Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za atmosféru, skvelý casting, Christinu a udržaného ducha predlohy 80%. Prekvapil ma námet. Na prvý celovečerný film som očakával postupné predstavovanie postáv a fádnu zápletku na pozadí neuveriteľných príhod nekonvenčnej rodinky, ale scenáristi vymysleli niečo dosť riskantné, čo sa nakoniec ukázalo ako plus. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil už jako malému a když jsem si to teď po letech znovu rozhodl pustit v originále, tak se mi to líbí snad ještě víc. Výborné hlášky, černý humor a Raul Julia s Anjelicou Huston jsou snad nejharmoničtější pár na světě. ,,You are a desperate woman consumed by greed and bitterness. We could have been such a friends" 90% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či vôbec existuje film, nakrútený podľa úspešného seriálu, ktorý by bol lepší, ako pôvodný seriál. Ani Addamsovci nie sú výnimkou. Legendárny čiernobiely seriál som sledoval najprv na ORF a neskôr som si to zopakoval s vydareným slovenským dabingom. Film som videl až teraz. Sem-tam som sa pousmial, sem-tam ma potešilo navodenie atmosféry podobnej originálu, ale celkovo to bol neopakovateľný zážitok. Teda v tom zmysle, že netúžim po opakovaní. Viem, že seriál je oproti filmu v neporovnateľnej výhode, pretože som ho videl pred množstvom rokov, ktoré zmenili spomienky na nostalgiu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů, které jsem hodnotil zpočátku mého působení tady na ČSFD, ač jsem jej snad nikdy pořádně neviděl a pamatoval si jen mlhavé útržky. Takže jsem to teď napravil. Addamsova rodina je snímek s jádrem rodinného filmu, avšak ověnčený černým humorem a korunovaný pěknou dávkou vcelku stravitelné morbidity. Kdo mě trochu zná, tak ví, že já takováto témata dovedu ocenit. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama