvacitiminutové napětí bylo lepší než mé napětí jestli nakonec ten zadeček přece jen neukáže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Typický thriller. Tak pre TOTO z Hawnovej v 90. rokoch prestala byť hviezda a z Johna Hearda sa nikdy nestala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli jsem byl se svou milenkou v hotelu Chesterfield? Zbláznila ses? Mají tam špatnou hotelovou službu." Já tedy nejsem příliš podezřívavý týpek, ale než jsem se oženil, tak jsem si svou vyvolenou deset prověřoval v kartotékách, nasadil jsem na její sledování dvě detektivní agentury a kontroloval jsem její pohyb přes satelity NASA. Trocha opatrnosti prostě nezaškodí. Adrienne tohle evidentně podcenila a tak musela nést následky. Ono to tedy nemělo moc hlavu ani patu, ale na Adrienne se docela dobře koukalo, na náhradní paní Saundersovou taky a až jednou budu chtít začít nový život, tak vím, kde hledat inspiraci. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podvedená má sice jako hlavní tahák sympatickou Goldie Hawn a při závěrečné honičce napříč temnými zákoutími opuštěného domu si několikrát vzpomene na nutnost dostát potřebám thrillerového žánru brnkáním na nervy diváků, ale celkově jde o tuctový, nevýrazný projekt, na který po pár hodinách zapomenete a který se neliší od desítek podobných snímků produkovaných kanadskými (zdůrazňuji televizními) studii. Goldie měla v určitých etapách své profesní dráhy status hvězdy, etablovala se ale v žánru komedie. K thrilleru nijak zvlášť disponovaná není. Hraje sice spolehlivě, sama ale film neutáhne. Největší slabinou je jako obvykle scénář, který neumí přesvědčivě vymodelovat pachatele a vybavit ho odpovídající motivací. Lidé ve filmu jsou obětí násilí jen pro okamžitý divácký efekt, dění je posouváno scénáristovou potřebou a vůlí, nevyplývá z přirozeného vývoje příběhu. Damian Harris nepatří k režisérům, kteří by si vytvořili zajímavý, svébytný styl, vlastně se nikdy neprosadil. Jako alternativa k bezmocnému převalování v posteli při záchvatu akutní nespavosti je Podvedená vyhovující, ale zážitek od ní rozhodně nečekejte. Celkový dojem: 45 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film, na který se vyplatí dívat jen kvůli poslední desetiminutovce, kde se dá napětí krájet. Jinak není téměř o co stát. Goldie Hawn sice tentokráte neječí (což berte prosím jako plus), ale taky nic světoborného nepředvádí. To John Heard se alespoň snaží. Zbytek je jak vystřižen z kteréhokoli tuctového televizního thrilleru, vlastně ani nechápu, v čem se od nich Podvedená liší a už vůbec nechápu, čím se zasloužil, aby skončil v kinech. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nuda, tohle se nevydařilo, prostě mě to ani na okamžik nestrhlo - celý film je ottažitý a opravdu nemá co nabídnout, jen jedna velká nuda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Snímek, který asi chtěl být něčím víc, ale je natočen velmi průměrně či spíše scénář byl velmi průměrný a obsahoval jeden zásadní zvrat a pak už přestal být zajímavý. Herci si vedli statečně, ale utahané tempo se snímku rozhodně odpustit nedá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lahůdkový závěr, kdy se bojíte dýchat. A před tím pomalé rozplétání příběhu, kde hudba dělá pro napětí víc než děj. Kolegové mají pravdu, je to nudnější. Ale ne nezajímavé. Solidní novácký dabing (1996) s Janou Bouškovou a Petrem Janem Svobodou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Love story a záhada vraždy. Režisér Damian Harris ví, jak udržet pozornost publika. Ale podvedeným je právě ono. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný thriller, ale přinejmenším zajímavý byl. Obával jsem se, že když Goldie Hawn nebude ve své branži komediálních rolí, bude působit nudně a strnule, ale naopak, líbilo se mi jak si s tím dobře poradila a ukázala, že zvládne i hlavní roli v thrilleru. Lepší partnera než Johna Hearda jí taky vybrat nemohli, už jen jeho obličej vypadá tak nějak záporně. Zápletka není sice nějak extra nápaditá, ale konec je opravdu povedený a napínavý, obzvlášť ona osudná scéna u výtahu se povedla. Za povšimnutí taky stojí hudba Thomase Newmana. Nějaké další přetrvávající dojmy z filmu se ale asi nedostaví, jeho účelem je v daný moment diváka zaujmout a trochu postrašit. Alespoň u mě to tak dopadlo... ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Atmosférický "old school" filmík, ktorý sa nebráni inšpiráciám (noir, Alfred H.) a ktorému k vysokej známke napomáha aj skvelá G. Down a správne poloslizký J. Heard. Škoda, že celá ďalšia tvorba Damiana Harrisa išla úplne do péčka. (Tým péčkom nemám na mysli porno ale...no veď viete...) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení, film mě i přes počáteční skepsi docela strhnul, hlavně díky postupně stále víc vyděšené Goldie Hawn. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Průměrný kousek s Goldie Hawn, místy nudné ale místy opravdu napínavé. Ničím zvláštní film tak 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice nevim, do jake miry za to muze Goldie Hawn, ale mne se film libil a dokazu si predstavit, ze bych se na neho podival znova. Coz je ve finale mnohdy vice, nez nejaky artovy film, ktery vas okouzli, ale uz nikdy nemate chut si ho zase pustit... Takze dobry. Scenar uplne nevytezil ze solidniho nametu. Ale misty to ma dobrou atmosferu a napeti je taky dost. ()

Reklama

Reklama