Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snobský intelektuál a profesor jazykov Henry Higgins sa staví so svojim priateľom, že sa dá dokopy s londýnskou predavačkou kvetín Elizou Doolittle, vytiahne ju spomedzi spodiny a urobí z nej dámu do spoločnosti. Čoskoro však zistí, že sa potýka s ľudskou bytosťou, ktorá má vlastné ideály... (matriosa)

Recenze (8)

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Scénář + 3 nominace: Nejlepší film, Herec HR - Leslie Howard, Herečka HR - Wendy Hiller. . . Mussoliniho pohár - výběr ()

burina 

všechny recenze uživatele

Leslie Howard je vo svojej úlohe absolútne presný. Trochu som mala problém s Wendy Hiller ako Elizou, ale aj ona ma nakoniec presvedčila. Takže jediné negatívum tohto filmu je katastrofálny Freddy, inak tomu prakticky niet čo vytknúť. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Shawova hra byla v prvé řadě levicovou sociální kritikou anglické středostavovské společnosti a její filmová adaptace z ní nevytváří nějakou limonádu a zachovává tento akcent, tato filmová adaptace je pro mě zajímavá navíc i tím, že využívá určité prvky ruské montážní školy. ()

Jelly 

všechny recenze uživatele

arogantní profesor lingvistiky se ujme ušmudlané dívky z ulice mluvící hrubým nářečím a vsadí se se svým přítelem, že z ní udělá noblesně mluvící dámu. dá mu to celkem zabrat, nicméně nikoho nepřekvapí, že slaví nakonec úspěch. dívka jest ovšem zklamaná, jelikož pro pány z vyšší společnosti zůstává pouhým předmětem experimentu a ve všem ostatním je jim lhostejná... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Výborný, svěží a veskrze moderní přepis G.B. Shawa. Když sledujeme vodopád břitkých dialogů (profesor Higgins- Eliza, Higgins - matka), uvědomíme si, kolik z nich je v podstatě doslova převzato do My Fair Lady... ()

ByeMarket 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejlepší adaptace Pygmalionu. Leslie Howard ztvárnil zatrpklého Higginse přesně tak, jak ho Shaw stvořil a podle mě lépe než světově známější Rex Harrison. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Asquithova verze dramatu, které jsem nečetl a neviděl, mě ze zřejmých důvodů oslovila víc než "My Fair Lady". Vyčteno o zákulisí: Shaw spolupracoval na scénáři, napsal i nový výstup na plese u vyslance, ale musel se smířit s tím, že hlavní mužskou roli nesehraje jím požadovaný Charles Laughton. Kromě toho mu bylo překousnout happyend podle představ producenta Pascala, kterého preventivně zkarikoval v postavě Karpathyho. ()

Reklama

Reklama