Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Diskuze

metal

metal (hodnocení, recenze)

Adelosaure taková náhoda,taky si Adamsi pouštíme od dětství,ale pak jsme je dlouho neviděli a když jsme si je po dvou letech pustily byli jsme nadšeni!!!Proto jsem dal 5 hvězd. 

adelosaurus

adelosaurus (hodnocení, recenze)

zupanic

Mně chvílemi taky, ale musím se přiznat, že se mi to moc líbí... Ale to je zřejmě jen tím, že jsem na to koukala skoro pořád, když jsem byla malá, pak jsem na to úplně zapomněla a před pár týdny jsem si to znova pustila, No a otevřelo se mi celé dětství, já ten film zbožnuji :D

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

to rozhodně, že nepřekonal, Raul Julia a A. Houston zvládli své úlohy skvěle, ale jedno mě skutečně vytočilo. Proč změnili strýka Festera ze strýika Morticie na brata Goméza. Nepochopím.

 (hodnocení, recenze)

Našla som celkom zaujímavý príspevok o tomto filme.. :)
 
Bývajú na Cintorínskej 001, do steny v dome vybúrali okno, aby mali výhľad na rodinné náhrobky, chovajú leva, chobotnicu, tarantulu a supy, pestujú mäsožravé rastliny a jedovatý brečtan ...
Otcom Addamsovcov je Charles Addams, ten ich vymyslel v roku 1937. Ako komix sa stal kultovým a prišlo aj na film. V roku 1964 dal Addams právo nakrútiť seriál The Addams Family. Tento seriál je teraz kultový a hovorí sa, že je najlepšie spracovanie Addamsovcov. Addamsovci sa objavili aj v animovanom seriály Scooby Doo, čo ho vynieslo na vrchol. V roku 1973 dostali vlastný animovaný seriál (už farebný) Animated Cartoon The Addams Family. Lurch a Fester dostali svoje staré hlasy a Pugsley mal hlas vtedy 11 ročnej Jodie Foster. Avšak seriál skoro skončil. V roku 1977 nakrútili film Halloween With The Addams Family, ktorý však prepadol. V roku 1992 prišiel veľký návrat v animovanom seriály, kde Gomeza nadaboval sám John Astin. Aj keď seriál nedosiahol kvality pôvodného seriálu, určite pomohol k úspechu prvému filmu o tejto rodinke.
Rodinka si žije v pokoji, ale Gomeza stále trápi, že pred rokmi po hádke od nich odišiel jeho brat Fester. Lenže jeden miestny skrachovanec sa rozhodol, že oklame Gomeza a na miesto jeho brata k nemu pošle syna výpalničky, ktorá ho vydiera. Chce, aby sa „Fester“ vrátil a požiadal o polovicu majetku. Jej syn a Fester sú na nerozoznanie a tak im trik vyjde. Lenže novému Festrovy sa morbídny nepáči a najradšej by odišiel. Lenže jeho matka chce addamsovské peniaze.
Celý príbeh sa krúti okolo Festra. Očividne vidno, že jeho obľúbená postava filmu je práve Fester (môj človek). Veď kto vie lepšie zapáliť žiarovku ako on? NIKTO! Hlavnou výhrou filmu je scenár. Ťaží z drobností a z rozdielov medzi Addamsovcami a „normálnymi“ ľuďmi. Film bol nominovaný na Oscara za réžiu a špeciálne efekty. Čo sa týka hereckých výkonov, nemožno opomenúť brilantný výkon Christiny Ricci (Wednesday) a taktiež Christophera Lloyda (Fester). Vec je realistická a na tú dobu je to dosť prekvapujúce. Čo mi na filme strašne vadilo, bolo to, že tam (ak sa nemýlim) gong ktorým privolávali Lurcha. To kultové „Volali ste ma pane?“ mi tam chýbalo. Zo začiatku mi tam chýbal aj bratranec It, ale ten chvalabohu prišiel. Ostatný, menej známi členovia rodiny mali aj napriek malému priestoru na plátne dobre vypracované charaktery, nuž radosť sa na to pozerať. Tento film je pocta Addamsovcom a plnohodnotný pokračovateľ seriálu z roku 1964. ADDAMSOVCI SÚ SPÄŤ!
Top z filmu: Najlepšia scéna? Nuž vybrať si z toho množstva. Asi tá keď sa Wednesday a Pugsley hrajú „hru“. Wednesday- Pugsley, sadni si na elektrické kreslo!
Pugsley- Prečo? Wednesday- Aby sme sa mohli zahrať hru. Pugsley- Akú? Wednesday- Volá sa: Existuje Boh?

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Je to dobrá relaxačka, u které se člověk pobaví. Lehce morbidní postavičky hraničící mezi na pomezí hororu a božské reality. A já černej humor miluju.

Blahis

Blahis (hodnocení, recenze)

Pro mě asi nejzábavnější film mého života. Jedničku i dvojku si pouštím cca 2x do měsíce a vždy se bavím. Asi jsem taky tak trošku divnej.

 (hodnocení, recenze)

Moc Vás všechny shaním starou černobilou verzi filmu Addamsova rodina...je to pro mne dulezite...piste prosim na mail JRsound@seznam.cz....diky

Melory_Nox

Melory_Nox (hodnocení, recenze)

Jen tak někde člověk neuvidí tak perfektně sehranou rodinku, co si servítky moc nebere, samozřejmě s tro chou nadsázky. At je to tak či onak, jsou vlastně vzorem správvné rodiny, co drží pohromadě a to se mi na nich sakra líbí

 (hodnocení, recenze)

moc dobrá komedie...hrátky ADDAmsovců mladších nemaj chybu ale jako sourozence bych je nechtěl....

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama