Reklama

Reklama

Goldie Hawnová a Chevy Chase v komediálním thrilleru, nominovaném na Oscara, o sanfranciské knihovnici a nemotorném policistovi, jejich trochu divoké lásce a o jedné mikrokazetě, jejíž obsah až příliš přitahuje pozornost nekalých živlů... (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Upjatá knihovnice Goldie Hawn se náhodně zaplete do boje zločinců o jakýsi mikročip a vyzbrojena jen deštníkem a Chevym Chasem uniká jejich vražedným úkladům... Docela sympatická komedie, jen se možná trochu minula se správnou dobou. Patří k sérii pokusů znovu namíchat kouzelnou formuli úspěšné Šarády a dělá to v okamžiku, kdy už to všechny ostatní přešlo. Filmy jako Arabeska, Masquerade, Caprice, Gambit a Darling Lily nebyly takovými trháky, jak si jejich producenti přáli, a Podlá hra přišla dobrých deset let poté, co se nad tímto krátkodobým trendem zavřela voda. Z nějakých 80% procent je to bláznivá komedie a thrillerově-detektivní prvky spíš paroduje. Podobá se i filmu Stříbrný blesk, k němuž její režisér Colin Higgins napsal scénář. Chevy Chase a Goldie Hawn jsou roztomilý párek, ale ve filmu jsou poměrně zřídka pohromadě. Nejvtipnější mi připadali Dudley Moore jako nešťastný dirigent, který se děsí prozrazení své úchylky, a Burgess Meredith v roli neohroženého domovníka. Mírný nadprůměr. 60% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

docela dobrá krimi komedie, na konci už je to sice trochu moc bláznivý, ale nenudí to a záporák je pořádně nepříjemnej. kvůli němu nesnáším albíny. navíc nezapomenutelný Dudley Moore jako masážechtivý dirigent. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemáme ani mrtvolu ani náznak násilí. Podezřelými jsou albíni a trpaslíci." Někteří detektivové nevěří, že Gloria a Papež jsou v nebezpečí a není se čemu divit. Kdybych já vyšetřoval tento případ, tak už se volí nový vedoucí církevního spolku a Gloriino tělo vyplavuje moře. Jenže já to neřeším, to nechám na poručíkovi Carlsonovi a já se mohu pouze dívat. A viděl jsem to, co nevidím moc rád - špatné propojení humoru a napětí. Tedy spíše žádné propojení, protože napínavé scény se celkem pravidelně střídají s komediálními výstupy a já se neumím tak svižně přeladit. Přesto si myslím, že jako komedie je to povedené, jako thriller nepovedené a jako film tak nějak průměrné. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Goldie věru rád nemám a filmy s ní tudíž nevyhledávám. K tomuto kousku jsem se dostal přes filmografii Chevyho Chase a nakonec vůbec nelituji. Zástup pestrobarevně vykreslených postav tu prochází filmem, kterému popis komedie/thriller sedne jako prdel na hrnec. Režisér Higgins si zde s humorem pohrává s klasickými fimovými klišé, takže nezůstaneme ochuzeni ani o zlotřilého albína. A hlavní představitelé? Chase zase nedostal tolik prostoru, jak jsem čekal, hlavní postavou je zde spíše Hawn (která obstarává i většinu komediálních čísel) ... a krabička Marlborek. Králem humoru je zde ovšem perverzní Dudley Moore. Škoda, že zhruba od poloviny filmu tempo vyprávění a kadence vtipů upadá. I přesto je to ale jedna z těch lepších krimikomedií a plně si zasluhuje čtyři hvězdy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dabing redakce převzatých pořadů, v českém znění: Vilma Cibulková, Pavel Trávníček, Jaroslav Vágner, Jiří Novotný a další. Film, ve kterém to Goldie sluší ještě více než v Kaktusovém květu. Výborná, i když zdánlivě nenápadná krimi komedie s výraznými prvky parodie. Nenechte se ošálit, rozhodně se nejedná o mysteriózní thriller. Jakkoliv se pomalu rozjíždí, s prvním tanečním číslem Dudley Moora na velký hit Bee Gees vám na tváři naskočí úsměv, kterého se už do konce nezbavíte. Dobrou letní pohodu ještě podtrhuje skvělý český dabing. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Goldie Hawn a Chevyho Chase, kteří byli komediálními hvězdami 80. let se jedná o velice slabou komedii plnou paranoii a záhadných mrtvol. Po právu zapomenuté. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

