Reklama

Reklama

Ledoví piráti

  • Česko Vesmírní piráti (více)
Trailer

Sci-fi ze vzdálené galaxie, kde má voda větší cenu než zlato. V jedné vzdálené galaxii je nejvzácnější látkou voda. Má mnohem větší cenu než zlato a drahokamy. "Říše Chrámu" má zásoby vody pod kontrolou a tím galaxii ovládá. Obrovské zásoby vody jsou ve formě ledu uschovány v mezihvězdných kosmických lodích. Jason (Robert Urich) a Roscoe (Michael D. Roberts) jsou piráti, kteří kradou vodu v Říši. Při jednom z útoků Jason unese princeznu Karinu (Mary Crosby). Karina vypráví pirátům příběh o svém otci, který se vydal hledat "Sedmý svět"- planetu, jejíž zásoby vody jsou dosud nedotčeny a nejsou pod kontrolou "Říše Chrámu". Od té doby Karina svého otce neviděla. Jason a jeho společníci se rozhodnou jít po stopách princeznina otce. Pokud se jim podaří najít "Sedmý svět" s bohatými zdroji vody, padne monopol "Říše Chrámu" a galaxie bude osvobozena od tyranů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

Lima 

všechny recenze uživatele

Sucharům vstup zakázán. Nedivím se vysokému hodnocení na www.badmovies.org. Tohle je lacinější verze Star Wars, či Star Treku, ze kterých si film utahuje a především si dělá legraci ze sebe samého. Prošpikován nadhledem a sebeshazovačným humorem se v konečném hodnocení po většinu stopáže drží v lehkém nadprůměru, coby příjemná zábava, o čtvrté hvězdě definitivně rozhodla poslední čtvrthodina, kdy se tvůrci utrhnou za řetězu a fenomén časoprostorového paradoxu, s oblibou několikrát použitý třeba v sérii Star Treku, je zde tak doveden ad absurdum, že jsem si s nevěřícím pohledem a pobaveným úsměvem v duchu řekl „Takový úlet se jen tak nevidí.“ A to se cení :o) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Půvabně papundeklově trashová vesmírná Princezna nevěsta se značně svébytným mixem dekadentně dětinského humoru. V mnohém jde o předchůdce Strážců galaxie i Válek hvězd naruby, stejně jako o následovníka Flashe "a-há" Gordona. Prostě od všeho něco, protože co deset minut filmu, to úplně jiný pes i jiná ves; chvíli je to pohádka, chvíli se nahání vesmírný herpes, chvíli se tam promenáduje Mrazík, chvíli je to druhý Mad Max, jindy Star Trek a pak zase Star Wars se vším všudy... Každopádně tedy film, ve kterém je vše. Nelze se divit, že je to v zámoří pro (ne)jednu generaci takový kult a vidět to v raných nácti, tak jsem v sedmém nebi. Takto jsem se alespoň nostalgicky zasnil, jaké by to bývalo bylo vidět v oněch raných nácti. Každopádně dostatečně ze řetězu utržená ptákovina (ostatně pusťte si zdejší trailer, který to představuje velmi trefně), aby byla v té správné náladě zábavná i dnes. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A společně si teď předvedeme, jak ukuchtit správný SF komediální film. Základ použijeme z Hvězdných válek (pirát, princezna, jejich vztah, vzhled techniky, týpci v baru a hudba, pouštní planeta, roboti, hloupí a ustrašení roboti, dětinští roboti, spousta dalších věcí), šmrncneme Šíleným Maxem (honička na pouštní planetě), ochutíme Vetřelcem (vesmírný červ), jemně nastrouháme trošku Marry Poppins (chůva), řízneme Sněhurkou (spící princezna), dodáme špetku Loganova útěku (všechny exteriéry a interiéry na planetě jsou původně nepoužité z LÚ), ovoníme Šógunem (vězení), pokapeme Kapitánem Bloodem (piráti, souboje, honičky, ženy) s velkou dávkou nadsázky a parodie (dostalo mě, když při cestě v podprostoru hlavní hrdinka porodila pár hodin po vášnivé noci dítě a do odpoledne z nemluvněte vyrostl statný třicátník, všichni ostatní postupně umírali při souboji na infarkt a stářím začínali senilnět). Nakonec přidáme kýčovitost a barevnost z Flashe Gordona a pohádkovost z Nekonečnýho příběhu. A vzniknou Ledoví Piráti, celkem zábavná parodie s několika obzvlášť dobrými hlody ( - Proč jsi toho robota udělal černýho? - Chtěl jsem, aby byl dokonalej.) Nebýt občas trošku nudnějšího děje a zezačátku příliš bouřlivé hudby, dal bych možná i čtyři. A kdyby Total Recall nenatočili až v roce 1990, řekl bych, že ten bar (vzhled a barmanka) okopírovali z něj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčkový mix všetkého možného, na čo si len spomeniete. Chvíľami béčkové Hviezdne vojny alebo Star Trek, o minútku na to ešte béčkovejší Mad Max, nedotiahnutá paródia na Votrelca a tak ďalej, a tak podobne. Výhoda je v tom, že to správne béčkovo funguje, neberie sa to vôbec vážne a rozuzlenie je na žáner výnimočne vtipné. Keď už stále padá písmeno Bé, tak by som tento film aj v rámci obľúbeného amerického písmenkového hodnotenia aj Béé ohodnotil. Len škoda, že pri tých somároch tu neboli aj kravy. No dobre, tak Béé mínus. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak Ice Pirates, mě teda vůbec nebavily. Z prva nechápu jakej kok dělal kostýmy, budoucnost a vesmír a týpci si to tam štrádujou v hadrech a rytiřským brněním z roku raz dva. Masky ušli, Perlmanovi sluší jenom pleška nebo rohy a rudej xicht, hrdinové mě nebavily, "záporáci" ? jak by smet.. jestli to teda vubec byli záporáci. Chvílema jsem to moc nepobíral. Před koncem ten zrychlenej čas jak všichni bojovali a stárli to se mi libilo, ale jinak tenhle film je jenom béčkovej výkřik do tmy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám raději silné 3 než slabé 4, i když některé scény a nápady by si to možná zasloužily. Na každý pád jde o film, na který se znovu rád podívám a nechám se opět pobavit. Tvůrci spatlali dohromady, co se dalo, ale vědomě a s hodně velkým nadhledem. Řekli si, když někdo může ve vesmíru odehrát pohádkový příběh (Star Wars), tak proč ne třeba rytířský dobrodružný? Vrazili do toho mírné parodie na Mad Maxe a na Star Trek, okořenili britským šarmem v podobě chůvy, přidali templáře, dokonce kulturistky (!) a podle mne hodně vtipný závěrečný časový paradox, jehož ukončení hodně pobavilo (trochu to připomnělo Robina a Marianne, jak zestárli ve stejnojmenném filmu). Jak do tohohle uvrtali Anjelicu Huston, to mi zůstává neskutečnou záhadou, ale její role drsné šermířky se jí hodně vydařila. Navíc si to celé drží takový ten jemný humor (spíš se člověk celou dobu mírně usmívá, než by se řehtal), vůbec ne fekální (až na jednu scénku, ale ta mě fakt pobavila), chvílemi dokonce inteligentní, celé té partě ty hlášky navíc věřím, příběh taky funguje, hudba rovněž, některé vtípky jen jakoby bokem a v pozadí se taky vydařily, takže za mě skutečně pohodová sci-fi parodie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnohých filmov, ktoré sa snažili zviesť na vlne úspechu Star Wars. Čím to je, že žiadna z tých kópií neuspela? Toto pôsobí ako taký mix Spaceballs a nejakých pirátskych a rytierskych filmov, keďže sa tu rytieri v typickom brnení premávajú na vesmírnych koráboch. Vykráda sa tu všetko možné od Star Wars, cez Aliena, Mad Maxa až po Barbara Conana. A aj keď som sem tam nejaký pokus o vtip zaznamenal, tak tých vydarených je minimum. Väčšinou to pôsobilo len trápne. Zápletka je rovnaký mišmaš ako rekvizity a žánre, ktoré sa tu mixujú a výsledok je proste len WTF. Pokiaľ máte radi obskurné trashe, tak to za doplnenie znalostí stojí, ale žiadna veľká zábava to nie je. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo by ste čakali od filmu, ktorý vznikol v tom nádhernom hollywoodskom období plnom hviezdnych vojen, odvážnych archeológov a mimozemských privandrovalcov - či už zlých alebo dobrých. