Reklama

Reklama

O ztracené lásce

(seriál)
Pohádka / Rodinný
Česko, 2002

Režie:

Viktor Polesný

Předloha:

Eva Hudečková (kniha)

Scénář:

Eva Hudečková

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Danica Jurčová, Zlata Adamovská, Jiřina Bohdalová, Vladimír Dlouhý, Zdeněk Dušek, Arnošt Goldflam, Hana Gregorová, Jiří Langmajer, Svatopluk Skopal (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Devítidílný televizní seriál O ztracené lásce byl natočen podle stejnojmenné knihy a scénáře Evy Hudečkové. Říši krále Skrčka z Fištrónu postihne prokletí, jedno neštěstí stíhá druhé, lidská srdce se naplní bezohledností a krutostí, ztracen je i královský syn Pravoslav. To všechno způsobilo zpupné rozhodnutí krále vykázat ze země lásku jako nepotřebnou a bezvýznamnou věc. Naději pro budoucnost přináší venkovské děvčátko Honza. Přestože jí sudičky daly do vínku mnoho požehnaných vlastností, neuchrání ji od osudových ran a bolesti. Musí projít mnoha těžkými zkouškami, je stíhaná spíš zlem než dobrem, stává se terčem zášti a zloby. Honza se ale odmítá podřídit zlu a nenávisti, hledá ve svém srdci lásku jako jedinou možnou cestu k ostatním lidem. Snaží se zachránit osud milovaného prince Pravoslava i celé země, často se ocitá v nebezpečí smrti, když se obětuje pro jiné. Její strastiplnou pouť provázejí pohádkové bytosti, často stejně nevyzpytatelné jako lidé, s nimiž se na životní pouti potkává. Šťastný konec vše napraví, je však draze vykoupen a cesta k němu vede peklem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
wictoria

wictoria (hodnocení, recenze)

nám se to s manželem líbilo tak, že jsme si neváhali tenhle seriál koupit na dvd a občas si to doma na pokračování pouštíme. Depresivní to je, to jo, ale je tam krásná hudba a kamera... a konec vždycky obrečím :-) P.S. některé triky jsou ale opravdu k smíchu, včetně toho kolotoče

Valentýna

Valentýna (hodnocení, recenze)

Ten seriál opravdu je místy dost nepřesvědčivý. Já jsem četla knižní předlohu a naprosto mě uchvátila, jenže má jeden problém - není zfilmovatelná, pokud ten film nenaplníte až po virtuální okraj počítačovými trikovými efekty. A vzhledem k tomu, že v seriálu jich zase tak moc nebylo (aspoň jsem si všimla míst, kde vyloženě chyběly), nemůže to být dokonalé. Musím ale uznat, že to mělo tu správnou magii, stejně jako kniha. Jenže to není primitivní pohádka, kterou pochopí každý - je to složitý příběh o hledání vlastní cesty. Proto to vlastně nemělo být natočeno jako pohádka. FIlm za knihou bohužel lehce kulhal.

Lao

Lao (hodnocení, recenze)

Nadějný projekt, začátek skvělý. Později se vše začíná komplikovat až se nechce věřit že se to do 9 dílů vleze. Ono vleze...bohužel většinu nacpali do posledního dílu, pak jen nevěřícně koukáte, jak mohli tvůrci závěr tak zbabrat. Připadá mi že jim došel čas i peníze. Celou dobu se efekty na televizní poměry drží na vysoké úrovni (kluci z QQ se nemusí stydět). Ovšem jedna ze závěrečných scén na kolotoči je úplně k smíchu. Jinak tento seriál určitě zdobí výborná kamera. koda...mohla to být filmová událost, takhle zůstane jen zklamání ze zahozené šance.

Reklama

Reklama