Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick: Temná hrozba představuje spojovací článek mezi filmy Černočerná Tma a Riddick: Kronika Temna. Po opuštění planety obývané krvelačnými tvory se Riddick, Imam a Jack setkají s vesmírnou lodí, jejíž kapitánka loví ty nejhledanější násilníky a vrahy, které však neodevzdává do rukou spravedlnosti, ale dělá si z nich živé sochy. Riddicka samozřejmě zná a chce z něj mít svojí trofej, jenže předtím se chce trochu pobavit a vidět jeho schopnosti v akci... (cyberhawk)

(více)

Recenze (83)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dynamické, efektné, zaobalené do hutného kúzla sci-fi. Ale príbeh sa dá zhrnúť do vety bez jedinej čiarky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Marečku Vincente, podejte mi párátko. Spojovačka mezi Černočernou Tmou a Chronicles Of Riddick je poměrně neobvykle (a dnes už nijak úchvatně) animovaná jednohubka, která má bohužel příliš málo času na to, aby z velmi zajímavé postavy poněkud úchylné velitelky vytěžila něco zajímavějšího než pár náznaků. A to je škoda, protože jinak nemá animovaný Riddick kromě úvodní přestřelky (a hlasu skutečného Vina Diesela) co nabídnout - příběh je ostudně jednoduchý a zvládne za tu krátkou dobu i několik klišé. Jediným účelem celé téhle věcičky je evidentně jen budování image Riddicka jako smrtonosného motherfuckera, který čas od času ucedí nějakou tu hlášku (a náhodou se ve zlomových momentech vždycky zachová jako rovný chlap). Tomu samotnému se nedá nic moc vytknout, nakonec je to společné dítě Diesela a Twohyho, kteří si obchodní značku jménem Richard B. Riddick velmi moudře hýčkají na horší časy. Ale objektivně je to prostě jen výplň, která kdyby neexistovala, těžko by toho někdo litoval. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Troška zbytočná kreslená nadstavba pre pôvodný film Pitch Black, kde príbehovo sa dohromady nič nerieši a je to založené prevažne na akcii a prázdnych dialógoch. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený doplněk k Riddickovi. Animovaný není tak svalnatý a charismatický jako skutečný, ale na druhou stranu předvádí mnohem šílenější akční scény. Už prvotní vynucené přistání dává prostor pro v reálu asi nenatočitelnou scénu s Riddickovým útokem pomocí pěnové koule. To je jen začátek a před námi se ukazuje zajímavý svět velké žoldácké lodi, kterou objevujeme stejně rychle jako plány hlavní Riddickovi soupeřky s velkou potřebou trápit /mučit/týrat ty největší z největších zloduchů galaxie. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Animovany Riddick s Dieselovym hlasom je rovnako cool ako jeho hrany predobraz a jednoduchy pribeh, tvoriaci predel medzi Pitch Black a Chronicles of Riddick nevadi a nehra sa nic viac ako je (narozdiel od spominaneho hraneho Chronicles...) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zatímco Kronika temna byla svou mytologií a stylizací těžce přeplácaná, anime kabátek tomuhle holohlavému zmetkovi náramně sluší. Bavil jsem se velice a jsem přesvědčen, že by Temná hrozba zvládla klidně celovečerní formát. Škoda jen dějové zkratky s monstr obludou a podivné vyzuální stylizace v rámci jednoho souboje - dvou podivných stínů na jinak mimořádně zdařilém filmu. I když jen krátkometrážním... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla mimořádně kvalitní, animovaná jednohubka mezi Černočernou tmou a Kronikou temna. Riddicka začínám pro sebe objevovat teprve teď a jsem nadšená. Efektní fantazie, doprovázena temnou hudbou. Ta byla ale hodně dobrá! Trochu se mi do toho nechtělo. Připomínalo mi to anime, ale nelituji, naopak. Tu půlhoďku jsem si jednoznačně užila. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od tvorcu jedného dielu série Animatrix. Kreslený kraťas (cca 30 min.) prepájajúci dej Pitch Black a Chronicles of Riddick. Ale že by sa ho kôli niečomu inému oplatilo zhliadnuť tak to ma fakt nenapadá. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný animovaný filmeček bez větších ambicí, než na chvíli pobavit Riddickovy příznivce. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

The Chronicles of Riddick: Dark Fury je len príjemným doplnkom k filmom Pitch Black a The Chronicles of Riddick. Tento animák nadväzuje vlastne presne tam, kde skončila Pitch Black a končí presne tam kde sa o tom hovorí v The Chronicles of Riddick. 80% - 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Už to je nejaký ten piatok čo som naposledy videl Pitch Black, ale zdá sa mi, že všetci zúčastnení majú identický dabing ako pri hranej verzii - a to mimoriadne poteší, najmä v prípade samotného Riddicka. __ Osviežujúce spojenie medzi Čiernočiernou tmou a Kronikou temna. Konečne sa dozvedáme o prvom stretnutí nášho milovaného vraha a prefíkaného Toombsa. Nič výnimočné, kraťas dieru do sveta nespravil, ale taktiež ani nezahanbil hranú verziu, ktorá je však stále o kus lepšia. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrná krátkometrážní Riddickovina, která se váže ke Kronice Temna. Těch 30 minut se dá, ale kdyby to bylo delší, asi bych u toho nevydržel.60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

4 lebo som sa bavil najlepšie z celej "trilógie". Dej je rovnako pramočiary ako prvý film, snaží sa však trochu viac rozvinúť riddickovské univerzum (čo sa mu slušne darí - mýtológia, diktátorská atmosféra). Najnamakanejšie Riddickove akcie - hlavne živočíšne finále. A "zrodil" sa tu jeden z najcharizmatickejších záporakov vsetkých čias (ved preto naháňa Riddicka aj v "trojke"). Približne rovnako slušný je aj animák VAN HELSING: LONDÝNSKA MISIA... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborný doplněk Černočerné tmy - místy mi to připomínalo nejlepší povídky Animatrixu, a to už je co říct. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato slušná animovaná jednohubka je určitě zajímavým příspěvkem a „doplňkem“ Riddickova příběhu. Těch třicet minut nám nabídne průměrnou podívanou, avšak s rozhodně nenudícím příběhem. Je jasné, že to bylo stvořeno hlavně pro skalní fandy holohlavého drsňáka. Nicméně snímek má dobrou atmosféru i vizuální podobu, takže určitě stojí za pozornost a navíc netrvá ani moc dlouho. ()

Reklama

Reklama