Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to láska na první úlek, když Gomez a Morticia přivítají do rodiny Addamsových nový přírůstek – Puberta, heboučkého, roztomilého, vousatého synka! Poté, co se Fester bezhlavě zamiluje do vnadné chůvy Debbie Jilinské, Wednesday a Pugsley zjistí, že je to černá vdova a masová vražedkyně, která plánuje zařadit Festera do sbírky svých mrtvých manželů. Budoucnost rodiny se stane ještě pochmurnější, jakmile se nehodná chůva za Festera provdá a děti pošle na letní tábor. Ale Wednesday má stále eso nebo dvě v rukávu... (Cinemax)

(více)

Recenze (303)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k filmu začnu stylovou otázkou : Věřili byste, že se dá mučit i tím, že někoho přinutíte sledovat Disneyho filmy? Ani si nechci domyslet, jaká muka musela zažívat Wednesday a její brácha. Hu! Ještě teď mi běhá mráz po zádech, kdykoliv si na to vzpomenu :o)) Naopak úsměv na rtech mi vzbuzuje vzpomínka na tenhle docela zábavný film. Půvabně morbidní humor a skvěle zahrané postavy, mezi nimiž vyniká zejména Christina Ricci, v roli sympaticky temné a věčně zamračené Wednesdey. Už jenom její samotná přítomnost mezi přehnaně pozitivně naladěným osazenstvem na letním dětském táboře je k popukání. ......"Wednesdey je právě v tom věku, kdy dívky myslí jenom na jedno." - "Chlapce?" - "Zkázu lidstva." :o)))) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příběh dvojky by byl o hodně slabší než u prvního dílu nebýt dětského tábora. Tam tvůrci vyždímali tolik humoru, kolik jen to šlo a povedlo se. Christina Ricci je opět skvělá. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdyby nic jiného, tak ten kouzelně křečovitý úsměv na tváři malé Wednesday Adamsové stojí v tomhle filmu za vidění. Ale i kromě něj je tady mnoho dalších vtipných situací, i když oproti jedničce je to přece jen slabší. Ale kdo má humor Adamsovic rodiny rád, bude se určitě bavit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, stejně geniální jak první díl, jen s tím problémem, že je navždy druhý a to mu nikdo neodpárá. Každopádně zábava je to opět parádní a hlavně herci jsou VŠICHNI naprosto výborní. Autoři si a Addamsovic rodinou nádherně pohráli. Černý humor nikdy nebyl zdařilejší a originálnější jako tady. Rád na léta, kdy jsem byl menší a tyto filmy sledoval furt, vzpomínám. Ještě to štěstí, že se k těm létům kdykoliv mohu vrátit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší než první díl. Gagů je víc a jsou opět hodně zábavné. Raul Julia a Christopher Lloyd se opět ksichtí jak o život a přibylo i hlášek malé Wednesday. Nápad s letním táborem byl taky super, prostě super. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. It's An Addams! - Marc Shaiman ,2. Sibling Rivalry ,3. Love On A Tombstone ,4. Debbie Meets The Family ,5. Camp Chippewa/"Camp Chippewa Song" [*] ,6. Fester's In Love ,7. The Big Date ,8. The Tango ,9. Fester And Debbie's Courtship ,10. Wednesday and Joel's Courtship ,11. The Honeymoon Is Over ,12. Escape From Debbie ,13. "Eat Us" ,14. Wednesday's Revolt ,15. Debbie's Big Scene ,16. Some Time Later. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má oči môjho otca.“ – „Gomez, vyber mu ich z ručičiek.“ Vizuálne strhujúca šou (nominácia na Oscara za najlepšiu výpravu) opakujúca všetko dobré (herci, štýl humoru), ale zároveň obsahujúca minimálne dve výrazné, nosné dejové línie, z nich každá by si vyslúžila vlastný celovečerák, ale tu sú namixované do jedného príbehu a plynulo sa striedajú, vďaka čomu (beztak krátka) snímka pôsobí fakt svižne (novorodenec, čierna vdova). I vinou toho sú však hlavní dospeláci odsunutí na vedľajšiu koľaj a prím preberajú deti a strýko Fester. Z nezabudnuteľných scén, obdarovaných diabolským tempom, spomeňme mučenie Christiny Ricci, ktorú na letnom tábore zatvoria do chatky s disneyovkami, svine. Ona sa im ale následne kruto pomstí brutálnym divadelným predstavením, čo je trademark série (viď. podobne úchylné predstavenie v jednotke). No, ono to vlastne séria nikdy nebola, pretože hoci sa i z dvojky (zaslúžene) stal hit, trojka nevznikla, keďže Raul Julia o rok neskôr zomrel (viď. pamätná Sonnenfeldova odpoveď na otázku, prečo nenatočí trojku: "Pretože Christia Ricci už je príliš veľká a Raul Julia príliš mŕtvy."). Scenár je neskutočným spôsobom závadný, dnes (komentár aktualizujem v r. 2022) sa skutočne ťažko verí, že boli doby, kedy bolo možné natočiť čosi takéto šialené a vydávať to za rodinný film (gilotína, deti fajčiace cigary, likvidácia ohrozených živočíšnych druhov, Addamsovci viac či menej priamo v priebehu snímky brutálne zavraždia minimálne dve osoby a upečená striptérka, preboha fakt tam dali upečenú striptérku???). Znova neskutočné hlášky („Je to tradícia, ak sa jedno dieťa narodí, druhé musí zomrieť.“) a dialógy („Keď som ťa videla prvý raz, myslela som si, že si z Európy?“ – „Ozaj? Ale veď sa sprchujem.“; „Je to chlapec?“ – „Je to Addams.“). Kino Považan NMnV 1994  ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jednička s černým humorem jen tak koketovala, zato dvojka už je vášnivou obhajobou dekadence a stejně plamennou obžalobou zarputile fašistického přístupu průměrných (dějová linie na letním táboře). Jedno z nejkurážnějších pokračování. 100% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opět veliká legrace, hlavně díky Christině Ricci. Kéž by byla většina sequelů takhle kvalitních! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělé suché hlášky. Plno vtipných situací. Bohužel příběhově to nijak zvlášť nevyniká. Prakticky se opakuje předchozí díl. I přes skvělou atmosféru, kterou mají jen addamsovfké filmy, se mi dvojka zdá celkem zbytečná. Bavil jsem se. Jen ne nijak zásadně. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Budeme pryč skoro celé dopoledne. Nejdůležitější čísla - policie, hasiči a márnice...... Seriál bol pravdaže lepší a vtipnejší, ale aj toto srší nápadmi, vizuál je správne temný a morbídneho humoru je dosť (dokonca je morbídnejší ako v seriály). ()

Reklama

Reklama