Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený v lesích, obehnaný kamennou zdí je zámek, kde žije princ Kryštof (I. Trojan) se svou nevlastní matkou (V. Freimanová). Zámek, kam nesmí vstoupit žádná žena… Královna se kouzly nejprve zbavila svého manžela a nyní bedlivě střeží, aby její trůn neohrozil sňatek jejího nevlastního syna. Pak by totiž přišla o všechno – o korunu i o svou krásu a moc, jak jí předpovědělo její kouzelné oko. Láska však hory přenáší… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Veronice Freimanové role bestií padnou víc, než když má hrát královnu hodnou a laskavou. Ivan Trojan byl výborný princ, Kamila Špráchalová princezna, jakých je čtyřiadvacet do tuctu a její sestra Evženie byla přesně ten přemoudřelý převtipný mladší sourozenec, který diváka irituje v mnoha jiných pohádkách. Škoda toho, že se král mihne na obrazovce jen tak dlouho, aby si vypil sklenici vína a řekl jednu větu, když už mám v pohádce krále, který má jeden z nejkrásnějších hlasů naší scény, nechala bych ho mluvit až do úplného zblbnutí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mě tu napadají - že byl Ivan Trojan dobrý i jako mladý herec a že by Kamile Špráchalové slušely i charekterní role kromě dabingu, ve kterém je ovšem skvělá. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Trojan a Freimanová to berou hodně vážně, což je v této pohádce dvakrát dobře, protože při daném scénáři a formátu skýtá jejich hraní libost i zvrhlou zábavu. Naopak obě princezny, resp. jejich představitelky, celou dobu půsbí jako dvě husičky na výletě. Proč ne, řekl by sis, tyto postavy mohou prosvětlovat ponurost království, do nějž přijely. Tak určitě. Viděl jsem to až od půlky, takže hodnotit naštěstí nemusím. Z hlediska klasické psychoanalýzy velmi zajímavá pohádka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemám rád zdlouhavé pohádky, kde trvá třetinu stopáže, než se dozvíme, oč vlastně jde. Mezitím pořád sledujeme let káněte (zpočátku jsem myslel, že jich je víc, ale jasně, po dvaceti minutách už bylo jasno, dokonce i co je zač), do toho hudba s texty jak z pomocné školy, obří vševidoucí oko, za které by se nestyděl James Bond, a jediným pozitivem je Kamila Špráchalová, která jediná hraje přirozeně a dobře se na ni dívá, zvláště když se usmívá, má moc hezké ďolíčky. Trojan hraje jako vždy v podstatě sám sebe - jeho herecký rejstřík mi přijde omezený a stále stejný - a když dělá, ach, jak ho ty kruté souboje na nože znechucují, je to naprosto trapně zahrané. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý vidět slavné herce v dílech, která slávě předcházela. Zde Ivan Trojan a nutno dodat, že solidní. Zaujala taky Veronika F. v roli starostlivé macechy :-). Jinak ale zcela průměrná pohádka, která neurazí ani nenadchne... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když už se zamilujete na první pohled, je príma, když vám macecha připraví alespoň turnaj, kde svou nepoznanou nastávající alespoň jako muž přemůžete. Nakonec vás pták ochrání před okem a tím osvobodí otce. Trochu to zlehčuji, ale tato průměrná pohádka ničím neoslní. Navíc jsem byl rád, že příšerná hudba, která mě odrazovala od sledování filmu, pak v jeho průběhu už tolik neotravovala. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Typický devadesátkový vizuál. Dramatická hudba a rozmazané záběry na přírodu, pokus o výpravnost. Jenže příběh stojí za starou bačkoru a princezny nevím proč vyfasovaly ošklivé paruky. Nejhorší ovšem je nezáživná ústřední dvojice, kterou s přehledem zastíní Veronika Freimanová. Mírný televizní podprůměr. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan byl v roli prince strasny ocas, ale Freimanova si svou korunu uzivala neskutecne a ona je ta, ktera tahne tuto pohadku alespon k prumeru... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nepochopil, pokud královna nechtěla, aby její nevlastní syn neskončil na jejím trůně, tak ho mohla rovnou sbalit, ne? :-D ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ach další pohádka plná zla, nenávisti, kouzel, ale také lásky a lidské obětavosti. Sice je hezké, že pohádka se většinou odehrává v krásně barevných lesních exteriérech, když téma a zpracování malým dětem moc neřekne. Hudba i písně jsou šílené, zpomalené záběry zcela nesmyslné, herecké výkony průměrné. Tyto pohádky opravdu vícekrát ne. Hudba: Ladislav Simon ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Feministicky laděná pohádka, v níž odvážná princezna jde za svou láskou a taky si ji vybojuje. Co ovšem viděla na bačkorovitém princi, který svou macechu poslouchá jako hodinky a neprojeví ani špetku vlastního názoru, to opravdu nevím. Navíc jsem celou dobu trnula, jestli se nedočkáme i incestu a macecha se nebude chtít za prince vdát. Ten by se tedy pravděpodobně nebránil. Každopádně zbytečná pohádka, jejíž poselství malým chlapečkům je opravdu velmi, velmi sporné. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Já se přece nikdy nemýlím." Televizní pohádka, jejíž hudba, společně se zpěvem, mi způsobily trnutí krve v žilách, podávající jasný důkaz o výměně rolí ve společnosti a doprovázená travesti show naruby, za bedlivého dozoru obřího oka. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Pohádka, u které si dost dobře nedokážu představit, že by se mohla líbit dětem. Námět jak ze shakespearovské tragédie, depresivní hudba balancující na hranici poslouchatelnosti a pomalé, utahané tempo. Já osobně jsem coby malé děcko tenhle typ pohádek nesnášela. Plusové body dávám za herce, hlavně Ivan Trojan má můj obdiv za to, že dokáže působit mužně i ve žlutých punčocháčích. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z řady potemnělých pohádek. Ty já moc nemusím. Zde jako výplň sloužil let káněte, příšerná hudba, která mě tahala za uši už krátce po začátku a pak ty zdlouhavé řeči mezi královnou a okem. Naopak mladý Ivan Trojan v pohádkách byl trochu úkaz a Kamila Špráchalová zase jedna z nejsympatičtějších princezen či dívek v tomto typu příběhů. Bohužel Kristina si nic nevybojuje. Kdyby nebyl poblíž ptačí dravec... ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé vidět Veroniku Freimanovou jako pořádného zloducha a Ivana Trojana hodně zamlada, když ho ještě moc lidí neznalo. Taky je škoda, že Kamila Špráchalová zmizela do dabingu (v poslední době třeba princezna Fiona ve Shreckovi 2), stojí za to ji vidět v celé kráse. Zajímavý námět, kdy proti sobě stojí dvě ženské hrdinky, i sympatičtí herci by si ale zasloužili lepší scénář. ()

Reklama

Reklama