Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O hezkou Brikitu má zájem šikovný a hezký mládenec ze vsi, jenže ta čeká na prince. A dočká se! Princ Dalamánek je však tlustý a myslí jenom na jídlo. A princ Gracián? Ten je zase líný a myslí jen na parádu. Když se královští nápadníci dozvědí, že dům je zadlužen a princezna nedostane žádné věno, opustí ji… Víte, že západočeský kraj je plný pohádek? Nevěříte? Ale to neděláte dobře! Tak třeba taková Šumava, tam najdete pohádku pod každým smrčkem, u každého potoka, v každé chalupě. Chce to jen pozorně se dívat a najdete ji s námi. My Vám dnes nabídneme jednu v cyklu Pohádka pro pamětníky. Natočila ji v roce 1977 L. Koutná a do hlavních rolí obsadila L. Peška, T. Medveckou, V. Jandáka a V. Vosku. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další studiová pohádka s vymalovanými kulisami a krajovým jazykem. Jenže on ten děj zase až tak originální není. Princezna, která čeká na toho pravého, který ovšem musí splňovat parametry bohatosti a honosnosti (jako každá ženská). A tak pozná dva líné prince, aby poznala, že nejlepší je sice chudý venkovan, který jí má ale rád. Václav Voska vypadal víc jako tatík z chalupy než král. Víc mě ale na pohádce nezaujalo, protože originalitou zrovna neoplývala. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Další z ranku nesnesitelných napravených princezen, tentokrát ještě v nářečí. Král Voska je příjemný tatík, Jandák byl zamlada správný venkovský chasník (taky to není jeho jediná pohádka v nářečí) a rozmazlená princezna Medvecká je neskutečně roztomilá. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám pouze za ilustrované prostředí a za neodolatelný hlas Vladimíra Hrubého který nadaboval kohouta. Jinak obsahově bohužel nepřirozená slátanina. Tatínkova holčička byla rozmazlená, hubatá a líná a k chudému mládenci se zachovala dost hrubým způsobem. Ale on byl tak dobrá duše že si na tu hlavu nechal kálet a nakonec ji zachrání před namyšleným princem podobné povahy jako ona. No, a naráz se ona bleskurychle polepší a už nemá na válení se v posteli a na zlé chování ani pomyšlení. Tak jo no... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1973 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Princezna Brikita“. (Miggi90)

Reklama

Reklama