Reklama

Reklama

What Happened on Twenty-third Street, New York City

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1901, 1 min

Režie:

Edwin S. Porter

Kamera:

Edwin S. Porter

Hrají:

A.C. Abadie

Obsahy(1)

Co se stalo v newyorské 23. ulici? Korpulentní paní tu při krátkém zastavení nad větrací šachtou na procházce se svým manželem možná předznamenává slavné nadzvednutí sukně Marilyn Monroe. (kikulin)

Recenze (15)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímky z přelomu 19. a 20. století je těžké hodnotit. Z valné části jde spíše stále jen o experimenty s pohybujícími se obrázky. Tento snímek se taky tak zprvu tváří - z 90 % svého času zachycuje to, co se děje na 23. ulici New Yorku (procházející se lidé, zvědavci před kamerou, projíždějící tramvaj, vozy s koňmi etc.). Ale pozor - závěr mile překvapí svým vtípkem alá Marylin Monroe. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už o rok později byl Edwin S. Porter schopen vytvořit naprosto suverénní filmové počiny, jež mají kvalitní děj, nestatickou kameru a profesionálnější vyznění. Tento vskutku nemá ani jedno a toto dílko dokazuje alespoň to, jaké to byly v prvopočátcích kinematografie obdivuhodné skoky. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Běžný poklidný městský ruch. Co se ale stane na konci to asi nikdo nečekal. Zafouká vítr...... :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto bolo podľa mňa dosť zbytočné. Keďže poznám mnohé staršie filmy z mesta, tento mi veľký zmysel nedával, akoby bez deja. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Klidně bych na to koukal 30 minut. Pěkná ukázka z tý doby a mají tam docela provoz. Ještě by to chtělo záběr z nějaký hospody. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Hmm, kam sa za tie roky posunul film. Dnes keby toto niekto natočil tak bude rád ak si to niekto kukne na youtube. Za tú nadčasovú scénku jedna hviezdička naviac ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních filmů tehdejší doby je to dochované ve slušné kvalitě. A také se tu něco děje a film má vypovídající hodnotu, jelikož můžeme vidět historické záběry na New York na počátku 20. století. Prostě nejde jen člověka, co pobíhá po zahradě nebo atleta, který deset vteřin poskakuje, je to něco navíc. ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Film většinu času ukazuje lidi procházející po jedné newyorské ulici. Současného diváka překvapí akorát tak čilý ruch a nenucenost lidí, kteři si kamery vůbec nevšímají - Z pohledu člověka z roku 1901 se ale muselo jednat o neskutečně šokující pornografický film - je v něm totiž vidět kus ženského lýtka! ()

Reklama

Reklama