Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O hezkou Brikitu má zájem šikovný a hezký mládenec ze vsi, jenže ta čeká na prince. A dočká se! Princ Dalamánek je však tlustý a myslí jenom na jídlo. A princ Gracián? Ten je zase líný a myslí jen na parádu. Když se královští nápadníci dozvědí, že dům je zadlužen a princezna nedostane žádné věno, opustí ji… Víte, že západočeský kraj je plný pohádek? Nevěříte? Ale to neděláte dobře! Tak třeba taková Šumava, tam najdete pohádku pod každým smrčkem, u každého potoka, v každé chalupě. Chce to jen pozorně se dívat a najdete ji s námi. My Vám dnes nabídneme jednu v cyklu Pohádka pro pamětníky. Natočila ji v roce 1977 L. Koutná a do hlavních rolí obsadila L. Peška, T. Medveckou, V. Jandáka a V. Vosku. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Další z ranku nesnesitelných napravených princezen, tentokrát ještě v nářečí. Král Voska je příjemný tatík, Jandák byl zamlada správný venkovský chasník (taky to není jeho jediná pohádka v nářečí) a rozmazlená princezna Medvecká je neskutečně roztomilá. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná a pohodová pohádka. Václav Voska mě příjemně překvapil a myslím, že všichni herci včetně paní Medvecké, zvládli chodské nářečí na jedničku. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám pouze za ilustrované prostředí a za neodolatelný hlas Vladimíra Hrubého který nadaboval kohouta. Jinak obsahově bohužel nepřirozená slátanina. Tatínkova holčička byla rozmazlená, hubatá a líná a k chudému mládenci se zachovala dost hrubým způsobem. Ale on byl tak dobrá duše že si na tu hlavu nechal kálet a nakonec ji zachrání před namyšleným princem podobné povahy jako ona. No, a naráz se ona bleskurychle polepší a už nemá na válení se v posteli a na zlé chování ani pomyšlení. Tak jo no... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak za to nářečí si herci minimálně čtyřicet procent zaslouží. Dvacku dávám za to, že to bylo milosrdně krátké. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další studiová pohádka s vymalovanými kulisami a krajovým jazykem. Jenže on ten děj zase až tak originální není. Princezna, která čeká na toho pravého, který ovšem musí splňovat parametry bohatosti a honosnosti (jako každá ženská). A tak pozná dva líné prince, aby poznala, že nejlepší je sice chudý venkovan, který jí má ale rád. Václav Voska vypadal víc jako tatík z chalupy než král. Víc mě ale na pohádce nezaujalo, protože originalitou zrovna neoplývala. ()

Reklama

Reklama