První polovina super! Vtipná, lehce tajemná, občas i napínavá. Druhá půle nuda šeď nuda šeď. Hlavně nekonečná cesta autem.. Tímto ve výsledku pro mě lehce podprůměrný film s výbornou Goldie Hawn. Plus oceňuji scénku s babičkama, co hrají Scrabble:) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jo, Chevy Chase este v 80. rokoch patril k komedialnym hercom pravom, spolu s Aykroydom napriklad. Zasmiat sa obcas da, reziser film natocil na urovni, rezii sa roizumie, skoda len, ze v strede to trochu kriva a humor sa jaxi vytratil : 55 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

36. Zlatý Glóbus za rok 1978 - nominace (7) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Goldie Hawn, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Chevy Chase, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dudley Moore, Nejlepší scénář - Colin Higgins, Nejlepší filmová píseň - "Ready To Take a Chance Again" - Hudba Charles Fox, text Norman Gimbel, Objev roku (herec) - Chevy Chase ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase je fakt komik? Do té doby než se objevil, film měl šmrnc. Goldie parádně (ano!) hrála. Potom přibližně v polovině se do hry už pravidelně se zapojil i Chase, a gagy najednou začali být trapný, na silu a podobně. Bohužel, ten film z velké části pokazil on, scénárista, který po té slávě (scénáristické) se dostal i k herectví. 3/5 ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Skvelé a do dnešného dňa ešte dokáže parádne pobaviť. Goldie Hawn je strašne zlatá aj s tým svojím dáždnikom, nesmiem vynechať ani Dudleyho a predavača biblií :)). Film plný neotrepaných vtipných situácií a nesmierne jemnej akčnosti zabalené do takej Columbovskej atmosféry. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

chevy chase v celkem seriozni roli porucika, jenz se zamiluje do naivni blondynky goldie hawn. tu pronasleduji mizejici mrtva tela a banda zlocincu, ktera chce spachat atentat na papeze; docela jsem jim i fandila, #taxtherich. — neskutecne me pobavil uchylny vyznavac disco muziky, pak taky dedek pronajimatel, co ovlada bojove umeni. — pribeh nic moc (hlavne na konci to uz bylo nudnejsi). || ❝𝐖𝐚𝐧𝐭 𝐚 𝐣𝐨𝐢𝐧𝐭? 𝐘𝐨𝐮 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐰𝐡𝐚𝐭 𝐭𝐡𝐞𝐲 𝐬𝐚𝐲, 𝐜𝐨𝐩𝐬 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐝𝐨𝐩𝐞.❞ 🎞🔫🌂 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawnová je krásná a úžasná. Její blbá blondýna,jak i Dennehy řekl, má modré oči a za nima piliny, je vtipná jako vždy. Nemám rád Chavy Chase a proto jsem si film tolik neužil, jako kdyby v něm hrál někdo sympatičtější. Jinak komedie je to slušná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Krimikomedie, která jako by už byla z 80. let. Ve filmu zní dobové hity (v tomto případě dvě písničky u nás neznámého Barry Manilowa); v hlavních rolích Hawnová a prakticky debutující Chevy Chase, ve vedlejších se kromě Mereditha a Moora mihne také Brian Dennehy. Samotný film začíná jako solidní thriler, kdy mladou knihovnici chce někdo zabít, ona sama neví proč a nikdo ani policie ji to nevěří; přičemž nechybí pár řádně napínavých scén. Brzy se to však přehoupne do komedie, což je možná trošku škoda, protože to spojení mírně skřípe. Samotný vražedný plán je pitomý a přehnaný, záporáci karikatury. Ovšem některé komediální scény nemají chybu - nebohý trpasličí prodavač biblí nebo Moorův (disko)milovník amatér :) Navíc je tu i nějaká romantika a parádní honička ulicemi San Francisca. Já tenhle styl ala 80s mám rád, vyrůstal jsem na tom, tak si trošku nadhodnotím na 4*. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, a dobré je za tři. Hlavním problémem filmu je, že zkusil kombinaci akční krimi komedie - a sice se to jakž takž povedlo, ale být to víc komediální, obvlášť, když je na palubě Chevy Chase v roli detektiva, by bylo lepší. Navíc to má spíš divný konec, ale zajímavé je, že o pár let později byl skutečně atentát na papeže Jana Pavla II... Ale na sedmdesátky to vůbec špatné není...60% ()

Reklama

Reklama