Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shanghajský zlodějíček John Reardon krade jen proto, aby uživil několik sirotků, o které se stará. Jednoho dne dostane úžasný nápad. Převlékne se za prince a bude se ucházet o ruku princezny Desiree Ann Siahaan. Mohl by se tak dostat k obrovskému bohatství. Jenže v cestě mu stojí zlý Princ ze Severu. Když se hrdina dobrodružného dvoudílného filmu narodil, zůstal ležet opuštěný v šanghajském přístavu. Na rozdíl od většiny podobně odložených dětí traumatický vstup do života přežil a vyrostl z něj odvážný bystrý mladý zlodějíček. Říká si Čertův kluk a krade, aby opatřil jídlo pro sebe i další opuštěné děti, vyrůstající na ulici, které považuje za svou rodinu. Nyní se s věrným druhem Birdem rozhodli pro velkolepou loupež na královském dvoře, chtějí ukrást vzácné šperky. Nabízí se jim totiž jedinečná příležitost. Ke dvoru se sjíždějí nápadníci, ucházející se o princeznu Li Wei, a tak se náš zlodějíček převlékne za prince a s Birdem se dostane do paláce jako jeden z nápadníků. Jenže hned po příchodu vezme jejich plán za své. Mladík se totiž do princezny na první pohled zamiluje a místo loupení se rozhodne soupeřit s ostatními o její ruku. Princezně se také líbí, její otec však dává z politických důvodů přednost bohatému a vlivnému Vládci Severu. Princezna si však prosadí, aby se o ni nápadníci ucházeli ve velkolepém klání, které má prokázat jejich odvahu, schopnosti i lásku. A protože by ráda pojistila vítězství svého favorita, pošle mu na pomoc skvělou šermířku Ting Ting. Netuší však, že Ting Ting vyrostla na stejné ulici jako náš hrdina, už dlouho ho tajně miluje. Brzy je jasné, že Vládce Severu je odhodlán hrát tvrdě a nelítostně, bez ohledu na pravidla i čest. Podlými metodami se mu povede probudit v Ting Ting ještě víc vzteku a žárlivost, a pak s její pomocí soka falešně obviní z pokusu otrávit princeznu. On i Bird jsou odsouzeni k smrti a jediný, kdo je může osvobodit ze žaláře, je Ting Ting. Uvědomí si svou chybu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Výprava velmi ucházející, hudba výborná, exteriéry uchvacující, souboje překvapivě velmi precizně a na pohled hodně uspokojivě natočené, obě ženské postavy elektrizující, Carradine úchvatný (byť až na závěrečný fight nic nepředvede, ale JE tam a žerete mu to). Ale jinak tato zbytečně zdlouhavá romanticko-kung-gu-fantastická pohádka o šangajském Robinu Hoodovi (samozřejmě bělochovi), který ke štěstí, bohatství a buchtě přijde, postrádá to hlavní - zajímavý příběh. Je to suché, mnohdy nezáživě, povětšinou nudné (hlavně druhá část) a hodně, hodně jednoduché a ploché. Povedená forma, leč prakticky bez obsahu. Čím více mi byl hlavní hrdina protivný a nesympatický, tím byl záporák sympatičtější. Ty tři hodiny jsou takřka neúnosné a více než jednou nezvládnutelné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trpel som a v polovici (po prvej časti) som to musel vypnúť, lebo som už jednoducho ďalej nevládal. David Wu síce nezaprie svoju minulosť a tak sú kung-fu bitky celkom pozerateľné a majú slušnú choreografiu, ale ten stupídny príbeh (nesúrodá vykrádačka Ninja korytnačiek, Opičieho kráľa, Aladina a neviemčoho ešte), neskutočne blábolivé dialógy a hlavne všetky tie americké ksichty hrajúce Aziatov (na čele s plagátovým hlavným hrdinom, ktorý sa škerí častejšie ako Tom Cruise, a to už je čo povedať) ma jednoducho premohli a z mojej počiatočnej ústretovosti urobili riedku brečku, rozotretú po polystyrénových dekoráciách. Humus - a to od producentov Odysey, Merlina a ďalších príjemných hallmarkovských klasík zabolí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// +David Carradine a Theresa Lee, hezké prostředí, slušná hudba, některé souboje -2x 90 minut je příliš, velice slabý příběh, špatný scénář a mizerné dialogy/// Jaj, tohle opravdu moc dobré nebylo. Koukat na tento film tři hodiny je fakt ztráta času. Kdyby mi bylo deset, tak se mi to moc líbí, ale tohle je pro mě dost velké utrpení. Trapné, směšné, dětinské...musí se nechat že to zachraňují herečky a obraz jako takový není vůbec k zahození. Prostě hezky se na to kouká, ale hlavu ani patu to nemá./// Celkem 54%/// ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých největších guilty pleasure mezi fantasy filmy. Viděno v těžkých časech, kdy se dal film vidět jen a pouze jednou za rok v televizi a když jste ho prošvihli, tak váš život ztratil cenu. ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na báječný bojový scény, ale toho jsem na pár vyjímek nedočkal. Sklamání bylo veliký, u konce jsem i usínal a to se mi moc nestává. Myslím si, že takový film by snad nezachránil ani Jet Li. Prostě nuda! ()

Trisstes 

všechny recenze uživatele

nebolo to najhoršie...no dobré momenty striedaju tie zlé ktorých je ich viac...skvelý bol jednoznačne David Carradine...a je to sice z čínskeho prostredia ...ale je to veľmi americké... ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Utrpenie, neskutočné utrpenie sledovať tento priam neskutočný, otravný, nudný, zbytočný, nezaujímavý film. Samozrejme že som to nedopozeral do konca, ani po tom netúžim. ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

1* som dal z milosti, pretoze su aj horsie filmy, po vsetkych strankach. Ale inak je Syn draka film nepozeratelny, nudny, trapny a vobec si jeho pozeranie neuzijete a nezabavite sa. Neoporucam ani na dlhe zimne vecery, radsej si citajte knihu, alebo pozerajte von z okna, alebo nieco... ()

soldiersn 

všechny recenze uživatele

Příběh který vás nepřekvapí, nikde se neleknete a už vůbec se nebudete zdaleka tak bavit, jak byste chtěli. Hele Wu, tohle opravdu ne. ;-) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda David Carradine, druhá hvězda za výpravu, kostýmy, to mám rád, to se mi líbilo, ale potom už jen nuda, nuda a akce jak z levného béčka. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná s hodně převídatelným dějem, ale jednou se na to podívat dá. Je to spíš taková "čínská pohádka". Bacha, trvá to 3 hodiny! ()

Reklama

Reklama