Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na královském zámku žije namyšlená, parádivá a panovačná princezna (K. Špráchalová). Trápí služebnictvo a snad by je svými rozmary sužovala dodnes, kdyby se v podhradí neobjevil tajemný Pán z Větrova (V. Dlouhý) se svými čarovnými hřebeny. Jejich kouzlo využije lazebnický mládenec (M. Dlouhý), aby potrestal pyšnou princeznu a získal náklonnost milého děvčete (M. Kuklová). (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z téhle pohádky plyne poučení - pokud máte krásné tmavé vlasy, vyhýbejte se blbým blondýnám, zejména pokud mají moc ovlivňovat vaše životy. Nepochybně vám budou závidět, protože je co. Na druhou stranu - vlasy dorostou a blbá blondýna blbou blondýnou zůstane. Tuhle pohádku jsem nikdy neměla ráda a nebýt tam bratři Vladimír a Michal Dlouzí, paní Dvorská a krásně slizký Marek Eben, tak se to na tři hvězdy nevyšplhá, ani kdybych ten stříbrný hřeben dostala darem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Věci od Šiktance mám rád, obsahují často takovou zvláštní, snovou atmosféru, ale tohle se nějak nepovedlo. Přišlo mi to uspěchané, možná i násilně krácené, chtělo to víc propracovat mytologii za pánem z Větrova, ohledně hřebenu, postav Geprtové - ale i princezny, která přece nakonec nemusela být v jádru ani zlá. Jak sama říká, tatínek ji nikam nepustí, nezná svět a kde a jak a co chodí. Přitom otec zůstane nepotrestaný. Ty paruky byly mimochodem taky úděsné a ta světýlka v paruce Kuklové vypadaly spíš jak z nočního privátu, a ne pohádkově. Dlouhý Vladimír je zde skvělý a bráchu s přehledem přehrává o parník, jak působí přirozeně, a Michal oproti tomu nepřirozeně své hraní přehání. Jinak by mne potěšilo, kdyby ty holky byly naopak - Kuklová by hrála rozmazlenou princeznu a půvabnější podle mne Špráchalová holku od vody. Ono vůbec Kuklová, jedna z prvních hereček zcela nahá v tehdejší české verzi Playboye, mi od té doby přišla poněkud nedůstojná rolí naivních a obětavých dívek. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Propána !! Vždyť to mám jako vrabčí hnízdo !! Jakýpak cherubínek ?!" ;) O Třech stříbrných hřebenech vyznívá jako typická papundeklová nenáročná pohádková záležitost, která však ničím zajímavým zvlášť nevyniká, pomineme-li skvělou práci castingu, protože kvalitní herecké obsazení k tomuto specifickému subžánru prostě neodmyslitelně patří, jinak by po něm neštěkl pes, Vlasty Janečkové !! Zaujmout může kromě hudební složky souputníka Janečkové Vadima Petrova snad jen nepříliš obsazovaný a přesto skvělý herec Pavel Rímský, jehož většina diváků zná pouze prostřednictvím jeho jedinečného hlasu coby uznávaného dabéra, například k Silvestru Stallonemu jeho hlas už prostě patří neodmyslitelně, a snad i fakt, že se zde setkávají bratři Vladimír a Michal Dlouzí, k čemuž také nedocházelo příliš často !! Příběh je až neobvykle banální, nicméně velmi roztomilý, Pán z Větrova v podání Vladimíra Dlouhého jako taková menší parafráze Děda Vševěda i to finální (ne)potrestání rozmazlené princezny Hedviky v podání miloučké Kamily Špráchalové zrovna nevypovídá o přílišné invenci Mileny Medové, která se pod tuto pohádku scénáristicky podepsala, navíc také fakt, že Barbora bydlí ve skále, svědčí o mírné křečovitosti z nedostatku nápadů !! ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pana Vladimíra Dlouhého jsem v první chvíli v roli Pána větru ani nepoznal, až napodruhé po hlase. Klasická pohádka o namyšlené princezně, které tak nějak spadl hřebínek, aniž by byl stříbrný. A byl pouze jeden, o těch dvou dalších se pouze hovořilo...:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka s poučením. Jen ten název je maličko zavádějící, pořád jsem čekala a čekala a nedočkala se. Jen je Libuše Geprtová zmínila. Škoda, že se nepracovalo se všemi. Bůh ví, jak by to s princeznou dopadlo. Kamila Špráchalová tu namyšlenou blbku zahrála dobře. Přišlo mi, že je pohádka mnohem delší, než ve skutečnosti byla. Bylo příjemné vidět dva bratry Dlouhé společně v jednom počinu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka, ve které ještě převládají pěkné studiové kulisy, které mají svoji specifickou atmosféru a to se mě hodně líbí. Jinak taková tuctová pohádka, která je ovšem v porovnání s dnešními pořád ještě na dobré úrovni. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Lazebník ryšavý a Děda z Větrova. Vcelku povedená pohádka s příjemným hereckým obsazením v čele s bratry Dlouhými, které vidím vždycky rád. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Průměrná, vcelku solidní pohádka, která nemá sice moc co nabídnout, ale tak nějak hezky během půl hodiny uteče. Jen to stříhání princezny bylo docela trapné. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka o královském lazebníkovi Ondřejovi, kterého parádivá princezna K. Špráchalová a nafoukaný král P. Rimský vyhodili ze služby. Ondřej pomůže pánovi z Větrova a získá od něho zázračný stříbrný hřeben. Název pohádky je v tomto případě dosti matoucí, neboť v celém díle je řeč pouze o jednom hřebenu a nikoli o třech. Mladý lazebník v podání M. Dlouhého se seznámí s dcerou královské kuchařky Aničkou (M. Kuklová) a nutno podotknout, že jim to při jejich namlouvání spolu velmi slušelo. Díky své bláhovosti a intrikám královského dvora Ondřej přijde o stříbrný hřeben, avšak s pomocí pána z Větrova (V. Dlouhý) jej získá nazpět. Pán z Větrova se totiž promění v princeznina nápadníka a přesvědčí ji, že ve světě je u žen velmi žádaný krátký módní sestřih zvaný cherubínek. Závěr krátké pohádky režisérky V. Janečkové končí dle očekávání šťastně, Ondřej s Aničkou si padli do náručí a zlomyslné princezně zůstalo na hlavě nepěkné vrabčí hnízdo. V dalších rolích se objevila L. Geprtová, u níž pán z Větrova bydlel, M. Eben coby královský komoří či M. Dvorská v roli zámecké kuchařky. Jedná se o jednu z mnoha milých, ale nikterak vyčnívajících televizních pohádek z počátku 90.let. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze slabších televizních pohádek. Myšlenka je zajímavá, ale nemyslím, že by pohádka měla možnost děti jakkoli zaujmout, tím spíše, že by na to dokonce měla ambice. Tak jako tak je pohádka na celkových osmatřicet minut slabá. Opět chybí minimálně vtip anebo kvalitní hudba. Děj se spravedlivou pomstou pyšným lidem je mnohokrát ohraný, tady všemožné jiné předměty nahradily zkrátka jen hřebeny. Ani Míša Kuklová nezazářila, tedy ne víc než v Playgirls, ale ke cti jí, že neměla ani moc příležitost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hahaha, tvrzení, že když mají ženské krátké vlasy, tak jsou hezčí obstojí snad jen v této pohádce. Druhá polovina je trošku úsměvná. Celkově jde však o naprostý, z ničeho nevybočující průměr. ** A PŮL ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je obsazení dvou bratrů Dlouhých, avšak scénář není dostatečně rozpracovaný, aby se člověk u něj mohl opravdu pobavit. Chválím hezké kulisy a starou dobrou atmosféru původních pohádek, ale slabší náplň činí z této pohádky mírný podprůměr. Škoda, čekal jsem dle neobvyklého názvu přece jen o něco více. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama