Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irene nastoupí jako recepční do velkého osamělého hotelu v rakouských Alpách. Zjišťuje, že dívka Eva, která na jejím místě pracovala před ní, za záhadných okolností zmizela. Spolupracovníci o Evě mluví vyhýbavě a také s novou kolegyní se nepokoušejí navázat žádný bližší kontakt. Bloudění labyrintem pustých hotelových chodeb, neosobní pokoj, který zdědila po své předchůdkyni, naprostá izolace od venkovního světa a nedostatek komunikace - to vše způsobuje, že se citlivá dívka propadá stále hlouběji do pocitů odcizení a strachu. Dívka navazuje náhodný vztah s mladíkem Erikem, který jí však nepřináší vytouženou úlevu. Tu jí neposkytuje ani náboženská víra, v níž byla vychována. Irene, stále zřetelněji se identifikující s Evou, proniká na svých denních i nočních procházkách stále hlouběji do okolních hlubokých lesů, jejichž mystickým středobodem je místní zlověstná atrakce - jeskyně Lesní víly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

FromHell 

všechny recenze uživatele

Občasné náznaky atmosféry a celkom zaujímavý aj keď vlastne už dávno otrepaný námet,to je všetko čo tento film ponúka.Frigidná bloncka v hlavnej úlohe plus niekoľko Rakúskych nýmandov na ktorých ma doslova bolelo sa pozerať. Nemôžem nespomenúť diskotékové ,,tanečné kreácie,, pri ktorých sledovaní som sa doslova hambil,že ten film vôbec pozerám.Určite sa to dalo aj v tomto minimalistickom duchu natočiť oveľa lepšie,no bohužiaľ,je to kravina na entú. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Malá ukázka toho, jak bez hudby vytvořit atmosféru, že by se dala krájet. Stačí k tomu jen trochu podivného hučení nebo šumění větru a nepříliš útulný hotel na pokraji lesa. Přiznám se bez mučení, nezůstala bych tam ani minutu! Ještě štěstí, že film neměl delší stopáž, to všudypřítomné tísnivé napětí se skoro nedalo vydržet. Velká škoda neslaného nemastného konce. Uvítala bych něco o fous konkrétnějšího, ale pořád lepší než nějaký krvák na závěr. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hotel, postel, chodba, sudba... přívěsek kovový. Bazén, blázen, píle, brýle... podvěsek mozkový." Copak se to děje v hotelové chodbě? Nic. Kdo to šustí v lese? Nikdo. Kdy se co ukrývá v jeskyni? Nikdy. A a co to vlastně číhá ve sklepě? Ha?! Taky nic. Ostatně myslím, že věc je zcela jasná. Jessica Hausner se tímto, vskutku děsivým filmem s "psychologizující atmosférou" (heh?), jen pokouší vyrovnat se s děsivým traumatem ze svého dětství, kdy jí na základní škole kdosi (nevíme kdo) rozšlápnul brýle a v nastalém zmatku jí kdosi (nevíme proč) sáhnul na koleno. Dobytek jakýsi. Pro další filmové terapie držíme palce. Oba dva. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divný hotel plný divných lidí, kteří dělají divné věci. A taky tam mají divnou jeskyni, ve které v 16.století bydlela čarodějnice. Ta byla nejspíš taky divná. Celkově divný film, který z mého pohledu neměl hlavu a už vůbec ne patu, ale vykazoval fungující atmosféru, takže byl do určité míry podivně fascinující a dalo se na něj koukat. Až mi to samotnýmu bylo divný. 55% ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Celková atmosféra filmu je OK - takový vyprázdněný minimalistický horor s letargickou hlavní hrdinkou - ale konec to shazuje. Aneb nechoďte sami do lesa, když si vaše kolegyně zrovna vypůjčí váš křížek. Mám trochu podezření, že to tvůrci vykradli ze známého: Co to máš na krku, na té tkaničce? / Toť křížek po mé matičce ... Tolik k platnosti Erbenova básnického odkazu dnes. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Rosa Waissnix, kteá hraje paní Liebig, je skutečnou majitelkou hotelu. (Fleatful)

Reklama

Reklama