Reklama

Reklama

Saw: Hra o přežití

  • USA Saw (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krvavá hra s pravidly ostrými jako pila... Ve špinavé sklepní umývárně se proberou z bezvědomí dva muži, fotograf Adam a doktor Lawrence Gordon. Oba jsou připoutaní okovy k potrubí a nemají tušení, jak se zde ocitli. Mezi nimi leží muž s prostřelenou hlavou. Z magnetofonových pásek, které u sebe najdou, se muži dozvědí, že se stali oběťmi sadistického maniaka, zvaného Skládačkový vrah. Jeho specialitou je vhánět nic netušící lidi do důmyslných pastí, z nichž zpravidla není úniku. Každá z nich však má svůj skrytý význam. Oběti se vlastně ocitají v krvavém očistci, a jen málokoho čeká vykoupení. Pro Adama a Lawrence platí v této smrtící hře pravidlo, že místnost opustí živý jen jeden z nich... Psychothriller, který si libuje v rafinovaných krvavých nástrahách, natočil jako svůj debut režisér James Wan ve spolupráci s hercem a scenáristou Leighem Whannellem. Nízkorozpočtový snímek se stal senzací na festivalu Sundance v roce 2004. Kromě šokujících výjevů totiž nabídl i to nejlepší, čím se vyznačovaly podobné snímky z poslední doby, zejména thriller Sedm, horory typu Cela a Kostka, ale i nesčetné počítačové hry s dobrodružnou tematikou. (Česká televize)

(více)

Diskuze

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Čekal jsem mnohem víc. Blbeček narušený detektiv, který si vezme jen jeden zásobník. Vrah měl v zásobě další zásobník. Asi stačí nebýt policajt, aby se člověk zásobil náboji, kdyby mu došly. Tři lidi se postupně perou o zbraň s možným vrahem, nikdo neuspěje. Když někoho zneškodním, tak ho dorazím, neudělám tu blbost, že zdrhnu a on se v klidu probere. Když někomu, kdo mě a mou dceru chce zabít, vezmu zbraň a mám jeho hrudník dva metry před sebou, tak střílím a nevolám manželovi jako idiot. Lékař, který má být inteligentní, místo toho, aby svou košili použil na přitáhnutí si mobilu, ji použije na zaškrcení nohy, aby si ji mohl uříznout?  To je fakt debilní vtip. Policajt stalker, který ani neví, že mě unesli, co to je? Ví o cizím chlapovi v mém bytě, ale nic s tou informací nedělá, jen se potácí pomateně po zaneřáděném bytě. Když má vraha před sebou a drží zbraň v ruce, tak si ho nechá idiotsky utéct. Ten film je tak plný takových stupidit, že zklamání je opravdu velké. 

Uživatel Lenina666 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

HolyKeeper

HolyKeeper (hodnocení, recenze)

m.abrams

Tim chces rict, ze film na Blu-ray je oproti tomu na DVD zpomaleny nebo co? Film je snad pokazde stejny, jen muze byt "plynulejsi", pokud ma vic snimku za vterinu..

na příspěvěk reagoval m.abrams

m.abrams

m.abrams (hodnocení, recenze)

Lucasion

DVD se přehrává rychlostí 25 snímků za vteřinu.
BD se přehrává rychlostí 23,976 snímků za vteřinu.

Film má na DVD 99 minut, to je 5 940 vteřin, při rychlosti přehrávání 25 snímků za vteřinu, má film celkem 148 500 snímků. Pokud se tedy Blu-ray přehrává 23,976 snímků za vteřinu , tak má film při celkovém počtu 148 500 snímků, zaokrouhleně 6 190 vteřin, to je zaokrouhleně 103 minut.

Zjednodušeně: Každý film je na Blu-ray delší, než je na DVD. :-)

na příspěvěk reagoval Lucasion, HolyKeeper

SidVicious

SidVicious (hodnocení, recenze)

mikessc

To jo Jigsaw zabíjí lidi kteří něco provedli,neváží si života,vydělávají na utrpění jiných.Jigsaw rozhodně spravedlivý zabiják.

mikessc

mikessc (hodnocení, recenze)

SidVicious

Námet je perfektný , a najviac sa mi na tom páči že JIGSAW si vyberie ludí ktorý maju niečo na rováši (nikto v jeho pasti neskončí bez príčiny) .

na příspěvěk reagoval SidVicious

SidVicious

SidVicious (hodnocení, recenze)

Skvělý horor se zajímavým námětem.Nejde o žadné gore,splatter,slasher,zombie-horor,exorcismus ani italské giallo ale vrah který si s obětma pěkně pohraje než je pošle na smrt a on je vlastně ani nezabijí zabijí se sami.Ale film se mi zdá zbytečně protáhlý.

na příspěvěk reagoval mikessc

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Neví se něco o obnovené premiéře v Čr? Celkem škoda, že u nás se to moc často neděje...

tatooine

tatooine (hodnocení, recenze)

no pozeram po troch rokoch a opat bola samozrejme debatka, ci je toto horor a mysteriozny :)

 

lebo samozrejme nie je ani jedno

 

krimi/triler

 

tu ani nie je o com sa bavit, toto je uplne jasny krimi/triler. nic viac

 

mimochodom, nepise sa horror/thriller, ale triler/horor

Uživatel tatooine smazal svůj příspěvek.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Alice02

Že se živil jako voyaer. Žil prázdnej život kterej trávil sledovánim druhých. Nedokázal žt naplno, takže si nevážil života. Tak jsem to pochopil já. A Gordon si nevážil života jako takovýho. Ne jen svého. Nekoukl na pacienty jako na lidi (scéna v nemocnici kdy ho Zep opravuje větou- "Jmenuje se John doktore Gordone.") Toť muj názor. Mě by především zajímalo čim se provinil právě Zep (zřízenec v nemocnici)

Alice02

Alice02 (hodnocení, recenze)

Rofodog

No.. ten tam byl nejspíš za to, že si nevážil rodiny, měl na prvním místě práci a scházel se s milenkama, ne? Ale to ještě neznamená, že si nevážil života, že :) Jinak, za co tam vůbec byl Adam??

na příspěvěk reagoval Žralok

Rofodog

Rofodog (hodnocení, recenze)

Nechtěl zkoušet lidi co si nevážili života ? Protože Gordon byl lékař a nějak jsem přehlédl, že se pokusil nějakým způsobem zabít.

na příspěvěk reagoval Alice02

HolyKeeper

HolyKeeper (hodnocení, recenze)

Rieux

Aha, tak to dik.. To jsem si vubec neuvedomil.. Jsem mel vsugerovane uplne, ze tam lezi na miste Jigsawa.. Moje nepozornost :)

HolyKeeper

HolyKeeper (hodnocení, recenze)

Koukal jsem na par stranek prispevku, ale nezahledl jsem odpoved na mou otazku.. tak se zeptam.. :)

Kdo ma byt ta lezici mrtvola uplne na konci filmu? Je to zaver, kdy pravy vrah uz odchazi z mistnosti, tak je o nej Adam opreny.. Je to filmova chyba nebo neco zamerneho co mi uniklo? Diky za odpoved :)

na příspěvěk reagoval Rieux

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Tento žánr se mi nějak moc nezamlouvá.Řezání či trhání (bo co tam vše bylo použito) rukou nebo nohou,to je zkrátka Pohádka.

na příspěvěk reagoval mojedatabaze

Rieux

Rieux (hodnocení, recenze)

xhc: SPOILER odpoviem za neho. kedysi davno som to tu uz pisal, ze v scenke ked tapp a sing prijdu do domu kde je jigsaw je podla flashbackov na konci vidiet jigsawovu tvar, napriek tomu ze ho tapp videl nazivo aj tak podozrieva dr. gordona...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

ten soundtrack je proste fascinujici,bez toho by to nebylo ono.serie saw je sice porat to same dokola, ale i tak mosim zatleskat scenaristom, ze porat dokazou vymyslat tak dobre a zajimave zapletky. clovek je pak nakonci uplne zazkoceny z toho jak to nakonec bylo:) 