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tomu tu slabší třetí hvězdu nakonec dám, ale jen proto, že na osmdesátkovou parodii to má zajímavé nápady a není to jen neřízená ztřeštěnost. Jinak mě to ale míjelo, protože to paroduje Star Wars, Star Trek, hard sci-fi (resp. sci-fi fantasy) obecně, Mad Maxe a taky filmy o pirátech a rytířích, z čehož mě osobně zajímá jen jedno a u zbytku jsem chápal, čemu se mám smát, ale smích to ve mě nevyvolalo a příběh mě taky zrovna nebavil. Cca tři scény ale jsou jak od Douglase Adamse a konec asi nejvíc, takže nemůžu říct, že bych si tu nic nenašel, ale vracet se k tomu nebudu. A fekální humor tu bohužel taky nechybí, i když ho je naštěstí málo. Jen teda už první gag byl fekální, tak mě to dost vyděsilo, ale aspoň z toho vylezla docela vtipná pointa. Teď jen najít chuť na Spaceballs, ale to asi chvíli potrvá... Slabé 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je trošku mätúci, ale napriek tomu je to mimoriadne vtipný sci-fi film, ktorý vyzerá ako spinoff z Hviezdnych vojen vyrobený v zaostalej galaxii. 5/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když bych od filmu čekal nové Hvězdné války, tak bych zažil hořké zklamání. Protože jsem čekal béčkový brak, tak jsem nakonec velmi spokojený. Ledoví piráti si půjčily několik motivů z Lucasovy ságy, řízli je postapem George Millera a přidali trochu humoru. Výsledek kupodivu není špatný. Nejde přímo o parodii, jen o odpočinkové béčko, které se sympaticky nebere vážně. Některé nápady jsou téměř geniální. Bohužel je vyvažují hluchá místa a občas vyloženě dětinské vtípky. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zabavna sci-fi komedie z osmdesatek. Na zem ji trosku srazi jakasi nekonzistentnost, jak spravne zminuje ve svem komentari kolega DaViD´82, ale zas je tam Mary Crosby... :) Ztrestena osmdesatkova oddychovka pro celou rodinu. 3+ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ježíš to byla kravina. Ice Pirates jsem dlouho sháněl, pod dojmem z popisu v Encyklopedii Fantastických Filmů jsem měl dojem, že to bude parádní jízda. No, nebyla. Nápad by tu byl, ale u takovýchto béčkových dobrodružných sci-fi záleží na zpracování. Tady to Ice Pirates prohrávají na celé čáře, protože efekty jsou ubohé, příběh nenadchne, vtípky a komické scény jsou trapné i na mě a to je co říct, akční scény jsou naprosto debilní... Nebo můžete brát vážně těžkotonážní a nepohyblivé roboty jak se spolu pokouší mlátit řemdihy a sekyrami za naprosto nezvládnutého střihu? A piráti na vesmírné lodi s meči a se stejnou výzbrojí bojují i hlavní padouši, kteří sice mají blastery, ale jen aby se neřeklo. Cha, stačila by hrstka vojáků nebo Chuck Norris s dvěma kulomety a bylo by po Impériu... No nevím, znám mnoho podobných filmů z 80. let, ale takovou blbost jsem dlouho neviděl. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Vesmírná scifi pohádka zřetelně inspirovaná Star Wars. Pokud je vám méně než 10 let, pak by se vám mohla líbit. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako malej jsem byl z tohohle filmu totálně na větvi:) Po zhruba 20 letech jsem si film připomněl a musím říct, že je to strašná kravina, od herců, přes vizuální stránku, dialogy atd. atd.... Jedna hvězda za sem tam povedenej vtip a asi i nostalgii z dětství ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Mé bulvy během uplynulého týdne uzřely několikero prudce kvalitních vykopávek z osmdesátých let, ale tahle patří rozhodně k oněm z nejlepších. Opět příklad výtvoru, kde je naprosto všechno. Ne, skutečně, VŠECHNO. Těžko pohledat scénu, která by nebyla vykrádačka nějakého filmu. Lehce tam tak uvidíte kdeco připomínající filmy jako Star Wars, Star Trek, Dune, Alien, Mad Max... No já si je už všechny nevybavuju, protože to byla fakt kvalitní kravina, natočená podle celkem předvídatelného schématu: každých deset minut ve stylu jednoho vykradenýho filmu. A to všechno a la Space Balls. Každopádně mi ale přišel ten rozpočet trochu vyhozenej z okna. Zpracování, výkony i efekty neyly nic moc a z hudebního doprovodu si vybavím jen tu parodii na hudbu Star Wars. A navíc mi celej film vrtalo v hlavě čím platí za pivo když platidlo je voda. No nic, je to prostě skoro průměrná hovadina, kterou už si asi dneska nikdo normální nepustí, protože, krom všeho ostatního, strašně zestárla. ()

Reklama

Reklama