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

frajerka: Tak například přízrak univerzity- Je tam vrah, postupně se odhaluje jeho totožnost. Stejně jakoje tomu u SAW. Přízrak univerzity je ale SAW nenipodle tebe mystery ? To mi moc smysl nedává.

frajerka

frajerka (hodnocení, recenze)

Žralok: Prízrak univerzity.Zelená míla,Prekliati ostrov.Ale je ich viac.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

frajerka: A teď důvody proč podle tebe SAW neni mysteriozní. Jak řekl Tom Riddle: Udej příklad filmu kterej je podle tebe mysteriozní.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Umm... My od začátku vůbec nevíme, o co jde. Proč tam ti dva jsou, jak se tam dostali, či dokonce o co kráčí. Mysteriózní = záhadný. Každá klasická detektivka = mysteriózní. Do důsledků každý film či seriál, který staví příběh na vyšetřování nějaké záhady, ať už policistou či obyčejným člověkem, je mysteriózní. Ve všech dílech Saw takové detektivní pátrání skutečně probíhá, v prvním prostřednictvím Tappa, ve druhém detektivem Matthewsem a Kerry, ve třetí opět Kerry, ve čtvrtém Riggem, v páté Strahmem atd... Detektivní prvek a odhalování toho "co se vlastně stalo" je nedílnou součástí téhle krvavé frančízy, a proto je tak jako tak mysteriózní. Ostatní díly to v žánru dokonce koukám nemají uvedené, což chápu, první díl má na detektivní složku zdaleka největší důraz.
Tak, to byla definice žánru "mysteriózní", teď bych poprosil uvést nějaký příklad mysteriózního filmu, abych mohl názorně ilustrovat, že ať uvedete jakýkoli, bude mít se Saw nějaké styčné body.

frajerka

frajerka (hodnocení, recenze)

tajemný, záhadný, tajuplný, mystický.Ale to ešte neznamená že saw ním je.Len kvôli tomu že nevieme od začiatku až do konca kdo je vrach ešte neznamena že je Mysteriozny.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

frajerka: Dam, až mi sdělíš z jakýho důvodu si myslíš že SAW neni mysteriózní a co pro tebe to slovo znamená.

frajerka

frajerka (hodnocení, recenze)

Žralok: Ale chod.A čo kriminálky.Tam tieš nevieš kdo je vrach a kvoli tomu to je misteriozny.Prosím premýšlaj.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

morena.jea: Za znalce se nepovažuju a nikdy jsem to o sobě netvrdil. Ale na tom že nikdo kdo ví o čem je SAW jako film nebo jako celá série. Nemůže tvrdit že neni tajemnej. Ta série je celá postavená na brutalitě a TAJEMNU...

morena.jea

morena.jea (hodnocení, recenze)

Žralok: Keďže som "člověk kterej o tom absolutně nemá ponětí" sa s tebou ako znalcom už odmietam dohadovať.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

morena.jea: Nemluvil jsem pouze o konci. Zkus si muj příspěvek přečíst ještě jednou. A pořádně. Tvrdit o filmu kterej je založenej na tajemnu. Stejně jako celá série. Že neni mysteriózní může snad jen člověk kterej o tom absolutně nemá ponětí co to znamená.
Tom Riddle: Díky za podporu :)

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Saw pochopitelně je horror i mysteriózní. Ostatně stačí si pročíst nějakou tu kritiku od profesionála, kupříkladu hned první, která na mě vyskočila, praví "This movie brings back the mystery to horror." :o)

morena.jea

morena.jea (hodnocení, recenze)

Žralok: naposledy - to že neviem ako film skončí ešte neznamená že patrí to kategórie "Mysteriózne" !!! Potom by sa tam radili všetky filmy s prekvapivým záverom a takých je hodne.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

frajerka: Neni tajemnej ? Tojsme asi viděli každej něco jinýho. Ty jsi hned věděl o co tam jde ? Kdo je vrah ? Jakej má motiv. Z jakýho důvodu ty lidi mučí a zabíjí a co ho k tomu dovedlo ? Neee vůbec neni tajemnej.

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

Reklama

Reklama